ΑγροΝέα: Αγκαλιές, κρύο, εθνικό, κτηνοτροφία

Διαχρονικό: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν για μια μπουκιά ψωμί, αλλά υπάρχουν περισσότεροι που πεθαίνουν για μια σταλιά αγάπης…» μητέρα Τερέζα.

Αγκαλιές

Ένας άνθρωπος χρειάζεται καθημερινά 4 αγκαλιές για να επιβιώσει, 8 για να ζήσει καλά και 12 για να είναι ευτυχισμένος. V. Satir. Σε ορφανοτροφείο η ομάδα των παιδιών που δεχόταν καθημερινά τις αγκαλιές των φροντιστών σε τρεις ολιγόλεπτες συναντήσεις μαζί τους, παρουσίαζε καλύτερους δείκτες ανάπτυξης & μικρότερη ευαλωτότητα σε ασθένειες, σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. Ι. Μαρτίδης. Αυτό που κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους είναι η ποιότητα των σχέσεων που έχουν με τους άλλους και όχι η δόξα, το χρήμα και η ομορφιά. Η αγκαλιά σημαίνει αποδοχή, ενθάρρυνση, αγάπη και είναι βασική ανάγκη του ανθρώπου. Όταν οι άνθρωποι αγκαλιάζονται τρυφερά, εκκρίνουν την ορμόνη ωκυτοκίνη, που σχετίζεται με το αίσθημα της ηρεμίας, ενώ μειώνονται σε αυτούς τα επίπεδα της κορτιζόλης που θεωρείται η ορμόνη του στρες. ΑΠΕ-ΜΠΕ. atlantea.news, 2/4/2023.

Κρύο Νερό

Antarctic Ice Sheet Melt and Abyssal Ocean Warming Slows Southern Overturning Circulation and AMOC-Το λιώσιμο των πάγων της Ανταρκτικής και η υπερθέρμανση των ωκεανών της Abyssal επιβραδύνουν την κυκλοφορία νότιας «ανατροπής» και το AMOC. Με αυτόν τον πολύπλοκο τίτλο των Αυστραλών επιστημόνων επισημαίνεται ότι: Εξαιτίας του λιωσίματος πάγων των Ανταρκτικής μειώνεται η ροή του κρύου νερού του βυθού που ξεκινάει από την Ανταρκτική και διασχίζει όλο τον πλανήτη. Ως το 2050 θα έχει μειωθεί κατά 40% πράγμα που θα μειώσει κατά 95% τα εξής: 1) Την δυνατότητα του νερού να απορροφά το CO2 της ατμόσφαιρας που είναι ο μεγαλύτερος τρόπος απορρόφησης του άνθρακα για τον πλανήτη, 2) Μεταφορά οξυγόνου για οξυγόνωση των νερών όλων των ωκεανών & 3) Μεταφορά θρεπτικών συστατικών που τρέφουν το πλαγκτόν όλου του πλανήτη. Αποτέλεσμα: σοβαρή μετατροπή του κλίματος μη αναστρέψιμη, επιπτώσεις στους ζώντες οργανισμούς & κατάρρευση της βιοποικιλότητας όλου του πλανήτη! PaulBeckwith.net. The Guardian. Δ. Φαναριώτης, 7bio@googlegroups.com, 2/4/2023.

Εθνικό … (?)

Το Υπερταμείο κάνει ένα κρίσιμο (!) βήμα προς τη μετατροπή του σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, επιδιώκοντας να ενισχύσει την επενδυτική του ικανότητα και τον αντίκτυπό του στην ελληνική οικονομία. Πρόκειται να επενδύει τα έσοδά του όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, αλλά και να επανεπενδύει μέρος των εσόδων που προκύπτουν από την αύξηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Η BlackRock Financial Markets Advisory θα αναλάβει την υποστήριξη κατά την ανάπτυξη του μελλοντικού επιχειρηματικού του μοντέλου, και τον οδικό χάρτη υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου. epixeiro.gr, 4/4/2023. (σσ Τι γίνεται τελικά? Το υπερταμείο θα δουλεύει για το καλό της Ελλάδας, ή για  το καλό των πιστωτών? …)

Καλή Παρασκευή σε κρύο ή βροχή, με μια φωτογραφία από τον φυσικό παράδεισο των Ελληνικών βοσκοτόπων του Θόδωρου στην επιχειρηματική “κόλαση” των κτηνοτρόφων, χωρίς σταθερές ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ, χωρίς Αγροτικά Σχολεία ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ, χωρίς ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, με επιχειρηματικούς ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ που δημιουργούνται αντιδεοντολογικά από Κυβερνητικές ανακοινώσεις που μοιάζουν με «κρατικό καρτέλ» στις τιμές του κρέατος αρνιών, που όμως ΔΕΝ ενεργοποιήθηκε το ιδιότυπο «καρτέλ» στις απαράδεκτες τιμές κόστους παραγωγής (ηλεκτρικό, καύσιμα, ζωοτροφές κλπ). Φαίνεται ότι η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ βρίσκεται σε επιλεκτικό «διωγμό» εις βάρος των αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων κλπ). 7/4/2023.

Κτηνοτροφία

10/6/2023, Σάββατο, 12-20.00, Λιδωρίκι Δωρίδας υβριδικό συνέδριο με θέμα Η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία-αειφορία του περιβάλλοντος  https://us02web.zoom.us/j/86992836792?pwd=NEh6eFVzd2puRVh6TGl5Y1BuM1NFUT09

Την Κυριακή, 11/6/2023, 10.00-14.00, Λιδωρίκι Δψρίδας, υβριδικό στο https://us02web.zoom.us/j/86816529416?pwd=TWFpdTY5ZEs4Vk1sZkgzTlliaTF3QT09

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης επέτρεπε στα καταδικασμένα μέλη της Χ.Α. να κάνουν προεκλογική εκστρατεία και ο κ. Τσίπρας ψαρεύει σε θολά νερά»
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Δουδωνής: ««Αν είχε εισακουστεί η πρότασή μας για την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα είχε αποφευχθεί η χθεσινή τροπολογία της τελευταίας στιγμής»»