Αλεξάνδρεια: Σοβαρό το πρόβλημα προσβασιμότητας στην Εθνική Τράπεζα για άτομα με αναπηρία – βίντεο

Πέραν του θέματος της πανδημίας και τη σταδιακή ένταξη του κόσμου στη μετά κορονοϊού πραγματικότητα, δεν πρέπει να διαφεύγουν βασικά προβλήματα της καθημερινότητας. Και πόσο ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν άτομα με αναπηρία.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Το σημερινό πρωινό αποδείχτηκε στην κυριολεξία “Γολγοθάς” για τον Γιώργο Κουτζηπασόπουλο, αγρότη από τον Παλαιό Πρόδρομο, που θέλησε να επισκεφτεί το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλεξάνδρεια. Με οφθαλμοφανή κινητικά προβλήματα, αφού ο ίδιος κινείται σε αναπηρικό καροτσάκι, στάθηκε αδύνατο να εξυπηρετηθεί με τον δέοντα για αυτές τις περιπτώσεις τρόπο, αφού το κατάστημα ΔΕΝ διαθέτει ράμπα/κεκτημένο διάδρομο.

Τελικά με τη βοήθεια φιλικού προσώπου ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη συναλλαγή, η οποία ολοκληρώθηκε έπειτα από αρκετή ώρα αναμονής, αφότου υπάλληλος της τράπεζας βγήκε έξω από το κατάστημα. Όλο το παραπάνω σκηνικό δημιουργεί τις αρνητικότερες των εντυπώσεων και ειδικά σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ανάγκη της ταχύρυθμης εξυπηρέτησης όλων των πολιτών. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το υπαλληλικό προσωπικό της συγκεκριμένης τράπεζας, που δίνει τον δικό του αγώνα μέσα από δύσκολες συνθήκες λόγω της εποχής, για να εξυπηρετήσει το σύνολο των πελατών.

Δείτε το βίντεο: 

Προηγούμενο άρθροΕΥΑΝ Ημαθίας: Διαμαρτυρία για την μετακίνηση αστυνομικών του Τ.Α Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Χ. Θεοχάρης: Από 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το Ελ. Βενιζέλος