Άδωνις Γεωργιάδης: «Μεταφορικά, η λέξη δεξιός σημαίνει ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, αριστερός είναι ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023,  στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, η ειδική εκδήλωση των “Fund Managers Awards 2022” που απονέμονται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ένωση Μεριδιούχων Αμοιβαίων Κεφαλαίων & Ομολόγων (ΠΕΜΑΚΟ) στους καλύτερους σε απόδοση, διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Στον χαιρετισμό του και απευθυνόμενος σε ευρύ ακροατήριο στο οποίο παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Γεωργαντάς, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καλαντζής, Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τσιρώνης, πρώην Αν.  Υπουργός & Βουλευτής, πρώην Υπουργός, Κώστας Καραγκούνης, Βουλευτής – πρώην Υφυπουργός, Κώστας Μαραβέγιας, Βουλευτής, Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχος Πειραιά – Πρώην  Βουλευτής, Νίκος Κονταρούδης, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γιώργος Καρατζιάς, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των “Fund Managers Awards” και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα οικονομίας αλλά και στη διαφορά της δεξιάς και της αριστεράς.

«Οι αριστεροί δεν είναι για πράγματα της προκοπης…Ξέρετε, η ελληνική γλώσσα, που είναι μαγική, αν ανοίξετε το λεξικό LIDDELL & SCOTT, είναι το πιο γνωστό λεξικό αρχαίων ελληνικών στον κόσμο, δεν είναι δικό μου, είναι το LIDDELL & SCOTT, το Νο1 λεξικό ελληνικής γλώσσας στον πλανήτη.

Αν πάτε στη λέξη δεξιός, κάνε το πείραμα να το δεις, δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός.

Αριστερός, μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσουζης…αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός! Είχε να κάνει φυσικά στην αρχαιότητα με το από πού έρχονταν τα πουλιά…αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός. Για να πολεμήσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς πρέπει να έχουμε περισσότερα τέτοια βραβεία. Και πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο να εξηγήσουμε στον κόσμο πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός.

Γιατί στην Ελλάδα αυτά δεν τα ξέρουνε. Σήμερα στη Βουλή μια κυρία βουλευτής, εκείνοι επιλέγουν μια ακατανόητη σε μένα έκφραση, βουλεύτρια, οκ, εγώ στον αυτοπροσδιορισμό έχω μεγάλη ανοχή, γεννηθείσα στο Καζακστάν, λίγο πριν καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση κι έχει πάει στο ΜΕΡΑ25. Ένας γεννηθείς στο Καζακστάν, να έχει έρθει πρόσφυγας για να γλιτώσει από τη Σοβιετική Ένωση και να έχει γίνει κομμουνίστρια. Δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα εκεί, σταματάει η λογική».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η αριστερά είναι κατά της πραγματικής προόδου, είναι οπισθοδρομική, είναι δύναμη καταστροφής»

«Δεν ξέρω αν το έχετε δει, κυκλοφορεί ένα βίντεο στο Twitter και στο Tik Tok με ένα πραγματικό πείραμα που έκανε μια καθηγήτρια οικονομικών στις ΗΠΑ για να δουν αν δουλεύει ο σοσιαλισμός. Είπανε ότι από εδώ και μπρος στα τεστ δεν θα κάνουμε διάκριση ποιος έγραψε καλά, ποιος άσχημα αλλά στο τέλος θα αθροίζουμε όλους τους βαθμούς όλων των μαθητών και θα βγάζουμε το μέσο όρο. Χαρήκανε όλοι.  Στο πρώτο τεστ, κάποιοι έγραψαν άριστα, κάποιοι έγραψαν μέτρια, κάποιοι κάτω από τη βάση.  Κάνανε το άθροισμα, πήρανε όλοι τον ίδιο βαθμό, Β, φύγανε.

Στο δεύτερο τεστ, αυτοί που έγραψαν άριστα την πρώτη φορά δεν ξαναδιαβάσανε, γιατί δεν είχαν λόγο να γράφουν άριστα για τους άλλους, οπότε έγραψαν όλοι κάτω από τη βάση. Στο τρίτο τεστ κοπήκανε όλοι, δεν μπορούσε κανείς να γράψει πάνω από τη βάση.

Γιατί πολύ απλά αν δεν υπάρχει διάκριση, αν δεν υπάρχει αριστεία, αν δεν υπάρχει αξιολόγηση, να πω μια λέξη επίκαιρη λόγω του δυστυχήματος, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος. Η αριστερά είναι κατά της πραγματικής προόδου, δεν είναι προοδευτική δύναμη, είναι οπισθοδρομική δύναμη, είναι δύναμη καταστροφής.

Και θα πω και μια άλλη πολύ απαγορευμένη λέξη, επειδή βλέπω εδώ και τον φίλο μου τον πρώην υπουργό: Μόνον ο καπιταλισμός, τα αμοιβαία κεφάλαια είναι κλασικό εργαλείο καπιταλιστικό, μόνον ο καπιταλισμός  μπορεί να φέρει πρόοδο. Το μοναδικό σύστημα στην παγκόσμια ιστορία που έχει προσφέρει τόσο μεγάλη οικονομική πρόοδο ταυτόχρονα κοινωνική κινητικότητα, δηλαδή να γεννηθείς φτωχός και να πεθάνεις πλούσιος, και ταυτόχρονα να έχεις τεράστια επιστημονική πρόοδο. Βέβαια έχει και κοινωνική αδικία, δυνατότητα να καταστραφείς, έχει και πολλά άλλα, δεν έχει μόνο θετικά έχει και αρνητικά. Αλλά στη γενική του κατεύθυνση, είναι το πιο ευέλικτο και το πιο επιτυχημένο σύστημα της ανθρωπότητας στην παγκόσμια ιστορία. Πολεμιέται στην Ελλάδα λυσσαλέα λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς, δηλαδή διάφορων τεμπέληδων, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ πραγματικά».

 

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στις δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τη Λιβαδειά
Επόμενο άρθροΚαμπάνια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στα Social Media. Κάνε τον θυμό, απόφαση αλλαγής.