ΑΚΚΕΛ: Παρέλαση τουρκικών πλοίων μεταξύ Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης

Ένα πρωτοφανές θέαμα αντίκρισαν οι παρευρισκόμενοι στην παραλία της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα και  βράδυ της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, βλέποντας στα ανοιχτά μία «παρέλαση» από φώτα τούρκικων πλοίων, που προκάλεσαν ανησυχία με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα σε όλο το Αιγαίο.

Στις ιστοσελίδες του διαδικτύου που δείχνουν την κυκλοφορία πλοίων διαφόρων τύπων αποκαλύφθηκε μία μεγάλη πυκνότητα τουρκικών πλοίων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης και μάλιστα εντός των 10 μιλίων από τις ακτές της Αλεξανδρούπολης.

Το ΑΚΚΕΛ επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Αλεξανδρουπόλεως για να ενημερωθεί πόσα πλοία ήταν πολεμικά διότι στο χαρτί δεν προσδιοριζόταν η ταυτότητα πολλών πλοίων παρά μόνο των ελληνικών αλιευτικών. Προς έκπληξή μας το Λιμεναρχείο μάς ανέφερε ότι δεν μπορούσε εκείνο να δώσει την ταυτότητα των πλοίων υπό την έννοια ότι αυτή είναι μία πληροφορία η οποία προφανώς θεωρήθηκε εμπιστευτική και γενικά μη ανακοινώσιμη!

Είναι άκρως αμφισβητήσιμη η αξία μιας τέτοιας απόκρυψης διότι η ταυτότητά τους ήταν προφανώς γνωστή όχι μόνο στην ελληνική και στην τουρκική κυβέρνηση και σε κυβερνήσεις με δορυφορική ικανότητα παρακολούθησης, είτε με άλλους τρόπους. Δημιουργείται το ερώτημα γιατί αυτή η πληροφορία να κρατηθεί μυστική από τους Έλληνες πολίτες. Ακόμα και αν ένας Τούρκος κατάσκοπος ρωτούσε γιατί το Λιμεναρχείο να μην του πει την ταυτότητα των τουρκικών πλοίων;

Αυτό δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής κυρίως σε μία περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η αντιμετώπιση του θέματος από το Λιμεναρχείο έχει ενισχύσει αυτήν την ανησυχία και ακούστηκε ότι εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια στο Λιμεναρχείο από κατοίκους. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω σχόλιο από τον Πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ:

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

Συμβαίνει τώρα ο Τουρκικός στόλος ανάμεσα Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. … Οι κόκκινες γραμμές του Μητσοτάκη θα είναι όταν ο στόλος φτάσει στην Ορεστιάδα. ….

 Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο από τη συνομιλία που είχαμε με το Λιμεναρχείο είναι και το γεγονός ότι η αντίληψη που έχουν ότι τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας φτάνουν μέχρι τα 6 και όχι τα 10 μίλια όπως ισχύει μέσω της επαναφοράς του διατάγματος Βενιζέλου από τον Ανδρέα Παπανδρέου στις 11/11/1988. Αφού το Λιμενικό παράνομα θεωρεί «διεθνή ύδατα» από τα 6 μέχρι τα 10 μίλια, τι να πούμε;

Το ΑΚΚΕΛ θα αναφερθεί αναλυτικότερα στο θέμα του διατάγματος.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα
Επόμενο άρθροΓ. Τζιουμάκας στον Over fm 104.9: “O Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας θα παίξει όλα τα παιχνίδια στα ίσια”!