Αλεξάνδρεια: Πανημαθιώτικο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία οργανώνεται στην Αλεξάνδρεια.

Την Κυριακάτικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Αναργύρων στο Νησί Ημαθίας, ακολούθησε δεξίωση επισήμων στο Επισκοπείο του ομώνυμου ναού.

Η άτυπη συνάντηση εξελίχθηκε σε συζήτηση καίριων θεμάτων μεταξύ του Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, παρόντων επίσης του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Βεσυρόπουλου και του  Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και τη σύμφωνη γνώμη των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Αλεξάνδρειας, τέθηκε επί τάπητος η ιδέα της διεξαγωγής Πανημαθιώτικου Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Μάλιστα η προτεινόμενη ημερομηνία είναι η  Δευτέρα, 30 Ιουλίου. Η πρόταση όπως μαρτυρούν όλες οι ενδείξεις είναι σοβαρή, οργανωμένη και βρίσκει σύμφωνους όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τον ίδιο τον Μητροπολίτη.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ήδη έχει συσταθεί οκταμελές τοπικό Συντονιστικό Όργανο που ήδη κινεί τις διαδικασίες, έπειτα από επικοινωνία και επαφές που προηγήθηκαν με την Πανμακεδονική Οργάνωση. Το συντομότερο (εντός δύο-τριών ημερών) αναμένεται συνάντηση εκπροσώπων των τοπικών Συλλόγων και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας όπου θα ληφθεί και η τελική απόφαση. Αναμένονται πλέον με αγωνία τα αποτελέσματα των συζητήσεων, ζυμώσεων και περαιτέρω επαφών επί της ιδέας, έως την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας του Συλλαλητηρίου.

Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Σταυρός Ημαθίας: 1ο Αντάμωμα Ποντίων Ατά Παζάρ – βίντεο – φωτο
Επόμενο άρθροΔόξα Λιανοβεργίου: “Αντίο Παντελή..”