Αγροτικά – κτηνοτροφία : Μείωση έως 50% στις παλιές οφειλές από εισφορές στον ΟΓΑ

Νέο πλαίσιο αποπληρωμής χρεών από οφειλές εισφορών στον ΟΓΑ  μελετά η κυβέρνηση με μείωση των παλαιών οφειλών  αγροτών και κτηνοτρόφων. Το σημαντικό είναι ότι το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ, η μείωση μπορεί να φθάσει μέχρι και το 50% και βέβαια θα γίνει εκ νέου υπολογισμός των εισφορών.

Στόχος άλλωστε είναι να δοθεί μια βιώσιμη λύση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν είναι δυνατόν λόγω αδυναμίας των ασφαλισμένων να εισπραχτούν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χιλιάδες ασφαλισμένοι του πρ. ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, λόγω των οφειλών τους και έτσι είναι εγκλωβισμένοι.

Η πρόταση μάλλον θα προσδιορίσει τις παλαιές οφειλές με βάση το 20% του φορολογητέου εισοδήματος που είχαν οι ασφαλισμένη την περίοδο που δημιουργήθηκαν τα χρέη και η αδυναμία εξόφλησης.

Έτσι θα μπορέσουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση ομάδες ασφαλισμένων που αποκλείονται από τον εξωδικαστικό μηχανισμό όπως επιχειρηματίες, κτηνοτρόφοι, μεταποιητές που έχουν πτωχεύσει.

Στο νέο πλαίσιο θα προβλέπονται αυστηρές ρήτρες αποκλεισμού των κακοπληρωτών. Τα μέτρα αφορούν μόνον όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Οι οφειλέτες θα πρέπει να αποδείξουν αυτή την οικονομική τους αδυναμία.

Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Σήμερα το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο του Ζακ
Επόμενο άρθροΕλβετία – Κτηνοτροφία: Αγελάδες και κατσίκες με κέρατα ή χωρίς; Οι Ελβετοί ψηφίζουν την Κυριακή