Αλεξάνδρεια: Η Ανάσταση του Χριστού στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου. – (βίντεο – φωτο)

Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η Ανάσταση του Ιησού Χριστού, εορτάσθηκε και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους κόσμου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Αγώνας δρόμου έγινε φέτος για την έγκαιρη μεταφορά το Αγίου Φωτός, που  έκανε την άφιξή του στο ναό  κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Το “Δεύτε, λάβετε φώς” σήμανε το άναμμα των λαμπάδων. Το εσωτερικό της εκκλησίας φωτίστηκε με τη μεταλαμπάδευση του Αγίου Φωτός, με χαμόγελα και τις πρώτες ευχές μεταξύ των πιστών.

Ακολούθησε η έξοδος στο προαύλιο του ναού, όπου παρουσία ιερέων, αρχόντων της τοπικής πολιτικής αρχής, διοικητών και αντιπροσωπειών του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και πολυάριθμου πλήθους πιστών, ακούστηκε το θεάρεστο: “Χριστός Ανέστη”!

Πολύχρωμα πασχαλιάτικα φαναράκια πέταξαν από το προαύλιο της εκκλησίας, μαζί με τα καθιερωμένα αναστάσιμα βεγγαλικά, δίνοντας ένα ανεπανάληπτο και φαντασμαγορικό θέαμα στον ουρανό της πόλης, ενώ οι ευχές αγάπης μεταξύ του κόσμου επισφράγισαν τη μέγιστη εορτή της Ορθοδοξίας. Την Ανάσταση του Σωτήρα μας!

Δείτε το βίντεο:

Φωτο: