Αλεξάνδρεια: Σήμερα Κυριακή η εκτίμηση εάν ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα. Ανοίγουν σε Βέροια και Νάουσα.

Έως και χθες, Σάββατο 12 Ιανουαρίου, είναι η αλήθεια ότι η εικόνα των σχολείων της Αλεξάνδρειας από το χιόνι και τον πάγο των τελευταίων ημερών δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ύφεση της κακοκαιρίας, οι είσοδοι και οι αυλές των σχολείων λόγω της ολισθηρότητας εγκυμονούν ακόμη αρκετούς κινδύνους για τους μαθητές.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλα τα σχολεία της Βέροιας αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα, έπειτα από παρέμβαση συνεργείων του Δήμου που καθαρίζουν Σάββατο και Κυριακή εισόδους και αυλές. Όσο αφορά την πόλη της Νάουσας, κανονικά αναμένεται και εκεί να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, με τη βοήθεια συνεργείων του τοπικού Δήμου.

Εδώ να σημειώσουμε όμως ότι, η χιονόπτωση των τελευταίων ημερών ήταν σαφώς μεγαλύτερη στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας. Για αυτό λοιπόν το λόγο, το πρωί της Κυριακής θα γίνει η εκτίμηση  της λειτουργικής κατάστασης των σχολείων από τη δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, ώστε να παρθεί οριστική απόφαση για το άνοιγμά τους ή όχι τη Δευτέρα. Θυμίζουμε ότι πλέον η περαιτέρω απόφαση έγκειται στη Διοίκηση της Περιφέρειας, αφού ήδη ο Δήμος Αλεξάνδρειας είχε αποφασίσει δικαιωματικά για το πρώτο 3ήμερο κλεισίματος των σχολικών μονάδων.