Αλεξάνδρεια: Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία. Γκυρίνης: Nα μην χρειαστεί να ξανακλείσουν! – βίντεο

Στις τάξεις τους επέστρεψαν σήμερα έπειτα από σχεδόν δύο μήνες οι μαθητές των δημοτικών, νηπιαγωγείων, ειδικών σχολείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Όσο αφορά τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, εφαρμόζονται όπως ακριβώς έχουν από το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη. Θυμίζουμε τα πλέον βασικά, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μαθητές άνω των 4 ετών, η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση απολυμαντικών διαλυμάτων, ο τακτικός αερισμός των αιθουσών και η προσέλευση των μαθητών από διαφορετικές εισόδους και κλιμακωτά σε κάθε σχολική μονάδα. Επιπρόσθετα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα είναι:

– Για την αποφυγή συγχρωτισμού θα γίνεται σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση γονέων και μαθητών χωρισμένων ανά ομάδες, με μέριμνα των διευθυντών των σχολείων.

–  Θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις από τα σχολεία για όσους έχουν πολλά παιδιά.

–  Οι γονείς για να μετακινηθούν θα στέλνουν SMS με τον κωδικό 4 στο 13033.

  • Τέλος, έχει ανοίξει ειδική πλατφόρμα εγγραφής των εκπαιδευτικών για να κάνουν το τεστ COVID.

Αρωγός στο ασφαλές άνοιγμα των μαθητικών δομών ο δήμος Αλεξάνδρειας, που το πρωί μοίρασε από δύο μάσκες υγειονομικής χρήσης στους εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των σχολείων. Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης επισκεπτόμενος σχολικές μονάδες, εξέφρασε τον προβληματισμό του όσο αφορά την ομαλή συνέχιση της μαθητικής χρονιάς. Η οποία πρέπει να πορευτεί με αυτοσκοπό όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, ώστε να αποφευχθούν περεταίρω επιβαρύνσεις του ιικού φορτίου. Έκλεισε μάλιστα με την ευχή: «Μακάρι να μην χρειαστεί να ξανακλείσουμε τα σχολεία!»

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: