ΑγροΝέα: ΧΑΟΣ, Αττική, Συνεδριακός, κτηνοτροφία

ΑγροΝέα: ΧΑΟΣ, Αττική, Συνεδριακός, κτηνοτροφία

 

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των συνετών ανθρώπων είναι ότι προνοούν πριν συμβούν τα δυσάρεστα και γνώρισμα των γενναίων είναι, όταν συμβούν να προσπαθούν να το διορθώσουν. Πιττακός.

Η Θεωρία του ΧΑΟΥΣ του Η. Γιαννακόπουλου, timesnews.gr, 6/3/2023. Για ένα καρφί, χάθηκε το πέταλο. Για ένα πέταλο, χάθηκε το άλογο. Για ένα άλογο, χάθηκε ο καβαλάρης-στρατηγός. Για έναν καβαλάρη, χάθηκε η μάχη. Για μία μάχη, χάθηκε ο πόλεμος. Για έναν πόλεμο, χάθηκε η αυτοκρατορία!

Για έναν συντεχνιακό ωχαδελφισμό, έμεινε μόνος (όπως λένε) ο σταθμάρχης. Για μια δημοσιοϋπαλληλική τυπολατρεία, αναβλήθηκε ο εκσυγχρονισμός. Για ένα ανθρώπινο (!) λάθος, χάθηκαν 57 άνθρωποι. Για ένα δυστύχημα, παραιτήθηκε ένας υπουργός. Για μια πολιτική επιλογή, ίσως να χαθεί μια εκλογική μάχη. Ελλάδα: πάμε και όπου βγει … αλλά δεν βγήκε … Δ. Μιχαηλίδης, 7/3/2023

8 στους 10 τουρίστες επιλέγουν την Αθήνα με το 37% ως must see προορισμό, το 28% για τον πολιτισμό & το 15% για διασκέδαση. Το 22% κρίνει ότι η Αθήνα ήταν ανώτερη των προσδοκιών, ενώ το 60% θέλει να επιστρέψει μέσα στο 2023. Οι γειτονιές που προσελκύουν περισσότερους τουρίστες είναι η Πλάκα, το Μοναστηράκι, ο Πειραιάς, το Γκάζι, το Θησείο, η συνοικία του Ψυρρή, η Γλυφάδα, το Κουκάκι, το Κολωνάκι και το Μετς. Το προφίλ των ταξιδιωτών της πρωτεύουσας συνθέτουν οι αρχαιόφιλοι, οι φιλότεχνοι, οι δραστήριοι, οι διερχόμενοι, οι νυχτόβιοι, οι αγοραστές, οι καλοφαγάδες, οι θαλασσινοί, οι ανθρωποκεντρικοί και οι επαγγελματίες. Οι ηλικίες 36-45 έχουν επαφή με τον τοπική κοινωνία και οι 45-55 ξοδεύουν σε αγορές. 18η Έρευνα Ικανοποίησης Επισκεπτών Αθήνας- Αττικής για το 2022. GBR Consulting. ΕΞΑΑΑ. tornosnews.gr, 9/3/2023. (σσ Εκτός από την Ακρόπολη η Αττική διαθέτει και τις παλαιές πόλεις «δερβένια» όπως οι Αχαρνές, η Χασιά, η Ελευσίνα, τα Μέγαρα και βέβαια έχει πολλά τοπικά φημισμένα αγροτικά προϊόντα κλπ).

Τρόφιμα- «ασπίδες» κατά των ιώσεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μανιταριών μάς χαρίζει προστασία κατά των ιώσεων και της γρίπης. Τα μανιτάρια περιέχουν τις β-γλυκάνες (διαλυτοί πολυσακχαρίτες) που έχουν την ικανότητα να θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. ΝΕΑ Αιτωλοακαρνανίας, 10/3/2023.

Ο συνεδριακός τουρισμός αφορά επισκέπτες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι επενδύουν επτά (7) φορές περισσότερο από τον απλό τουρίστα, ενώ προάγουν και την καλή φήμη του τόπου, λειτουργώντας ως πρεσβευτές. Είναι ένας κλάδος του τουρισμού που βοηθά να αναπτυχθούν και λιγότερο δημοφιλείς προορισμοί, αρκεί να υπάρχουν οι υποδομές. Πόλεις που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να τις επισκεφθεί κανείς, μπορεί να αποκτήσουν σταδιακά φήμη με αφορμή ένα σημαντικό συνέδριο. Σ. Λυγνού, πρόεδρος HAPCO & DES, μέλος IAPCO. atlantea.news, 6/3/2023.

Το ΣαββατοΚύριακο, 10 & 11 Ιουν 2023, στο Λιδωρίκι, Δωρίδος οργανώνεται το συνέδριο «Η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία-αειφορία του περιβάλλοντος», που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιδωρικίου, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δωρίδας και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής, υβριδικά (με φυσική συμμετοχή & διαδικτυακή παρακολούθηση). Πλ: κα Μάγδα Κοντογιάννη-6932094231, κα Αργυρώ Λαγγουράνη-6948403759 & κ Νικος Ασημακόπουλος-6944156447.

Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις (ΠΔΣ) ορίζονται από την ΕΕ ως «η διαδικασία με την οποία οι δημόσιες αρχές επιδιώκουν να συνάψουν συμβάσεις για αγαθά, υπηρεσίες και έργα με μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθ᾽ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής

τους, σε σύγκριση με αγαθά, υπηρεσίες & έργα που επιτελούν την ίδια πρωταρχική

λειτουργία τα οποία θα αποτελούσαν το αντικείμενο της σύμβασης υπό άλλες

συνθήκες». myota.gr, 13/3/2023.

Το Άγκιστρο είναι χωριό του δήμου Σιντικής Σερρών, με 373 κατοίκους,

σε υψόμετρο 180μ στα βουλγαρικά σύνορα, κοντά στον Προμαχώνα.

Είναι γνωστό για τις ιαματικές πηγές του.

Προηγούμενο άρθροΑσφαλτικές εργασίες στην 11η Επαρχιακή Οδό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθροΠερισσότερα αιολικά πάρκα στο ενεργειακό μείγμα προσφέρουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα