Αλεξάνδρεια: Άξιος! Η συγκινητική χειροτονία του ιερέα Άγγελου Γεροντόπουλου. – βίντεο – φωτο

Δια ζώσης μάρτυρας ενός σπάνιου θρησκευτικού τελετουργικού, έγινε το πλήθος των πιστών που βρέθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος 

Στον Μητροπολιτικό ναό της πόλης, τελέστηκε το πρωινό της Κυριακής 28 Ιουνίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος. Άκρως συγκινητική ήταν η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Πατρός Άγγελου Γεροντόπουλου. Με καρτερία και ταπείνωση ο νέος κληρικός αποδέχτηκε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης απονεμόμενος δια χειρών του Μητροπολίτου μας.

Ρίγη θρησκευτικής συγκίνησης προκάλεσε η παρότρυνση του Σεβασμιώτατου προς τους πιστούς να γονατίσουν και στη συνέχεια ομόφωνα να αναφωνήσουν: “Άξιος! Ο νέος ιερωμένος, διατηρώντας το αρχικό όνομα του πολιτικού του βίου, από τώρα και στο εξής θα κηρύττει το Λόγο του Θεού φέροντας τον τίτλο: Πατήρ Άγγελος. Αρχική τοποθέτησή του θα αποτελέσει ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Εν Ολύμπω, στο Νεοχώρι του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: