Αλεξάνδρεια – Μιχάλης Χαλκίδης: Δυστυχώς επαληθευτήκαμε…

Στις 22 Ιουλίου 2018, δηλαδή πριν ένα χρόνο και με αφορμή το συμβάν της πυρκαγιάς στον χώρο μεταφοράς απορριμμάτων, επισημάναμε τους κινδύνους που έκρυβε το γεγονός και μάλιστα διακριτικά για να μην προκληθεί πανικός στους πολίτες, ώστε η δημοτική αρχή να προχωρήσει στη λήψη μέτρων άμεσα.

Διαβάστε τι λέγαμε…

Τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο μας συνετελέσθη περιβαλλοντικό έγκλημα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών άμεσα, αλλά κύρια σε βάθος χρόνου.Οι έχοντες γνώση των κινδύνων που συνεπάγεται μια τέτοιου τύπου περιβαλλοντική μόλυνση είναι φυσικό να ανησυχούν και δικαίως. Αντιλαμβάνονται φαντάζομαι επίσης, ότι η πρόκληση πανικού θα ήταν ότι χειρότερο, εκ του ότι η “ζημία” ήδη έχει συντελεστεί και δεν επεκτείνομαι περαιτέρω….

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής μας, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής διοικητή Γιάννη  Αμανατίδη, τους οποίους και ευχαριστούμε , ο Δήμαρχος δεν είχε την ελάχιστη ευφυία και συναίσθηση ευθύνης να ενημερωθεί, ότι μολύνσεις τέτοιου τύπου ελαχιστοποιούν την “αρνητική τους δράση” με την ρίψη χώματος πάνω από τα φλεγόμενα υλικά. “Αγρόν ηγόραζον”…

Μέχρι πρότινος θέλαμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος είναι απλά ανίκανος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και η όποια ζημία θα ήταν απλά ο χαμένος χρόνος που μεσολαβούσε μέχρι την λήξη της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου.Δυστυχώς κάναμε λάθος…Δεν είναι απλά ανίκανος, είναι επικίνδυνος !!!Επικίνδυνος για την υγεία των πολιτών του τόπου μας!

Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας οφείλουν άμεσα να παρέμβουν και να καθοδηγήσουν τουλάχιστον τον ελλιποβαρή πολιτικά  Δήμαρχο και την ακολουθούσα δημοτική αρχή.Να δώσουν οδηγίες, να ελέγξουν για την υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται και όπου ο νόμος επιτρέπει, να “υποκαταστήσουν” την Δημοτική Αρχή  επ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, αναλαμβάνοντας δράσεις υλοποίησης αναγκαίων  έργων .

Σε ότι αφορά τις ευθύνες έκθεσης της υγείας των πολιτών σε κίνδυνο, λόγω άγνοιας ή αμέλειας, θεωρώ ότι ο εισαγγελέας είναι ο πλέον αρμόδιος να παρέμβει.

Μετά ένα χρόνο και με την εκκωφαντική σιωπή της διοίκησης αλλά και βασικών στελεχών της αντιπολίτευσης (ευτυχώς υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις…),η κατάσταση είναι χειρότερη. Το θέμα επανέρχεται,  πρόστιμα επιβλήθηκαν από την πολιτεία, η δικαιοσύνη έκλεισε ως επικίνδυνη την “χωματερή”,πολίτες που υπέστησαν βλάβη προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημιώσεις και ο δημοσιογραφικός κόσμος με video πρόσφατο του avena.grεπαναφέρει το θέμα.

Δεν μας χαροποιεί το γεγονός της “δικαίωσης”, όμως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι διοίκηση και βασικά στελέχη της αντιπολίτευσης  φέρουν ακέραια την ευθύνη.

Λάβετε μέτρα τώρα, αφήστε τις φιέστες και τα εγκαίνια κτηρίων που δεν “παρελήφθησαν”, θεωρείστε ως μη γενόμενες τις δικές μας επισημάνσεις, παρουσιάστε το ως δική σας πρωτοβουλία,αλλά “κλείστε” το θέμα της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης των απορριμμάτων, η ζημία είναι εκτός ορίων…

Προηγούμενο άρθροΘρήνος σε Παλαιοχώρι και Αλεξάνδρεια από τον ξαφνικό χαμό του Τάκη Γκλαβίνα.
Επόμενο άρθροΤάσος Μπαρτζώκας: Η περήφανη αντίδραση της Βέροιας έδειξε το δρόμο