Αγροτικά – Κτηνοτροφία: 115 εκατομμύρια θα εισπράξει η ΔΕΗ από τους αγρότες – κτηνοτρόφους

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι καλούνται για μια ακόμα φορά να πληρώσουν, ή μάλλον να καλύψουν τα ελλείμματα της ΔΕΗ. Ο λόγος είναι η διατήρηση του δικαιώματος, μειωμένου τιμολογίου αγροτικού ρεύματος.

Η όλη διαδικασία αφορά τη γνωστή διαδικασία «τεκμηρίωσης» της χρήσης του ηλεκτρικού ρεύματος, στην οποία έχουν υποχρεωθεί αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Για κάθε υπάρχον αντλιοστάσιο με αγροτικό ρεύμα, η ΔΕΗ ζητά 350 ευρώ για έξοδα αναβάθμισης τεχνολογικής μελέτης και επιπλέον ζητά αυξημένο παράβολο από 40 σε 150 ευρώ.

Μετά το μαραθώνιο των αγροτών να αποδείξουν, ότι πράγματι δικαιούνται να κάνουν χρήση μειωμένου τιμολογίου για αγροτικό ρεύμα, τώρα έρχεται άλλο καπέλο που στοιχίζει στους αγρότες, για κάθε αγροτική εκμετάλλευση 500 ευρώ, άμεσα καταβληθέντα αλλιώς … κομμένες οι παροχές.

Η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, μετά από αρκετές παρατάσεις, οπότε μέχρι τότε οι αγρότες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον φάκελο πιστοποίησης αγροτικής χρήσης του ρεύματος, κάτι που δεν είναι εύκολο.

Η ΔΕΗ δηλώνει ότι οι δικαιούχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι 230.000 οπότε η είσπραξη της θα είναι 115 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαδικασία επίπονη για τους αγρότες αφού θα πρέπει να υποστούν πολύωρες αναμονές ή να πληρώσουν 50 ευρώ στα «παραμάγαζα» εξυπηρετήσεων που έχουν στηθεί.

Προηγούμενο άρθροΚτηνοτροφία: Ότι πρέπει να γνωρίζετε για την εγκυμοσύνη των αγελάδων
Επόμενο άρθροΔείτε από την ιστοσελίδα συνεργασίας Έμβολου και novasports τις τελευταίες αθλητικές ειδήσεις κύρους