Αλεξάνδρεια: Αρτοζαχαροπλαστεία Γκλαβίνας – Συνάντηση με τον Γιώργο Γκλαβίνα … τον μαέστρο του ψωμιού – Βίντεο

Τις πρώτες πρωινές ώρες βρεθήκαμε με την κάμερα του emvolos.gr στο Παλαιοχώρι Ημαθίας, στο εργαστήριο του αρτοποιείου ζαχαροπλαστείου Γκλαβίνας και παρακολουθήσαμε τον Γιώργο Γκλαβίνα να δημιουργεί μια μεγάλη γκάμα από ψωμιά εξαιρετικά και αρτοποιήματα.

Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα

Τα άλευρα είναι ελληνικά επιλεγμένα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας από τα Γρεβενά μέχρι την Κρήτη. Το νερό περνά από διαδικασία προκειμένου να αποκτήσει ιδεατή θερμοκρασία ανά εποχή και γίνεται μερική αφαλάτωση.

Το εργαστήριο διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα από τη ζύμωση μέχρι το πλάσιμο του ψωμιού και από εκεί  στη στόφα προκειμένου να «ξεκουραστεί» η ζύμη και να αποκτήσει όγκο, στο φούρνο σιγοψήνονται και τα αρώματα ξετρελαίνουν.

Ο Γιώργος Γκλαβίνας με τη σύζυγό του Έφη

Η ποιότητα του παραγόμενου ψωμιού όλων των ειδών εξαιρετική από το χωριάτικο, το βυζαντινό μέχρι  μπριός,  ζαπάτα ακόμα και «λειτουργιές».

Πριν από 20 χρόνια ο Γιώργος δημιούργησε μαζί με τον πατέρα του το αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο και σήμερα διατηρεί 3 καταστήματα, ένα στο Παλαιοχώρι και δύο στην Αλεξάνδρεια.

Εκτός του ψωμιού ο Γιώργος Γκλαβίνας φτιάχνει χειροποίητο παγωτό και πολύ μας άρεσε η γεύση τριαντάφυλλο, σύκο, κανέλα μπισκότο. Οι τούρτες εξαιρετικές όπως και τα γλυκά ποιήματα από τιραμισού μέχρι σιροπιαστά.

Οι πίτες αυθεντικές χειροποίητες και η μπουγάτσα κρέμα απλά υπέροχη. Από τα σάντουιτς ξεχωρίσαμε τα ζαπατάκια με εκλεκτά τυριά και αλλαντικά.

Στα καφέ ζαχαροπλαστεία Γκλαβίνα στην Αλεξάνδρεια μπορούμε να απολαύσουμε καφέ Dimello και πλούσιο πρωινό ή απογευματινό.

Εμείς ευχόμαστε να συνεχίσει ο Γιώργος Γκλαβίνας, να προσφέρει εξαιρετικά ψωμιά, παγωτά, γλυκά, πίτες και γλυκά.

Δείτε το βίντεο:

Αρτοποιεία – Ζαχαροπλαστεία

Γκλαβίνας

Βετσοπούλου και Αριστοτέλους 1 Αλεξάνδρεια 2333053255

Βετσοπούλου 120 Αλεξάνδρεια 23330 22402

Παλαιοχώρι Ημαθίας 23330 64676