Αίγινα – Σούνιο- διαψεύσεις & γεγονότα… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η παραπολιτική ιστορία –και όχι μόνο- έχει καταγράψει ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης ήρθαν πολύ κοντά, το καλοκαίρι του 2014. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τον Γιάνη και όπως ήταν άμαθος περί των οικονομικών, εντυπωσιαζόταν απ’ όσα έλεγε σε δημοσιογράφους  πρόθυμους να του δίνουν βήμα. Πολύ περισσότερο όταν κάποιοι εξ αυτών έπαιζαν συνειδητά το παιγνίδι του, μιλούσαν για τα… γαμομνημόνια και κραύγαζαν… «φέρτε πίσω τα κλεμμένα».

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τότε λοιπόν, κατακαλόκαιρο του 2014, ο Βαρουφάκης κάλεσε τον Τσίπρα και την συμβία του στην Αίγινα για μια μπάνιο, φαγητό και κουβέντα. Έχει γράψει στο βιβλίο του:  «Τον Αύγουστο του 2014 κολυμπούσαμε με τον Αλέξη καμιά τριανταριά μέτρα από το Πετροκάραβο (Σ.Σ. μια βραχονησίδα στον Σαρωνικό), απολύτως προφυλαγμένοι από τυχόν αδιάκριτα αυτιά. Την κουβέντα μας την οδήγησα σκόπιμα στην έννοια της εμπιστοσύνης […] “Αλέξη” είπα, προσπαθώντας να ακουστώ όσο το δυνατόν πιο αμέριμνος “ακούω ότι ο Δραγασάκης είναι πολύ κοντά στους τραπεζίτες. Και, γενικά, ότι πηγαίνει με τα νερά μας ενώ στην πραγματικότητα απεργάζεται τη διατήρηση του status quo”. Δεν απάντησε αμέσως. Κοίταξε μακριά, προς την Πελοπόννησο, και μετά γύρισε και μου είπε: όχι, δεν νομίζω. Είναι ΟΚ” […] Ο Αλέξης μου υποσχέθηκε ότι θα έλεγε στον Παππά να με κρατάει ενήμερο και να με συμβουλεύεται πριν από οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής. Ήταν ώρα να επιστρέψουμε στη σύντροφο του Αλέξη, την Μπέτυ, και στη Δανάη, που μας περίμεναν στο μικρό αγκυροβολημένο φουσκωτό μας».

Πάμε παρακάτω:  Ο Βαρουφάκης, έχει αποκαλύψει, ότι με τον Τσίπρα είχαν συμφωνήσει να δημιουργήσει η Ελλάδα …παράλληλο νόμισμα, για να έχει ισχυρή διαπραγματευτική αφετηρία με τους δανειστές.  Επιπλέον έχει αποκαλύψει ότι είχαν συμφωνήσει για ένα  «παράλληλο σύστημα πληρωμών βασισμένο στο TAXISnet», με την παρουσία των Νίκου Παππά και Γιάννη Δραγασάκη, στο σπίτι του Αλέξη Τσίπρα!

Για όλα αυτά και πολλά άλλα που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, υπήρχαν τότε οι απαραίτητες διαψεύσεις. Μάλιστα, στενός συνεργάτης του Τσίπρα προς  επίρρωση των διαψεύσεων,  έλεγε σε δημοσιογράφους σε πειραϊκή ταβέρνα, ότι …. «σιγά μην ακούσει ο Τσίπρας τον καραφλό νάρκισσο, όταν έχει δίπλα του κοτζάμ Δραγασάκη!»….

Πάμε παρακάτω:  Τις κρίσιμες ώρες των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, στις οποίες πρωταγωνιστούσαν η άγνοια, η ανοησία κι η εικόνα των έξω πουκαμίσων, κυκλοφορούσαν φήμες για κλείσιμο των τραπεζών  και συνεχείς διαψεύσεις περί τούτου. Όλοι ξέρουμε τι συνέβη λίγο αργότερα…   Η «σφαγή» των συντάξεων, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η κατακόρυφη άνοδος των εισφορών κι ατέλειωτοι φόροι!  Όλα αυτά ουσιαστικά τα αποφάσισαν οι Τσίπρας και Βαρουφάκης, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν. Χωρίς καν να τα θέσουν στη κρίση της κοινωνίας. Χωρίς η κοινωνία να γνωρίζει ότι αν τους ψηφίσει θα της συμβεί το τάδε ή το δείνα.

Θα ρωτήσει κάποιος: Γιατί θυμόμαστε σήμερα εκείνα  που συνέβησαν πριν 9 χρόνια;

Η απάντηση έχει δυο σκέλη: Αφενός επειδή όλα αυτά δεν ξεχνιούνται κι άφησαν τραυματικές εμπειρίες στην κοινωνία. Κι αφετέρου επειδή σήμερα στο παρασκήνιο κινούνται και πάλι κάποιοι με μυστικές συναντήσεις, συνεννοήσεις και… φυσικά… διαψεύσεις.

Τσίπρας και Βαρουφάκης διέψευσαν ότι συναντήθηκαν στη βίλα του πρώτου στο Σούνιο, που νοικιάζεται έναντι 500 ευρώ μηνιαίως. Κι έκαναν λόγο για  «τραμπικές μεθοδεύσεις» και   «fake news» και «τραμπικές μεθοδεύσεις».

Ποιος τους πιστεύει; Ειδικά όταν το παρελθόν είναι βεβαρημένο; Κι όταν υπάρχουν πρόσωπα που σκίζουν τα ιμάτιά τους, ότι η συνάντηση έγινε;

Ή νομίζει κάποιος αφελής ότι οι δυο τους θα παρουσιάσουν όσα σκέφτονται ή έχουν συμφωνήσει;  Εδώ προκαλείται τρόμος με τις απόψεις του Γιάνη για τις… Δήμητρες και την… κατάργηση του χρηματιστηρίου, πόσο μάλλον αν αυτά παρουσιαστούν κι ως προγραμματική συμφωνία των δυο.

Ή νομίζει κάποιος ότι η ιστορία με το ταξί που πήγαινε τον Λαφαζάνη στο… Νομισματοκοπείο, δεν μπορεί να επαναληφθεί; Έστω κι ως φάρσα, σε μια κυβέρνηση  «ηττημένων», «ανοχής» ή «ειδικού σκοπού» που ονειρεύονται στην Κουμουνδούρου και σε επιχειρηματικά γραφεία;

Η απάντηση της σκεπτόμενης κοινωνίας και της Μεσαίας τάξης σε διαψεύσεις και σχέδια, δεν μπορεί παρά να είναι η μαζική συμμετοχή στις εκλογές. Οι μεμψιμοιρίες του αστικού κόσμου δεν έχουν θέση στον συγκεκριμένο χρόνο και μπορεί να πληρωθούν ακριβά. Πολύ περισσότερο που τα κασιδιαράκια κατευθύνονται προς τους τέως κολυμβητές της Αίγινας και νυν συνομιλητές του Σουνίου ή των μεθοδεύσεων τύπου «Δήμητρα»…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 4 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθροΦάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.