Αλεξάνδρεια: Απάντηση στον κ. Μιχάλη Χαλκίδη

Δημαρχείο Αλεξάνδρειας

Καλωσορίζουμε τον κ. Χαλκίδη στην επάνοδό του στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και ευχόμαστε, μετά από 27 και πλέον έτη στην πολιτική σκηνή (τοπική και κεντρική) να μην έχει στερέψει και να έχει φρέσκες ιδέες και απόψεις να καταθέσει για το καλό του τόπου μας, αλλά και την εμπειρία να μας καταθέσει τις απόψεις του για το πώς ΔΕΝ θα γίνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας Δήμος Μελίκης, τα θεμέλια του οποίου αυτός έβαλε. 

Αναφορικά με το μέρος της ανακοίνωσης που αφορά την φαρμακευτική κάνναβη και τις λαϊκίστικες αναφορές στους κινδύνους για το μέλλον των παιδιών μας θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι οι τέως συνάδελφοί του ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (όπου ανήκει και η Ν.Δ.), ψηφίζουν υπέρ της φαρμακευτικής κάνναβης και η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία ανήκει, είναι η παρακάτω, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Καθημερινή: «Με ένα nonpaper η ΝΔ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της καλλιέργειας κάνναβης.«Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρα υπέρ της απελευθέρωσης της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης για όσους έχουν ανάγκη τα αντίστοιχα φαρμακευτικά προϊόντα. Εξάλλου, η φαρμακευτική κάνναβη είναι νομιμοποιημένη πλήρως στις περισσότερες χώρες, ενώ και στην Ελλάδα, με σχετική υπουργική απόφαση μπορεί ήδη να γίνει χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν κάνναβη υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο ΕΟΦ θα δώσει την έγκριση του. Δυστυχώς, όμως, για μία ακόμη φορά, η Κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα κρίσιμης σημασίας ζήτημα με όρους επικοινωνίας……».

Επί της ουσίας δηλαδή συμφωνούμε, αλλά διαφωνούμε στον τρόπο διαχείρισης του θέματος από την κυβέρνηση. Ως ελεύθεροι επαγγελματίες αποφασίσαμε να ασχοληθούμε επαγγελματικά και να επενδύσουμε στην εμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν κάνναβη, στα πλαίσια του νόμου και πάντα καθαρά και διάφανα, καθώς ποτέ δεν θα θέλαμε να γίνουμε αντικείμενο έρευνας από Εισαγγελείς, ΣΔΟΕ κλπ, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με κάποιους τοπικούς άρχοντες του παρελθόντος όπως βουλευτές που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, μεταξύ των οποίων, όπως δημοσιεύθηκε στον τύπο, είστε και εσείς.

Η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης δεν υπάρχει στη δραστηριότητά μας και δεν μας αφορά ως επαγγελματίες, ουδένα δε όφελος προσδοκούμε από αυτήν.

Κύριε Χαλκίδη, οι εκλογές, είτε τοπικές είτε εθνικές, είναι μία γιορτή δημοκρατίας και όσοι θέλουν να πρωταγωνιστήσουν καλό θα είναι να τις εκλαμβάνουμε ως τέτοιες και να συμπεριφερόμαστε ανάλογα.

Προσωπικά στην πολύ μικρή χρονικά παρουσία μας στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν θίξαμε και δεν σκοπεύουμε να θίξουμε υπολήψεις, οικογένειες και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Η δική μας γενιά, καθώς μας χωρίζουν ηλικιακά κοντά 30 χρόνια, έτσι θέλει να πολιτεύεται Κύριε Χαλκίδη. Η πολύχρονη εμπειρία σας στην πολιτική, θεωρούμε ότι γεννά την προσδοκία σε όλους μας να έχουμε μία προεκλογική περίοδο επίπεδου. Θα μας πείτε προτάσεις, θέσεις, οράματα. Θα κάνετε κριτική σκληρή, ανελέητη αλλά ουσιαστική και δεν θα μείνετε στην αρνητική κριτική τύπου «ανόητος», «επικίνδυνος», «ανίκανος» κλπ.

Τελειώνοντας θα σας θέσουμε ένα ρητορικό ερώτημα, στο οποίο δεν είσθε υποχρεωμένος να μας απαντήσετε, απλώς απευθύνεται σε νοήμονες πολίτες: Από το έτος 2010 στηρίζατε την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Γκυρίνη. Πότε τελικά αντιληφθήκατε ότι είναι «ανόητος», «επικίνδυνος» και «ανίκανος»; Το αντιληφθήκατε το έτος 2018. Αλήθεια, τι συνετέλεσε στην αλλαγή της στάσης σας; Καλό προεκλογικό αγώνα ……

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Δελιόπουλος Στέφανος & Σταυρής Εμμανουήλ
Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια – Μιχάλης Χαλκίδης: Σκοτεινές ώρες , περίεργες αποφάσεις…
Επόμενο άρθροΑγροτικός Αστήρ Πλατέος : Η μεγάλη επιστροφή του Αγγέλου Καραντουλαμά