Αλεξάνδρεια: Με ιδιαιτερότητες η φετινή Επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης. -βίντεο – φωτο

Με πρωτόγνωρες συνθήκες ως επακόλουθο φαινόμενο των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, τιμήθηκε η 108η Επέτειος της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας (παλαιού Γιδά).

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τηρήθηκε με γνώμονα τα ειδικά περιοριστικά μέτρα, δίχως τη διεξαγωγή παρέλασης και με μονοπρόσωπη παρουσία από πλευράς φορέων και συλλόγων στην πρωινή ιερή δοξολογία και στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.  Στην πρωινή ιερή δοξολογία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κκ Παντελεήμων.

Παράλληλα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων του Μακεδονικού Αγώνα. Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου. Από πλευράς επισήμων παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας της Νέας Δημοκρατίας και Φρόσω Καρασαρλίδου του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, καθώς και αριθμός αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων του Δήμου Αλεξάνδρειας. Επιπλέον, ο διοικητής του ΚΕΑΣ Ταξίαρχος Παναγιώτης Πολίτης, ο διοικητής του ΑΤ Αλεξάνδρειας Αστυνόμος Α΄ Βασίλειος Κεφτές και ο υποδιοικητής της ΠΥ Αλεξάνδρειας Αντιπύραρχος Χρήστος Αρβανιτίδης.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: