Αλεξάνδρεια: Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη – Βίντεο – φωτό

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2024.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Τα κυριότερα σημεία που στάθηκε.

Μετά τα τελευταία γεγονότα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα. Κληθήκαμε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και ήμασταν σε ετοιμότητα με ένα πλήρες ψηφοδέλτιο. Η παράταξη της κας Κουρκουτά δεν κατάφερε να καταθέσει έγκυρα και έγκαιρα ως όφειλε το ψηφοδέλτιο της.

Δείτε την συνέντευξη στο βίντεο:

Οι εκλογές έγιναν κανονικά, πηγαίνοντας υπέρ του δέοντος θετικά για εμάς. Εδώ να τονίσω πως η διοίκησή μας δεν είναι υπηρεσιακή. Είναι εκλεγμένη με περισσότερες από 17.000 ψήφους. Το Πρωτοδικείο διέταξε την επανάληψη των εκλογών, δικαιώματα όμως έχουν και οι άλλες παρατάξεις. Προσφύγαμε στο ΣτΕ ώστε να προστατεύσουμε κι εμείς τα δικά μας δικαιώματα. Η απόφαση του ΣτΕ θα βγει από τη συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου, για το εάν γίνουν εκλογές ή όχι.

Η διένεξη με τον κ. Κούγκα έχει λήξει, απέσυρε όλες τις κατηγορίες και μπήκε κανονικά στο ψηφοδέλτιο.

Πάντως η Ώρα Ευθύνης δηλώνει πανέτοιμη για νέες εκλογές. Η λειτουργικότητα του Δήμου δεν έχει εμποδισθεί, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Η υποστελέχωση του Δήμου είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, υποχρέωσή μας είναι να προσπαθήσουμε για την πιο εύρυθμη λειτουργία του.

Από την παράταξή μας δεν έχει αποχωρήσει κανείς. Σε περίπτωση εκλογών θα φανούμε ετοιμοπόλεμοι.

Το θέμα των ασθενοφόρων δεν είναι δικής μας αρμοδιότητας, αλλά κινούμαστε διαρκώς πάνω σε αυτό. Η υποστελέχωση δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε ένα Δήμο. Είναι ένα θέμα που πρέπει διαχρονικά να λυθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Για τα αδέσποτα της Αλεξάνδρειας και τη λειτουργία του κυνοκομείου, δήλωσε πως η προσπάθεια όταν ολοκληρωθεί θα δώσει άμεσες λύσεις, δίχως όμως να εξαλείπτει ολοκληρωτικά το πρόβλημα.

Προηγούμενο άρθροΥγεία: Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με περισσότερα σημάδια Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλο
Επόμενο άρθροΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Παρόν στο συλλαλητήριο στον μεθοριακό σταθμό ΕΥΖΩΝΩΝ