Αλεξάνδρεια – ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Ηλία Ιακωβίδη – βίντεο – Φωτο

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ηλία Ιακωβίδη

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος – Κάμερα: Γιώργος Γκιώνης

Δείτε το βίντεο:

     Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνυποψήφιοι του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το ΚΚΕ, είμαστε εδώ!!! Είναι εδώ το ψηφοδέλτιο μάχης με το κόκκινο γαρύφαλλο που  συγκροτήθηκε έγκαιρα και έγκυρα, για τον Δήμο της Αλεξάνδρειας, με τον τρόπο που ορίστηκε και μέσα στα χρονικά πλαίσια, όπως έγινε στις 13 Περιφέρειες και τους 262 δήμους όλης της χώρας, κόντρα στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, κόντρα στον αντιδημοκρατικό νόμο του Υπουργείου εσωτερικών, για την τοπική διοίκηση, που έχει την υπογραφή του κ. Βορίδη. Το πρώτο μέλημα της ΝΔ ως κυβέρνηση ήταν ν’ αλλάξει ο εκλογικός νόμος πηγαίνοντας από την απλή αναλογική στην ενισχυμένη και με τους υποψήφιους των δημοτικών κοινοτήτων να ενσωματώνονται στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών των υποψηφίων Δημάρχων. Ο συνδυασμός λοιπόν που λαμβάνει το 43% – μειοψηφία στον λαό δηλαδή – με την ενισχυμένη αναλογική παίρνει την απόλυτη πλειοψηφία των 3/5 του Συμβουλίου. Όσα εμπόδια κι αν προσπάθησαν να βάλουν στην συγκρότηση και κατάθεση των ψηφοδελτίων μέσω της Ειδικής Ηλεκτρονικής Πύλης, τα ξεπεράσαμε!!!

Φίλες και Φίλοι, εδώ από το κέντρο, από την καρδιά της Αλεξάνδρειας, καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες του δήμου μας, να κλείσουν τα αυτιά τους στις “σειρήνες” που προεκλογικά μοιράζουν κάθε λογής γνωστά ταξίματα, τακτική που την έχουν ψηλά στην προεκλογική τους ατζέντα, με στόχο να υφαρπάξουν τις ψήφους και να εγκλωβίσουν συνειδήσεις. Ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δεν ασπάζεται τη λανθασμένη άποψη ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Η ζωή, μας έχει αποδείξει και συνεχίζει να μας αποδεικνύει το αντίθετο.

Η σημερινή διοίκηση δεν αμφισβήτησε σε καμιά περίπτωση την κυρίαρχη αστική πολιτική κι εφάρμοσε κατά γράμμα τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης όπως αυτά εξειδικεύονται  στην τοπική διοίκηση.  Για παράδειγμα, το 2019 με την ανάληψη εκ νέου της διοίκησης του Δήμου από την «Ώρα Ευθύνης» του κ. Γκυρίνη, πρώτο μέλημά τους ήταν η γενναία αύξηση των δημοτικών τελών στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, ανεβάζοντας τα τέλη κατά 30%, υποστηρίζοντας πως έτσι θα λυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων. Όσο το είδατε εσείς, άλλο τόσο το είδαμε κι εμείς. Αλλά…ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ!!!

Το δίλημμα πλέον είναι σαφές:

 • Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων, την πάλη τους π.χ. για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος απέναντι σε φυσικές καταστροφές;
 • Μπορούν να ασκήσουν πολιτική με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες οι υποψήφιοι εκείνων των κομμάτων που δεσμεύονται από τις “δημοσιονομικές αντοχές”, που συμφωνούν ότι οι εργαζόμενοι και οι μισθοί τους είναι «κόστος», ότι είναι πιο «συμφέρουσα» η ανακύκλωση της ανεργίας με τα γνωστά δουλεμπορικά προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) σε δήμους και που πλέον θα αφορούν ακόμα και εργαζόμενους μέχρι 74 ετών;
 • Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι υποψήφιοι και εκλεγμένοι, που προσκυνούν την ανταποδοτικότητα, δηλαδή τα χαράτσια, σε κάθε πλευρά της ζωής στην πόλη να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το κράτος;
 • Υπάρχει περίπτωση να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία, έτσι που να μην πέφτουν ταβάνια, να μη φορτώνουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς μέρος του λειτουργικού κόστους των σχολικών μονάδων; Υπάρχει περίπτωση τέτοιες δυνάμεις να σταθούν στο πλευρό του λαού που διεκδικεί τα δικαιώματά του απέναντι στην εργοδοσία; Να μπουν εμπόδιο σε αντιδραστικές αλλαγές όπως π.χ. στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας;
 • Συμφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη νέα επίθεση της κυβέρνησης  και  των  επιχειρηματικών ομίλων  στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου, τη δουλειά όταν και όσο θέλει ο εργοδότης, την κατάργηση της σύνταξης μετά τα 67 και την άνοδο στα 74, την εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα και στους δήμους; Την τελευταία 20ετία 2.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση έχουν πεθάνει εν ώρα δουλειάς!

Οι δήμοι και οι Περιφέρειες κάνουν τα πάντα σε βάρος του λαού για τη διαμόρφωση “φιλικού επενδυτικού κλίματος”:

 • Προωθούν τα διάφορα είδη Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που αποτελούν πεδίο κερδοφορίας για μεγάλους ομίλους σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος
 • Ιδιωτικοποιούν σημαντικούς τομείς όπως το Πράσινο, την Καθαριότητα, τον Ηλεκτροφωτισμό, με πρόσθετες συνέπειες στο κόστος, το οποίο επιβαρύνει τον λαό.
 • Υλοποιούν τους σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης του νερού με την αντιλαϊκή διαχείριση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης, με κριτήριο το κέρδος και τις υψηλές τιμές για τον λαό.

Μοναδική εγγύηση ότι αυτά τα ζητήματα θα βρεθούν ψηλά στην “ατζέντα” της “επόμενης μέρας” είναι οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που είναι δοκιμασμένοι, σταθεροί αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Φίλες και φίλοι

Δυναμώνοντας την «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις που θα συγκρουστούν με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, που θα μπουν μπροστά και θα διεκδικήσουν μαζί με το λαό μέτρα στήριξης κι ανακούφισης των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

Συγκεκριμένα θα αναφερθώ  στους τομείς για τους οποίους αγωνιζόμαστε, παλεύουμε και διεκδικούμε:

 • Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.
 • Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς. Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού
 • Την μείωση των δημοτικών τελών και χαρατσιών στα λαϊκά νοικοκυριά του δήμου καθώς και στα τιμολόγια του νερού, ενώ διεκδικούμε τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.
 • Λύσεις για το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης με την πλήρη οργάνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου, Καθαριότητας, γραφείου Κίνησης, των οχημάτων αλλά και εργαζόμενους που θα μπορούν να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες.
 • Την αναγκαιότητα για αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης, των ζητημάτων προστασίας καθώς και των αναγκαίων μέτρων και έργων Αντισεισμικής – Αντιπλημμυρικής – Αντιπυρικής Θωράκισης
 • Συντήρηση Αστικής – Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή φωτισμό.
 • Στήριξη των Αγροτών & Επαγγελματιών.
 • Μελέτη για την δημιουργία Αστικής συγκοινωνίας και την σύνδεση όλων των οικισμών του Δήμου Αλεξάνδρειας μεταξύ τους.
 • Την ενίσχυση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού με βελτίωση των υπάρχων υποδομών, στήριξη και προβολή της Βιβλιοθήκης και κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από το δημοτικό συμβούλιο ανέδειξε και πρότεινε λύσεις για μια σειρά ζητήματα:

 • Αναδείξαμε τις συνέπειες που έχουν, για τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου Αλεξάνδρειας, οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις και το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο (Καλλικράτης, Κλεισθένης) με την μείωση των χρηματοδοτήσεων. Επίσης η προσπάθεια και τελικά ο αποκλεισμός μας από τις επιτροπές (οικονομικών, ποιότητας ζωής κ.λ.π) αποδεικνύει ποιος αποτελεί το πραγματικό εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους.
 • Απαιτήσαμε την κάλυψη του Κέντρου Υγείας της Αλεξάνδρειας με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό  προσωπικό καθώς και τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών που να καλύπτουν τις ανάγκες τον πολιτών. Ζητήσαμε την ενίσχυση με πλήρωμα του ΕΚΑΒ για 24ωρη λειτουργία του ασθενοφόρου, ώστε να μη καταλήγουμε να πεθαίνουμε πάνω σε καρότσες αγροτικών, την ενίσχυση των δομών του «Βοήθεια στο σπίτι», που βρίσκεται στο πλευρό των ανήμπορων συνδημοτών, όπως επίσης και τη λειτουργία αγροτικών ιατρείων σε όλα τα χωριά.
 • Σταθήκαμε δίπλα σε κινητοποιήσεις εργαζομένων, στην καθαριότητα (των σχολικών καθαριστριών), στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στους απολυμένους του Δήμου. Σε εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της περιοχής, που έπαψαν να λειτουργούν, με τελευταίο παράδειγμα την Agritex το 2021, όπου καταρρίπτεται το επιχείρημα της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων που θα φέρουν την ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Τους δόθηκε γη και ύδωρ από το δήμο. Δημοτικά κτήματα να επενδύσουν στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας. Ούτε σωματείο, ούτε απεργίες ήταν η αιτία που σταμάτησε η παραγωγή, αλλά το ότι δε τους συνέφερε. Τώρα παράγουν  μόνο ρεύμα που εμείς πληρώνουμε πανάκριβα. Στην   VIVARTIA το 2019, με παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Χρήστου Αλευρά, πέρασε ψήφισμα ενάντια στο κλείσιμο της μονάδας παραγωγής γάλακτος στο Πλατύ. Στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δώσαμε αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους να σωθεί η τευτλοκαλλιέργεια. Όσοι έβαλαν πλάτη για να περάσουν αυτές οι πολιτικές έρχονται τώρα και ζητάνε να ολοκληρώσουν τις αναδιαρθρώσεις, όπως λένε, με ακόμα ταχύτερο ρυθμό. Η αποβιομηχάνιση της περιοχής συντέλεσε στην ερημοποίηση της. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κυρίαρχης πολιτικής ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ που κρατούν εγκλωβισμένες τις νέες παραγωγικές γενιές. Με μία γρήγορη εκτίμηση χάθηκαν περίπου 6000 θέσεις εργασίας.
 • Αναδείξαμε και προτείναμε λύσεις για το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης με την κακή κατάσταση του όρχου Οχημάτων – Μηχανημάτων αλλά και το σοβαρό θέμα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που ενώ ήταν να λειτουργήσει από το 2021, ξεκίνησε η λειτουργία του λίγους μήνες πριν. Από το 2021, κι ενώ τμήμα της καθαριότητας ανατέθηκε σε ιδιώτη, δεν είδαμε ουσιαστικά αποτελέσματα, απεναντίας η κατάσταση που επικράτησε επιβεβαίωσε την θέση μας ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του λαού.

Εδώ να σταθούμε και να πούμε πως εμείς δεν δεχόμαστε υπηρεσίες του Δήμου να εκχωρούνται σε ιδιώτες που επιδιώκουν την κερδοφορία σε βάρος των Δημοτών, διότι ο εκάστοτε εργολάβος για να βγάλει κέρδος θα μειώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα έχει εργαζόμενους με χαμηλές απολαβές και ελαστικές συμβάσεις εργασίας. Ένας, δηλαδή, εργασιακός μεσαίωνας.

 • Προβάλλαμε την αναγκαιότητα μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Το παράδειγμα από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία δείχνει πως η προστασία της ζωής των δημοτών και της περιουσίας του, περνάει σε δεύτερη μοίρα. Πριν μέρες η κακοκαιρία χτύπησε πάλι την Μαγνησία και τον Βόλο. Στην γύμνια του κρατικού μηχανισμού απάντηση έδωσε ο κόσμος που έκανε το σύνθημα μας πιο επίκαιρο από ποτέ «ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ».
 • Στο ζήτημα σχετικά με το Αποχετευτικό σύστημα Αλεξάνδρειας, που αντιμετωπίζουν τα χωριά του Δήμου μας, έχουμε δηλώσει, πως είναι τραγικό εν έτη 2023, να μην υπάγονται σ’ ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης λυμάτων και μη ξεχνάμε επίσης τον βιολογικό της Αλεξάνδρειας που λειτουργεί με προβλήματα λόγω της παλαιότητας του, με πανάκριβα τέλη κι ελάχιστο προσωπικό.
 • Βρεθήκαμε δίπλα στους αγώνες των αγροτών, για τις τιμές των προϊόντων, τις αποζημιώσεις και τα φθηνά καύσιμα. Ζητήσαμε την συνδρομή του Δήμου για την ανάδειξη των προβλημάτων τους και επίλυση τους από τον ΕΛΓΑ την περίοδο των χαλαζοπτώσεων.
 • Απαιτήσαμε και διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων. Να υπενθυμίσουμε εδώ, πως κάναμε παρέμβαση σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, με τους βουλευτές του ΚΚΕ, για το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, που θα έπρεπε να στεγάζεται σε δικό του χώρο από το 1989 , διαμορφωμένο κατάλληλα για να  εξυπηρετεί  τις ανάγκες  μαθητών και  εκπαιδευτικών
 • Αναδείξαμε ζητήματα που υποβαθμίζουν τη ζωή των δημοτών με την εγκατάλειψη παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων, στα χωριά και στην πόλη, με παράδειγμα το κολυμβητήριο της Αλεξάνδρειας το οποίο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις θα μπορούσε να λειτουργεί όλο το χρόνο.
 • Διεκδικούμε την προστασία του περιβάλλοντος σε ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο, ελεύθερους χώρους και παράλληλα προτείνουμε λύσεις για την σωστή αντιμετώπιση της καταπολέμησης των κουνουπιών, που αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια έχει χτυπήσει το καμπανάκι στο δήμο μας, με την αύξηση των κρουσμάτων σε συμπολίτες μας, οι οποίοι νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία από τον Ιό του δυτικού Νείλου.
 • Θέλουμε την προστασία και την σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων στη πόλη μας. Η δημοτική αρχή του Δήμου μας δεν νοιάζεται για την καθημερινότητα του πολίτη, παρά τα παχιά τους λόγια, γιατί ακριβώς η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος δεν αφορά την κερδοφορία του κεφαλαίου, ούτε τα διαπλεκόμενα, και σε τοπικό επίπεδο, συμφέροντα. Επιβάλλεται να παρθούν μέτρα χρηματοδότησης των αρμόδιων υπηρεσιών με στόχο την ασφαλή περισυλλογή & απομάκρυνση των ζώων και τη φιλοξενία τους σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους. Ένα καταφύγιο φροντίδας και αγάπης, όχι φυλακής ζώων.
 • Διαμόρφωση του χώρου της Λαϊκής αγοράς ώστε να είναι εύρυθμη κι ανεμπόδιστη η λειτουργία της για τους πολίτες αλλά και για τους μικροεπαγγελματίες, παραγωγούς και αγρότες, με συνθήκες ασφάλειας.
 • Σε όλα αυτά, που προανέφερα, θέλω να προσθέσω την πλήρη απαξίωση και διάλυση του ΟΣΕ, μετά και την ιδιωτικοποίηση του, τα τελευταία 15 χρόνια, με μειωμένα δρομολόγια, αυξημένα κόμιστρα και έκπτωση στα μέτρα ασφάλειας, όπως αποδείχτηκε με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Αυτό το τονίζω, διότι έχουμε έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους στο Πλατύ με εικόνα αποκαρδιωτική, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι με την αναβάθμιση της γύρω περιοχής. Απαιτήσαμε την αύξηση δρομολογίων, με ενίσχυση και του σταθμού της Αλεξάνδρειας, για την ανάγκη μετακίνησης των συμπολιτών, μαθητών και φοιτητών μας, προς τις περιοχές Βέροιας και Θεσσαλονίκης.
 • Τέλος, δεν θέλουμε η περιοχή  μας, αλλά και όλη  η χώρα  να εμπλακεί στους  επικίνδυνους  σχεδιασμούς  του ΝΑΤΟ, των  Αμερικάνων, της ΕΕ στον ιμπεριαλιστικό  πόλεμο  στην Ουκρανία. Στην κατεύθυνση  αυτή  κινείται και  η   μετεγκατάσταση  των   αμερικανικών ελικοπτέρων   από το Στεφανοβίκειο  στο  στρατόπεδο  της Αλεξάνδρειας.

Από αυτό εδώ το βήμα, θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε για το τι μας έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες και, όχι τυχαία, λίγες μέρες πριν τις τοπικές εκλογές.

Τι μας έφερε;;; Μπίζνες μας έφερε. Νέες κερδοφόρες μπίζνες σε βάρος δομών και υπηρεσιών που αφορούν τις ανάγκες του λαού, καθώς και σε βάρος του ίδιου του περιβάλλοντος.

Ακούστε λοιπόν τα φρέσκα μαντάτα, από τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στους ΟΤΑ και τις …απαραίτητες ρυθμίσεις για τη λειτουργία του εκλογικού νόμου:

 • Οι αρμοδιότητες  των  περιφερειακών  και  δημοτικών συμβουλίων  περιορίζονται   και περνάνε  στις διάφορες  επιτροπές  όπως  η Οικονομική  Επιτροπή και η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δηλαδή   για  να παίρνονται οι  αποφάσεις  από τη διοίκηση χωρίς κανέναν  ουσιαστικό έλεγχο και αντίλογο.
 • Περιορίζεται η δυνατότητα να φέρουν θέματα και ψηφίσματα εκτός ημερήσιας διάταξης οι άλλες παρατάξεις. Προβλέπεται ότι θα μπορεί να προτείνει μέχρι ένα θέμα ο επικεφαλής παράταξης, κι αυτό αν το δεχτεί η πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου.
 • Με νέα νομοθετική  ρύθμιση καταργούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου και οι σχολικές επιτροπές, και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στον δήμο. «Συμφωνούμε να έχει ο δήμος τις αρμοδιότητες, αλλά όχι αυτό να γίνεται με το χαράτσωμα του λαού και με ελλείψεις στους εργαζόμενους, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα για τη χρηματοδότηση.»
 • Δημιουργείται «κόμβος» παρακολούθησης των επιδόσεων των δήμων και Περιφερειών. Οι επιδόσεις αυτές όμως δεν αφορούν την ελάφρυνση των κατοίκων από φόρους και ανταποδοτικά χαράτσια, ή αναγκαία έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας που θα έπρεπε να έχουν γίνει χρόνια τώρα, για να μην καίγεται και να μην πνίγεται ο λαός, όπως τώρα ξανά στον Βόλο.

Ένα πράγμα θα πούμε και να το καταλάβουν καλά!!! Οι υποψήφιοι με την Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι εκεί,  για να γίνει η οργή οργανωμένη διεκδίκηση, σε έναν καθημερινό αγώνα για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του λαού, μαζί με τον λαό, κόντρα στις προτεραιότητες των λίγων  και  μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά  κυρίως  έξω, στους δρόμους.

          Το παράδειγμα της Πάτρας όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση», με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη,  έχει αποδείξει ότι ακόμα και από τις θέσεις της διοίκησης στον δήμο, ασκεί αντιπολίτευση υπέρ του λαού ενάντια στις κυβερνήσεις, στο κράτος, στις Περιφερειακές αρχές. Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας έδωσε μεγάλες μάχες μαζί με τον πατραϊκό λαό μέσα σ’ ένα εχθρικό νομικό πλαίσιο. Κέρδισε μάχες γιατί δεν υποχώρησε! Έτσι κατακτήθηκε ο λαός και οι φτωχοί επαγγελματίες της Πάτρας να πληρώνουν πολύ λιγότερα τέλη σε σχέση με άλλους δήμους. Έτσι κατακτήθηκε να πληρώνουν πολλά περισσότερα στον Δήμο Πατρέων οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Έτσι κατάφερε να βάλει φρένο στο πάρτι εκατομμυρίων ευρώ που στήνουν δήμοι και περιφέρειες με εργολάβους, με τα χρήματα του λαού.

          Η ελπίδα μας βρίσκεται στην ήττα της απογοήτευσης και την ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης και της ανατροπής. Γιατί στις όμορφες πόλεις που ονειρευόμαστε οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνθρωποι του μόχθου ζουν με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα και όχι με 13 ώρες δουλειά την ημέρα, χωρίς ελεύθερο χρόνο, με μισθούς που τσακίζονται από την ακρίβεια και τη φοροληστεία κυβέρνησης, Περιφερειών και δήμων.

Αρκετά πια με το «Πάμε κι όπου βγει». Ήρθε η ώρα «Να πάμε αλλιώς»!

Να πάμε με «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμους & Περιφέρειες.

Ενισχύουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

που μπορεί να καταγραφεί την επόμενη μέρα των εκλογών!

Ψηφίζουμε – Δυναμώνουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση!

Για να είναι δυνατή η φωνή του λαού!

Είμαστε πολλοί! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Θα τα καταφέρουμε!

Καλή δύναμη! Καλό αγώνα!

Φωτογραφίες:

DSC 1842 DSC 1843 DSC 1844 DSC 1845 DSC 1846 DSC 1847 DSC 1848 DSC 1850 DSC 1851 DSC 1852 DSC 1853 DSC 1854 DSC 1855 DSC 1856 DSC 1857 DSC 1858 DSC 1866 DSC 1867 DSC 1877 DSC 1878 DSC 1879 DSC 1880 DSC 1881 DSC 1882 DSC 1883 DSC 1884 DSC 1885 DSC 1886 DSC 1887 DSC 1891 Ηλίας Ιακωβίδης

Προηγούμενο άρθροΑπόλλων Κρύας Βρύσης – Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου 2-0. Με το δεξί ο Απόλλων στην πρεμιέρα, πήρε δίκαια το ντέρμπι – Βίντεο – φωτό
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 2 Οκτωβρίου – Σημαντικά γεγονότα