Αλεξάνδρεια: Σε αποκλεισμό της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Βέροιας προτίθενται οι πρόσφυγες εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. – βίντεο – φωτο

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους για δεύτερη μέρα οι προσφυγές της Δομής Φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, αποκλείοντας και σήμερα την είσοδο σε στελέχη της DRC, υπεύθυνης ΜΚΟ για τη διαχείριση του καταυλισμού.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Όπως από χθες έγινε γνωστό, επικαλούνται έλλειψη βασικών αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης (γάλα, τρόφιμα, λαχανικά, είδη καθαρισμού, κά) και θέτουν κάποια συγκεκριμένα επιπλέον αιτήματα.

Σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου το πρωί, απαγόρευσαν την είσοδο σε στελέχη της DRC, ενώ όπως δηλώνουν σε ενδεχόμενο που έως σήμερα δεν βρεθεί λύση, αύριο θα προβούν στον αποκλεισμό κυκλοφορίας της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Βέροιας.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά το μεσημέρι έγινε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του Τμήματος Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Σύσκεψη όμως που τελικά αποδείχθηκε άκαρπη.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί, ότι ως λύση οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες φαίνεται να προτιμούν τη μετάβαση της διαχείρισης σε άλλη ΜΚΟ, μία εκ των PRAXIS ή IRC.

Δείτε το βίντεο:

Φώτο:

DSC07620 DSC07621 DSC07622 DSC07623 DSC07624 DSC07625 DSC07626 DSC07627 DSC07628

 

Προηγούμενο άρθρο5 SOS για τις δηλώσεις – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
Επόμενο άρθροΘέμα: Από τις 14 έως τις 31 Μαΐου οι αιτήσεις εγγραφής και δήλωση προτίμησης για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ