Αλεξάνδρεια: Προβολή παιδικής ταινίας “Ο ΜΥΡΜΗΓΚΟΗΡΩΑΣ”

Η λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ” σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο “Ο ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ” προβάλει την παιδική ταινία Ο Μυρμηγκοήρωας από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.

Κυριακή 8 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί
στην αίθουσα του συλλόγου ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ.
Για παιδιά ηλικίας 9+
(Η ταινία έχει υπότιτλους στα Ελληνικά και θα πρέπει τα παιδιά να έχουν την άνεση να διαβάζουν)
Είσοδος / οικονομική ενίσχυση 3,00 €

Ο μυρμηγκοήρωας / Antboy
Μια ταινία του Ask Hasselbalch
Fiction, έγχρωμο ,77΄, Δανία, 2013

Μια κινηματογραφική μεταφορά της δημοφιλούς σειράς βιβλίων του Kenneth Bogh Andersen.

Trailer
facebook event

www.alexandreiashortfilmfestival.gr

Ένα μυρμήγκι τσιμπάει το δωδεκάχρονο Pelle και του μεταφέρει τη δύναμη και τις ικανότητές του. Με την βοήθεια του φίλου του, ο Pelle αναπτύσσει μια κρυφή προσωπικότητα, αυτή του σούπερ Μυρμηγκοήρωα! Όταν στο σκηνικό παρεμβαίνει ο κακός Ψύλλος, ο Μυρμηγκοήρωας πρέπει ν’ ανταποκριθεί στις περιστάσεις.

——————————————————————————

Σύνοψη
Ο Pelle είναι ένα συνηθισμένο δωδεκάχρονο αγόρι. Η Amanda, το κορίτσι που είναι ερωτευμένος από το νηπιαγωγείο, σχεδόν αγνοεί την ύπαρξή του. Μια μέρα, καθώς οι συμμαθητές του τον κυνηγάνε, ο Pelle κρύβεται στον κήπο ενός γείτονα. Εκεί τον δαγκώνει ένα μυρμήγκι. Μόλις ο Pelle ξυπνήσει το επόμενο πρωί, καταλαβαίνει ότι έχει αποκτήσει τις δυνάμεις ενός μυρμηγκιού. Είναι πια πολύ δυνατός, έχει αυξημένη αίσθηση όσφρησης και μπορεί να σκαρφαλώνει σε τοίχους. Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Pelle είναι να τραβήξει την προσοχή πάνω του. Πολύ σύντομα όμως, ο φίλος του καταλαβαίνει τις δυνάμεις του και προσπαθεί να τον πείσει να γίνει ήρωας πολεμώντας το έγκλημα. Ο Pelle θέλοντας να εντυπωσιάσει την Amanda, δέχεται την πρόταση του φίλου του, παρόλο που δεν τον ενδιαφέρει. Γρήγορα όμως θα ανακαλύψει ότι δεν είναι ο μόνος στην πόλη με υπερδυνάμεις. Ο «Ψύλλος» εμφανίζεται και απαγάγει την Amanda. Οι δυο φίλοι είναι αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους. Μπορεί ο μικρός ήρωας να αντιμετωπίσει τον κακό «Ψύλλο»?

Βραβεία
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Παιδιών και Νέων, Robert Festival 2014
Βραβείο Ταινίας Καλύτερων Οπτικών Εφέ, Robert Festival 2014

Κριτικές
Είναι μια ταινία με πολύ καλά δουλεμένα τα θέματα της φιλίας, της αυτοεκτίμησης και της υπευθυνότητας.
Los Angeles Times, Gary Goldstein

Προηγούμενο άρθροΓενική Συνέλευση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί
Επόμενο άρθροΠρόσκληση φορέων Ν.Ημαθίας στην αίθουσα του Πολ. Συλ. Πατρίδας ‘Ευστάθιος Χωραφάς’