Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τα Σχολεία

   Στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τα Σχολεία, ανταποκρινόμενη η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στο κάλεσμα της ΔΟΕ για συμμετοχή και στήριξη σε πολύμορφες δράσεις, έδωσε το “παρών”, στην ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ημαθίας, στην Πλατεία Δημαρχείου, την Τετάρτη, 14/4.

Την συγκέντρωση στήριξαν με την παρουσία τους και τις παρεμβάσεις τους, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας-Πέλλας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας Μαρίνος Αντύπας, το Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ημαθίας-Πέλλας, αποδεικνύοντας ότι τα προβλήματα της Εκπ/σης αφορούν όλη την Κοινωνία, όπως τα Εργασιακά και η Υγεία. 

Αντίθετα, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ μας, (το οποίο Δ.Σ. έλαμψε διά της απουσίας του από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας), όποτε κατεβαίνουν Ψηφίσματα στις συνεδριάσεις, για αντίστοιχα ζητήματα, τα καταψηφίζουν, ως άσχετα με τα “εκπαιδευτικά” θέματα.

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενίσχυσε η παρουσία μαθητών της Β’θμιας (που έκαναν και παρέμβαση), και αρκετοί Γονείς. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: “Μόρφωση, Υγεία, Σταθερή δουλειά, καλύψτε τις ανάγκες, σε όλα τα σχολειά”, “και κάτω από τις μάσκες, έχουμε φωνή: Μόρφωση, Υγεία, ανθρώπινη ζωή”, “τέρμα πια η κοροϊδία, Υγιεινή κι Ασφάλεια σε όλα τα σχολεία”, “η Μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, μ’ αγώνες κατακτιέται”, “δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία”.

Με τα συνθήματα και τις παρεμβάσεις τους, όλοι οι συμμετέχοντες διεκδίκησαν άμεσα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων (σπάσιμο τμημάτων κι αραίωση μαθητών στις αίθουσες, μαζικά, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν τεστ, από εξειδικευμένο προσωπικό – όχι με ατομική ευθύνη και βεβαιώσεις γονέων – πρόταξη των εκπ/κών στους εμβολιασμούς, διορισμούς εκπ/κών, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας κλπ) και δήλωσαν τη στήριξή τους στους αγώνες των φοιτητών, για άνοιγμα των Παν/μίων κι ενάντια στην κρατική καταστολή.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με δυναμική πορεία προς την Ελιά, αλλά οι δράσεις δεν θα περιοριστούν εκεί. Μπροστά μας έχουμε και τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την οποία φέτος, περισσότερο από ποτέ,  καλούμαστε να τιμήσουμε, καθώς η κυβέρνηση νομοθετεί το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών, για να κάμψει την οργανωμένη αντίσταση των Συνδικάτων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροNutri-Score: Μάχη για την αποτροπή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξαιρείται το ελαιόλαδο.
Επόμενο άρθροΝ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ημαθίας: Η δικαίωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας