Αλεξάνδρεια: Προεκλογική ομιλία ουσίας και εντυπώσεων του Αργύρη Πανταζόπουλου – (βίντεο – φωτο)

Μεγάλη η προεκλογική συγκέντρωση στη Βετσοπούλου και στην ομιλία του  Αργύρη Πανταζόπουλου,  υποψηφίου δήμαρχου Αλεξάνδρειας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας» που παρουσίασε τη νέα αυτοδιοικητική του πρόταση.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Δείτε το βίντεο:

Όπως τόνισε ο Αργύρης Πανταζόπουλος « η πρόταση και  το πρόγραμμα του ήδη έχει κατακτήσει την πλατιά πλειοψηφία των πολιτών του δήμου Αλεξάνδρειας. Το πρόγραμμα του συνδυασμού είναι  καινοτόμο αξιόπιστο και τολμηρό και ξεκινά από τον πολιτισμό της καθημερινότητας, δηλαδή την ανθρώπινη λειτουργία της πόλης και όλων των οικισμών, την καθαριότητα, την τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων, τη διαχείρισή, τους  κάδους, την ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τον φωτισμό, το πράσινο, τις λακκούβες στους δρόμους, τις κακοτεχνίες στους πεζόδρομους, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια και προσβλέπουμε στην αειφόρο ανάπτυξη του τόπου, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει σπουδαία οικονομική ώθηση σε όλους τους δημότες. Σχεδιάζουμε έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων, θα αναβαθμίσουν αισθητά την ποιότητα ζωής των δημοτών δημιουργώντας σημεία αναφοράς. Θα δώσουμε έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του δημότη και όχι σε έργα βιτρίνας. Οι πλατείες, τα πάρκα, οι παιδικές χαρές, τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι  χώροι άθλησης, τα κοιμητήρια, όλοι οι δημόσιοι χώροι που καθημερινά χρησιμοποιούνται από τους πολίτες θα αποκτήσουν νέα πνοή, θα πάρουν σύγχρονη μορφή. Βασική αρχή μας να ακούμε τους πολίτες, να κάνουμε το αυτονόητο, να επικεντρωνόμαστε σε όλα εκείνα τα «θέλω» που διαμορφώνουν έναν τόπο πρότυπο για να ζει και να επισκέπτεται κάποιος.  Έναν τόπο όπως εμείς τον ονειρευόμαστε, που θα σέβεται τον Πολίτη.

Εμείς νοιαζόμαστε για την παιδεία, την δια βίου εκπαίδευση, τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, θέλουμε να αναδείξουμε το πολιτισμό και τον αθλητισμό της περιοχής, επιδιώκουμε να θεμελιώσουμε την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.  Μας αφορά η Δημόσια υγεία ασφάλεια και η ευταξία. Οραματιζόμαστε ένα δήμο ευέλικτο και σύγχρονο που θα εξυπηρετεί και δεν θα ταλαιπωρεί τους δημότες. Ένα Δήμο αρωγό και πολύτιμο υποστηρικτή μιας νέας πραγματικότητας, μιας νέας προοπτικής για τον τόπο.  Ο αγώνας θα είναι διαρκής και θα τα καταφέρουμε με τη δική σας βοήθεια, τους ενεργούς πολίτες και τον εθελοντισμό έχουμε μία και μοναδική ευκαιρία να βγάλουμε επιτέλους τον τόπο από τη μιζέρια, να τον πάμε μπροστά και να τα αλλάξουμε όλα. Έχουμε μία και μόνον δυνατότητα να το  πετύχουμε και να κάνουμε όσα δεν έγιναν και όλα όσα μπορούν να γίνουν. Είμαστε όλοι παρόντες στον αγώνα των αλλαγών, των τομών, των ανατροπών, των μεταρρυθμίσεων, στη σύγκρουση με τη νοοτροπία και τις αγκυλώσεις του χθες, που κράτησαν στο δήμο Αλεξάνδρειας για χρόνια στο περιθώριο μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους δημότες και στις δυνατότητές τους, μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το Δήμο της Αλεξάνδρειας. Την Κυριακή λοιπόν αλλάζουμε το δήμο και δημοτική αρχή. Θα προχωρήσουμε μαζί μπροστά, για να τα αλλάξουμε όλα. Εμείς καθαρά είμαστε εδώ για να πείσουμε όλους τους πολίτες, να εμπιστευτούν επιτέλους το δήμο μας και να θεμελιώσουμε μία νέα συλλογική συνείδηση. Εμείς ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους, για να γίνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας πρωτοπόρος και πρωταγωνιστής. Προσωπικά δεσμεύομαι και θέλω να προσφέρω στον τόπο μου, μπορώ και θέλω να βοηθήσω τους πολίτες μας, όλους εσάς. Το σίγουρο είναι ότι δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα του δημάρχου για να αποκατασταθώ επαγγελματικά, αφού ήδη έχω μία επαγγελματική διαδρομή 25 ετών, με μεγάλη εμπειρία στο χειρισμό νομικών υποθέσεων που κάποιες αφορούσαν τον Δήμο.  Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το αύριο που μας ενώνει, ο Δήμος μας ενώνει. Εμείς δεν είμαστε το παρελθόν, εμείς είμαστε το μέλλον του Δήμου Αλεξάνδρειας. Ας ξεκινήσουμε,  πάμε όλοι μαζί να σηκώσουμε ψηλότερα τον τόπο, για μία μεγάλη δημοτική αλλαγή αξιοσύνης, αλήθειας, ανανέωσης, τιμιότητας, ακεραιότητας, εμπιστοσύνης, ευθύνης και προοπτικής για μία νέα αρχή, για τη νέα εποχή και το νέο δήμο Αλεξάνδρειας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε κριτική των άλλων υποψηφίων δημάρχων τονίζοντας, ότι «ο Παναγιώτης Γκυρίνης αφήνει ένα έργο ανύπαρκτο για το Δήμο, η εικόνα της πόλης είναι αποκαρδιωτική και κατώτερη των περιστάσεων, μια εικόνα μειωμένων ικανοτήτων, δυνατοτήτων και προσδοκιών. Με δυό λόγια αφήνει μια γκρίζα και μίζερη κατάσταση». Σε ότι αφορά τον Κώστα Ναλμπάντη που είχε 17 χρόνια θητείας, στο Δήμο «σίγουρα εκπροσωπεί το παλιό και όχι το νέο, το σύγχρονο. Σαν αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών ασχολήθηκε με την υπονόμευση του Γκυρίνη ακολουθώντας από την πρώτη στιγμή μια προσωπική του στρατηγική, άρα είναι συνυπεύθυνος της κατάστασης του Δήμου σήμερα».  Τέλος πρόσθεσε ότι ο Χαλκίδης μετά από 22 χρόνια, στο Δήμο Μελίκης και σαν βουλευτής Ημαθίας, «ότι μπορούσε να προσφέρει το εξάντλησε, άρα τι άλλο θα μπορούσε να κάνει που δεν έκανε. Διατυμπανίζει παντού ότι έχει γνωριμίες, του απαντάμε ότι και εμείς έχουμε αλλά ξεχνά ότι πλέον η σημερινή εποχή είναι διαδικτυακή και αυτό που μετρά είναι οι συγκροτημένες μελέτες που φέρνουν αποτέλεσμα».

Μετά το τέλος της ομιλίας του Αργύρη Πανταζόπουλου, έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού από όλες τις ενότητες και των τοπικών συμβουλίων που υποστηρίζει ο συνδυασμός.

Φωτο: