Ακαδημία Αθηνών: Ομιλία Ν. Χριστοδουλίδη | «Τα χρόνια του Κυπριακού: Οι ιστορικοί σταθμοί και οι σύγχρονες προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής»

Στο πλαίσιο διενέργειας των εβδομαδιαίων διαλέξεων της Ακαδημίας Αθηνών και σε συνεργασία με το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 18:00 διαδικτυακή ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με θέμα: «Τα χρόνια του Κυπριακού: Οι ιστορικοί σταθμοί και οι σύγχρονες προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής».

Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσω του κατωτέρω διαδικτυακού συνδέσμου:

http://www.academyofathens.gr/…

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στη Γεροσκήπου, στις 6 Δεκεμβρίου 1973.

Αποφοίτησε το 1991 από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στην Πάφο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές στο Queens College του City University of New York, ενώ ακολούθως, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο New York University και στην Διπλωματία στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας. Το 2003, αναγορεύθηκε διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1999, είναι μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει υπηρετήσει ως Γενικός Πρόξενος στο Λονδίνο, Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Αθήνα και Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου της Προεδρίας στις Βρυξέλλες.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2013, διορίστηκε Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ από τις 11 Απριλίου 2014 ασκούσε παράλληλα καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, μέχρις ότου διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας την 1 Μαρτίου 2018.

Έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ως Ειδικός Επιστήμονας στο γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία του Μεταπολεμικού Κόσμου». Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Σχέδια Λύσης του Κυπριακού, 1948-1978» (Αθήνα 2009) και «Οι Σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας και το Κυπριακό, 1977 – 1988» (Αθήνα 2013), καθώς επίσης, σειράς επιστημονικής αρθρογραφίας με θέμα τη σύγχρονη κυπριακή ιστορία και εξωτερική πολιτική.

Προηγούμενο άρθροΠληρώνονται 70 ευρώ για λοιπές επιτραπέζιες ελιές και 50 ευρώ για καπνά Βιρτζίνια- Για ΦΕΚ η ΚΥΑ Λιβανού-Σκυλακάκη
Επόμενο άρθροΜαντάς σε ΔΕΗ & ΔΕΔΔΗΕ για τις νέες επενδύσεις στη Μεσσηνία