Αλεξάνδρεια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών και γονέων για τους πρόσφυγες στο Δημαρχείο – Βίντεο – Φώτο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών και γονέων της Αλεξάνδρειας, έγινε σήμερα έξω από το Δημαρχείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα επεισόδια, που έγιναν το Σαββατοκύριακο με τους πρόσφυγες, που είναι εγκατεστημένοι στο hot spot της Αλεξάνδρειας. Οι δημότες ζήτησαν από τον Δήμαρχο, να γίνει άμεσα έλεγχος στη δομή φιλοξενίας και να μεριμνήσει για την απομάκρυνση του hot spot, που βρίσκεται στην πόλη μας.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Ακολούθησε συνάντηση του Δημάρχου με εκπροσώπους πολιτών του δήμου και της αστυνομίας.

Ο δήμαρχος δήλωσε, ότι η απομάκρυνση των προσφύγων δεν ανήκει στην δικαιοδοσία του, αλλά βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη που συσκέπτονται, με την παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Α. Βεσυροπούλου, οπότε βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων. Μόλις ολοκληρωθεί η σύσκεψη θα πληροφορηθούμε για τις αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος μίλησε με τους συγκεντρωμένους δημότες και με τους μάρτυρες των επεισοδίων που έκαναν λόγο, για οπλοκατοχή των προσφύγων και ζήτησαν να γίνουν άμεσα έλεγχοι στη δομή και να υπάρξει αστυνόμευση.

Ο κ. Γκυρίνης ενημέρωσε τους πολίτες για το συζητήθηκε στη σύσκεψη. Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε εξέφρασε την επιθυμία του, για απομάκρυνση των προσφύγων από την Αλεξάνδρεια και τόνισε ότι η δημιουργία του hot spot έγινε κυριολεκτικά «εν μια νυκτί», χωρίς καμία ενημέρωση.

Τέλος, πρόσθεσε ότι θα περιμένει τις υπουργικές αποφάσεις μετά τη σύσκεψη και θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής Αλεξάνδρειας.

Δείτε το βίντεο:

Δηλώσεις Δημάρχου και Νίκου Ελευθερίου στο βίντεο:

Φωτογραφίες:

Προηγούμενο άρθροΨυχωμένος ο Φ.Ο. Αριδαίας πήρε μεγάλη νίκη στην παράταση
Επόμενο άρθροΒέροια: Στήριξη στον αγώνα του «Έρασμου» για μια κοινωνία χωρίς βία!