Αγανακτισμένος και πλούσιος… Φράγκα(ς) – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Την εποχή που οι εφημερίδες πωλούσαν δεκάδες χιλιάδες φύλλα  η καθεμιά, μια από αυτές που είχε τίτλο «Η Χώρα» και αντιπροσώπευε το 0.3% των συνολικών πωλήσεων ημερησίως, λάμβανε το 6% της κρατικής διαφήμισης. Δηλαδή ποσό άνω των 2 εκ. ετησίως. Εκδότης της; Ο Γιώργος Τράγκας. Εποχή πρωθυπουργίας Κώστα Καρμανλή. Ταυτοχρόνως, στα ραδιόφωνα έδινε ρέστα καταχερίζοντας τον έναν ή τον άλλο με τη γνωστή μπάσα φωνή και το ύφος του μέγιστου των δικαστών.

Αργότερα, την εποχή των μνημονίων προέκυψε Τράγκας μαινόμενος και οπαδός των αγανακτισμένων. Μιλούσε με κραυγές εναντίον του … Τρίτου Ράιχ στα ραδιόφωνα που τον φιλοξενούσαν ενώ στις τηλεοπτικές του εκπομπές  εμφανιζόταν συχνά πλαισιωμένος από… αξιωματικούς της Γκεστάπο που τον παρακολουθούσαν να ..γρυλίζει και να αγορεύει. Κι αλίμονο στη Μέρκελ, στον Σόιμπλε αλλά και στους … εγχώριους –κατά Τράγκα- συνοδοιπόρους τους. Από τον Σαμαρά, μέχρι το Βενιζέλο και από τον Παπαδήμο μέχρι όποιον τον βόλευε.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ο Τράγκας δεν ήταν τόσο ανιδιοτελής.

Βίλες και μετρητά σε όλον τον πλανήτη αποτελούν ό,τι απέκτησε στην επαγγελματική του πορεία. Αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων. Τα περισσότερα ήταν άγνωστα για τους παροικούντες την… Ιερουσαλήμ, αλλά όλοι ήξεραν για τη Γαλλία. Απ’ όπου μάλιστα έκανε και πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές, κατακεραυνώνοντας τα μνημόνια. Χαζός ήταν; Αν με τόση περιουσία γυρίζαμε στη δραχμούλα, τα 100 εκ. θα γίνονταν υπερπολλαπλάσια, θα μπορούσε να αγοράσει τη μισή Ελλάδα.

Κι ενώ λοιπόν κάθε Σαββατοκύριακο-τουλάχιστον- πήγαινε στη Γαλλία κι απολάμβανε τη σαμπάνια του, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα μέσα που κυκλοφορούσε έκαναν κι άλλη τρύπα στη ζώνη, απλήρωτοι και πεινασμένοι όντες. Όλοι το ήξεραν αυτό. Έτσι δεν είναι;

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, είναι υποκρισία ν’ αναρωτιούνται  κάποιοι στενοί συνεργάτες και ομοτράπεζοί του στους σταθμούς που δούλευε, αναφορικά με το πού βρήκε το χρήματα. Γιατί δεν τον ρωτούσαν όταν έκαναν εκπομπές παρέα; Τι στα κομμάτια κάνουν τώρα τους ανήξερους;

Μήπως τελικά αυτή είναι η χώρα μας; Χώρα της υποκρισίας που κάποιοι επιτήδειοι πίνουν  στην υγεία των κορόιδων; Χρόνια ολόκληρα ο Γιώργος Τράγκας (που ο μακαρίτης Κακαουνάκης αποκαλούσε «Φράγκα», κάνοντας λογοπαίγνιο με το επίθετό του) έσκουζε στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις για τους ναζιστές που θέλουν να αγοράσουν μισοτιμής την Ελλάδα, για τα «γαμωμνημόνια», για την Ευρώπη και τους ξένους που θέλουν να εκμεταλλευθούν τον πλούτο μας  ή και τα εμβόλια για τα οποία έλεγε ότι δεν χρειάζονται αφού ο ιός είναι ανύπαρκτος. Ή ότι ο Μητσοτάκης μετατρέπει τους Έλληνες σε ινδικά χοιρίδια! Κι υπήρχαν οι πιστοί που άκουγαν, συμπορεύονταν και τελικά ψήφιζαν συμφώνως με τας υποδείξεις.

Εν τω μεταξύ, του χαρίζονταν δάνεια. Γιατί; Ουδείς γνωρίζει. Όπως ουδείς γνωρίζει αν λογοδοτήσει κάποιος για αυτά. Ουδείς γνωρίζει και με ποιον τρόπο ως εκδότης μιας εφημερίδας (Χώρα) που εκπροσωπούσε το 0.3% της συνολικής κυκλοφορίας του ημερήσιου Τύπου της Ελλάδας, κατάφερνε και λάμβανε το 6% της κρατικής διαφήμισης! Δηλαδή, περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Για σκεφτείτε, όμως: Είχε φτιάξει και κόμμα. Με την απλή αναλογική μπορεί να ήταν και στη Βουλή… Κι όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, μπορεί και… πρωθυπουργός!

Αυτά είναι τα χειροπιαστά. Αυτά που όλοι γνώριζαν. Όσα δεν ήταν γνωστά κι όσα αναφέρονται εδώ κι εκεί ως εικασίες, δεν μπορώ να τα ακολουθήσω ή να τα απαναπαραγάγω αφού δεν μπορώ να τα τεκμηριώσω.

Αλλά δεν αντέχεται η υποκρισία κάποιων και δη …Αριστερούληδων…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2022
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές Εξετάσεις: Τα εξεταζόμενα μαθήματα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.