Αλεξάνδρεια: Σε αυστηρά προστατευτικές συνθήκες η επέτειος του ΟΧΙ. – βίντεο – φωτό

Υπό αυστηρές συνθήκες τήρησης των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας, εορτάστηκε η εθνική επέτειος του ηρωικού ΟΧΙ στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Με δεδομένο την μη τέλεση παρέλασης, ελάχιστη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην ιερή δοξολογία καθώς και στην πλατεία Ηρώων, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στην πρωινή ιερή δοξολογία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου χοροστάτησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος.

Από πλευράς επισήμων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας Στέργιος Μουρτζίλας και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτριος Πυρινός. Εκ μέρους των Στρατού Ξηράς και Σωμάτων Ασφαλείας παρόντες ήταν ο διοικητής του ΚΕΑΣ Ταξίαρχος Παναγιώτης Πολίτης, ο διοικητής του Α.Τ. Αλεξάνδρειας Αστυνόμος Α Βασίλειος Κεφτές και ο διοικητής της Π.Υ. Αλεξάνδρειας Αντιπύραρχος Γρηγόριος Γερόπουλος. Επιπλέον εκπαιδευτικοί, σημαιοφόροι μαθητές των σχολείων, ενώ υπήρξε μονομελής εκπροσώπηση τοπικών φορέων και συλλόγων.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: