
Συντάκτρια άρθρου: Μακρή Αγγελική
Η τραγωδία στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023, με τη σύγκρουση δύο τρένων, συγκλόνισε την Ελλάδα και προκάλεσε οργή.
Η απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών ανέδειξε σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια των σιδηροδρομικών υποδομών. Οι πολίτες απαιτούν άμεσες αλλαγές για την αποτροπή παρόμοιων δυστυχημάτων στο μέλλον. Το περιστατικό δημιούργησε κύμα διαμαρτυριών και κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.
Σήμερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Λυκείου-Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας πραγματοποίησαν κατάληψη στα σχολεία τους, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για την τραγωδία στα Τέμπη. Η κατάληψη ξεκίνησε στις 6 το πρωί, με το κλείσιμο των σχολείων, και η πορεία ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Κατά τη διάρκεια της πορείας, πέρασαν από την οδό Βετσοπούλου, φωνάζοντας συνθήματα για τα 57 θύματα που έχασαν άδικα τις ζωές τους στα στενά των Τεμπών, την ασφάλεια στις μεταφορές και την αποδοκιμασία των υπευθύνων. Η πορεία ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο, όπου οι μαθητές επιφώνησαν τα ονόματα των 57 ανθρώπινων ψυχών.