Αλεξάνδρεια: Αντιδρούν οι κάτοικοι στη δημιουργία ορυζώνα ανάμεσα σε Πλατύ και Λιανοβέργι – βίντεο – φωτο

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Την αντίθεσή τους στη δημιουργία καλλιέργειας ρυζιού σε αγροτική έκταση ανάμεσα σε Πλατύ και Λιανοβέργι, εξέφρασαν σήμερα το πρωί κάτοικοι των παραπάνω οικισμών οι οποίοι βρέθηκαν στο ΤΟΕΒ Αλεξάνδρειας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Ακολούθησε συζήτηση στο ίδιο χώρο με τον προέδρο του ΤΟΕΒ Σάκη Κούγκα, αλλά και του μελλοντικού καλλιεργητή. Μεταξύ αυτών που εναντιώθηκαν στην απόφαση υπέρ της καλλιέργειας ρυζιού κοντά σε σπίτια των δύο χωριών (σε απόσταση 200 περίπου μέτρων), βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος Θεόδωρος Τσοπουρίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάρης Στυλιανίδης. Ο διάλογος ουσιαστικά δεν οδήγησε σε σύμπτωση απόψεων ή κάποια περαιτέρω συμφωνία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάτοικοι από Πλατύ και Λιανοβέργι προετοιμάζουν τοπικές συνελεύσεις, εκεί όπου θα τονιστεί και παράλληλα θα γνωστοποιηθεί το σοβαρό πρόβλημα που γεννάται.  Δηλαδή το επικίνδυνο φαινόμενο έξαρσης επιπλέον πληθυσμού κουνουπιών εντός κατοικημένων περιοχών.

Τέλος, αξίζει να θυμίσουμε την πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου Αλεξάνδρειας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με γνώμονα το συγκεκριμένο θέμα, όπου τέθηκε ζήτημα χωροθέτησης των αγροτικών περιοχών που προορίζονται για ορυζώνες.

Ίδωμεν..

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: