Αεροπορική άσκηση Ελλάδας- Βουλγαρίας

Αεροπορική άσκηση με την επωνυμία «Green Bridge 2023», διεξήγαγαν η Ελλάδα και η Βουλγαρία , στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας τους.

‘Οπως ανακοινώθηκε,η άσκηση περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, διασυνοριακές επιχειρήσεις εναέριας αστυνόμευσης εντός των FIR Αθηνών και Σόφιας με σκοπό την συνεκπαίδευση των πληρωμάτων αέρος και του προσωπικού του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου των δύο χωρών.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με 4 εξόδους μαχητικών αεροσκαφών F-16 και ένα αεροσκάφος C-27J Spartan σε ρόλο προσομοίωσης Renegade (διαδικασίες αντιμετώπισης πιθανής ασύμμετρης απειλής από αέρος), ενώ η Βουλγαρική Αεροπορία συμμετείχε με αεροσκάφη MIG-29.
Η δραστηριότητα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρησιακών ικανοτήτων τους καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως παράγοντα διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας, αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 29 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθροΕΠΣ Ημαθίας : Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας