Αλεξάνδρεια: Επεισοδιακή νύχτα με άγριες συμπλοκές κατοίκων και μεταναστών-βίντεο

Εικόνες άγριας Δύσης εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην πόλη της Αλεξάνδρειας, με σοβαρές συμπλοκές να εκτυλίσσονται μεταξύ μεταναστών και κατοίκων του συνοικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμές των επεισοδίων ήταν η παρενόχληση με χειρονομίες που άσκησαν νεαροί μετανάστες σε κοπέλες κατοίκους του Αγίου Γεωργίου και η απαγόρευση της εισόδου μεταναστών σε κεντρικό καφέ της Αλεξάνδρειας όπου διεξαγόταν σχολική γιορτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι κοπέλες που παρενοχλήθηκαν φοβόντουσαν πλέον να κυκλοφορούν έξω και να πηγαίνουν στο σχολείο τους.

Η σύρραξη γενικεύτηκε και οξύνθηκε περισσότερο με κύριες εστίες τη διασταύρωση του ΚΤΕΛ και κυρίως έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων του 722. Πετροπόλεμος, ξύλα αλλά και μαχαίρια βγήκαν από αλλοδαπούς όπως αναφέρουν κάτοικοι που ήταν παρόντες στο περιστατικό στους χώρους των επεισοδίων. Επενέβησαν σύνολο δυνάμεων του ΟΠΚΕ (Βέροια, Νάουσα) με την παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας, αλλά και αστυνομική δύναμη από την Πιερία.

Η περιπετειώδης νύχτα ολοκληρώθηκε στο δημαρχείο της πόλης, όπου διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση κάτοικοι έσπασαν με πέτρες και ξύλα τα τζάμια της κεντρικής εισόδου.

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Βίντεο από τις ζημιές στο Δημαρχείο της πόλης: