Αλεξάνδρεια – Στέφανος Δριστάς: Ο Δήμος συνέδραμε τα μέγιστα για το άστεγο ζευγάρι.

Σε άμεση επικοινωνία με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας προχώρησε το emvolos.gr, αναζητώντας πληροφορίες και απαντήσεις για το θέμα του άστεγου ζευγαριού που διαμένει σε υπαίθριο αυτοσχέδιο κατάλυμα στην παλιά αγορά της πόλης (σχετικό θέμα: https://emvolos.gr/alexandreia-zeygari-astegon-ekliparei-gia-voitheia-vinteo/).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στέφανος Δριστάς παραχώρησε διευκρινιστικές δηλώσεις, ενημερώνοντας για όλες τις αρωγούς ενέργειες της δημοτικής αρχής για επίλυση του εν λόγω προβλήματος.

Στέφανος Δριστάς:

“Τόσο εγώ μετά του αρμόδιου Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας όσο και ο ίδιος ο Δήμαρχος, είμαστε λεπτομερώς ενήμεροι για το συγκεκριμένο θέμα. Ασχολούμαστε συστηματικά με αυτό για ένα περίπου χρόνο, παρέχοντας εν τέλει όλα τα δυνατά μέσα και εφόδια που μπορούμε ως τοπική αυτοδιοίκηση, στους δύο συνανθρώπους μας.

Πρωτίστως, ως αρμόδιο τμήμα, συνδράμαμε αποκλειστικά στη διευθέτηση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών ώστε οι δύο ενδιαφερόμενοι να λάβουν το ΚΕΑ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) 300€ και επίδομα αναπηρίας 313€, συνολικού ποσού 613 €.  

Για το ζήτημα της σίτισής τους επίσης να αναφέρω, ότι είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων ΤΕΒΑ (δωρεάν γεύματα).

Τώρα, όσο αφορά το θέμα στέγασης να σημειωθεί ότι, σε πρότασή μας να μεταφερθούν σε Δομές Αστέγων σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, κάι -στην Αλεξάνδρεια δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα- η απάντηση του ζευγαριού ήταν αρνητική.

Εύκολα λοιπόν, με βάση τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι από την πλευρά του ο Δήμος Αλεξάνδρειας μέσω του αρμόδιου Τμήματος έπραξε ως όφειλε τα δέοντα, με γνώμονα το ενδιαφέρον για επίτευξη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους δύο συνανθρώπους μας.”