Συνεχίζονται έως το Σάββατο 14 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις έκτακτες προσλήψεις ενίσχυσης του κτηνιατρικού μηχανισμού

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη 49 θέσεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), με στόχο την ενίσχυση των κεντρικών κτηνιατρικών υπηρεσιών και των εργαστηριακών δομών του ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της επιζωοτίας της ευλογιάς των αιγοπροβάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση και να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας:

https://sox.minagric.gr/app

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει το Σάββατο 14 Μαρτίου 2026 και ώρα 23:59.

Με τις νέες προσλήψεις ενισχύονται στοχευμένα οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, καθώς και δομές όπως το Κτηνιατρικό Κέντρο Αθηνών, το Κτηνιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και τα Κτηνιατρικά Εργαστήρια που υπάγονται σε αυτά, ώστε να επιταχυνθεί το διαγνωστικό και εργαστηριακό έργο και να ενισχυθεί συνολικά η επιχειρησιακή υποστήριξη του μηχανισμού.

Οι θέσεις αφορούν τις εξής ειδικότητες:

  • ΠΕ Γεωτεχνικών – Ειδικότητα ΠΕ Κτηνιάτρων
  • ΠΕ Βιολόγων – Ειδικότητα ΠΕ Βιολόγων
  • ΠΕ Βιοχημικών – Ειδικότητα ΠΕ Βιοχημικών
  • ΠΕ Βιοϊατρικών Επιστημών – Ειδικότητα ΠΕ Ιατρικών Εργαστηρίων
  • ΠΕ Χημικών – Ειδικότητα ΠΕ Χημικών
  • ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας – Ειδικότητα ΤΕ Ζωικής Παραγωγής
  • ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων – Ειδικότητα ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων
  • ΤΕ Βιοϊατρικών Επιστημών – Ειδικότητα ΤΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων
  • ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων – Ειδικότητα ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων

Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 του ν. 4765/2021, όπως ισχύει, για την κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, ενώ η μισθοδοσία του έκτακτου προσωπικού θα καλυφθεί από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του ΥΠΑΑΤ.

Η σχετική παρέμβαση εντάσσεται στη συνολική δέσμη έκτακτων μέτρων που έχει ενεργοποιήσει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση της νόσου. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη προχωρήσει η επιχειρησιακή διάθεση 97 στρατιωτικών κτηνιάτρων στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, ενώ ενεργοποιήθηκε και ο νέος θεσμός των εξουσιοδοτημένων ιδιωτών κτηνιάτρων με σύμβαση έργου διάρκειας τριών μηνών και δυνατότητα ισόχρονης παράτασης.

“Τα γενέθλια του μπαμπά”: το νέο μυθιστόρημα του Ι.Ν. Δεσύπρη παρουσιάζεται στη Βέροια

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, το βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο» και η Άμμων Εκδοτική διοργανώνουν την επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Ι.Ν. Δεσύπρη με τίτλο «Τα γενέθλια του μπαμπά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2026, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (Έλλης 8). Το νέο μυθιστόρημα του Ι.Ν. Δεσύπρη κινείται στον χώρο της υπαρξιακής λογοτεχνίας και εστιάζει στην ανθρώπινη αγωνία απέναντι στον χρόνο, τη μοναξιά και τη συνειδητοποίηση της ηλικίας.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΛΟ

Την ημέρα των γενεθλίων του, ο κεντρικός ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με ερωτήματα που συχνά παραμένουν αναπάντητα: είναι απλώς η φυσική ροή του χρόνου ή η αίσθηση του μη αναστρέψιμου γήρατος; Μέσα σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη με άγχος και υπαρξιακή αναζήτηση, το περιβάλλον του επιχειρεί να τον αιφνιδιάσει ευχάριστα με μια μικρή έκπληξη. Ωστόσο, η ίδια η ζωή φαίνεται να επιφυλάσσει απρόβλεπτες ανατροπές.

Πρόκειται για ένα αισιόδοξο, κοινωνικό και ερωτικό μυθιστόρημα που εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση των «μπαμπάδων κάποιας ηλικίας», αναδεικνύοντας την ανάγκη για επικοινωνία, συντροφικότητα και νέες αρχές.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Φυλλιώ Κατσαβουνίδου, Αρχιτέκτων Μηχανικός
    Νίκος Βουδούρης, Δημοσιογράφος
    Ι.Ν. Δεσύπρης, Συγγραφέας

IMG 9f964ed160b8fbfd199541a7e2190259 V

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ι. Ν. Δεσύπρης γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός και πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στον τομέα των καυσίμων και της ενέργειας. Έχει ζήσει και εργαστεί στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ έχει επισκεφθεί πολλές ακόμη χώρες.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατά καιρούς δημοσιεύει ιστορίες και ποιήματα, εμπνευσμένα από διαφορετικούς τόπους, χρόνους και εμπειρίες ζωής. Στο νεανικό παρελθόν του έχει δημοσιεύσει έργα είτε με το όνομα Γιάννης Δεσύπρης είτε με το ψευδώνυμο Γιάννης Θαλασσινός.

Λ.Τσαβδαρίδης: Δικαίωση! Ξεμπλοκάρει οριστικά το «νεκρό» για 11 χρόνια μεγάλο αρδευτικό έργο σε Νησέλι, Νησελούδι, Πρασινάδα, Πλάτανο και Κλειδί – Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 του Υπ.Α.Α.Τ.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την χρηματοδότηση και τελικά την ολοκλήρωση ενός μέχρι πρότινος «νεκρού» αρδευτικού έργου, ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Αλεξάνδρειας, εκφράζει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Πιο συγκεκριμένα, το μεγάλο αυτό αρδευτικό έργο εγκεκριμένου συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.156.168,60 ευρώ αφορά στο Δίκτυο Αγροκτημάτων Νησελουδίου, Πρασινάδας, Πλατάνου και Κλειδίου, το οποίο εντάσσεται πλέον στο Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027 του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο, πριν αναβιώσει με ενέργειες του κ. Τσαβδαρίδη, ήταν στην ουσία οριστικά «νεκρό» ήδη από το 2015 λόγω της τότε έκπτωσης του αναδόχου.

Αναλυτικότερα, προκειμένου να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην πολυετή ομηρία του έργου και των αγροτών της περιοχής, ο κ. Τσαβδαρίδης ανέλαβε σειρά παρεμβάσεων στα συναρμόδια Υπουργεία, με πιο πρόσφατες αυτών τις προ μηνός περίπου συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υπουργό κ. Χρίστο Δήμα και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Χαράλαμπο Μυγδάλη και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό κ. Κώστα Τσιάρα και τη Γενική Γραμματέα κα Αργυρώ Ζέρβα.

Με αφορμή την εξαιρετικά θετική αυτή εξέλιξη, ο κ. Τσαβδαρίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής στην Ημαθία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας, μπορεί επιτέλους να νιώθει δικαιωμένος. Ένα έργο πνοής, που έμοιαζε καταδικασμένο σε τέλμα, μπαίνει ξανά στις ράγες της υλοποίησης. Η δέσμευση που είχα αναλάβει απέναντι στους παραγωγούς στο Νησέλι, το Νησελούδι, την Πρασινάδα, τον Πλάτανο και το Κλειδί, γίνεται πράξη σε άριστη συνεργασία τόσο με τον Πρόεδρο του τοπικού ΤΟΕΒ Πρασινάδας κ. Στέφανο Χρυσόμαλλο και τα άλλα μέλη του Οργανισμού όσο και με την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, διασφαλίζεται η κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου που θα προσφέρει την απαιτούμενη άρδευση στους αγρότες μας, μειώνοντας το κόστος παραγωγής και ενισχύοντας το εισόδημά τους. Συνεχίζουμε στα δύσκολα, με έργα και όχι με λόγια.»

“Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων” στην Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του έργου «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» του συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή, με σολίστ τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026, στην Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας, ώρα 19:00.

Το έργο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δημιουργήματα της νεότερης ελληνικής μουσικής, ένα λαϊκό ορατόριο, το οποίο συνδυάζει τη βυζαντινή υμνογραφική παράδοση με στοιχεία της ελληνικής λαϊκής μουσικής. Πρόκειται για ένα έργο έντονης δραματικής δύναμης, που αποτυπώνει την κατάνυξη των ημερών του Πάσχα και μεταδίδει βαθιά συγκίνηση.

Ο Σταύρος Κουγιουμτζής, αξιοποιώντας ως ποιητικό υλικό ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, δημιουργεί ένα λυρικό μουσικό σύνολο που αντλεί από τη μυσταγωγία της βυζαντινής μουσικής.

Την Σόνια Θεοδωρίδου πλαισιώνει το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πολύμνια» και στο πιάνο συνοδεύει η Κατερίνα Λιάτα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Υπουργός Πολιτισμού, Δρ Λίνα Μενδώνη.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες:
📞 23310 29737 📧 efahma@culture.gr
🌐 www.aigai.gr

Μείνετε συντονισμένοι:
🔹 Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας – Facebook

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας εγκαινιάζει την Agrotica 2026

Τα εγκαίνια της Agrotica 2026 θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγαλύτερης αγροτικής έκθεσης της χώρας.

Η Agrotica αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς για τον αγροτικό τομέα, συγκεντρώνοντας παραγωγούς, επιχειρήσεις, ερευνητικά ιδρύματα και φορείς του πρωτογενούς τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της Agrotica 2026 και θα απευθύνει ομιλία, κατά την οποία θα αναφερθεί στο μέλλον του αγροτικού τομέα στη χώρα μας, καθώς και στις προκλήσεις και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει στη σύγχρονη εποχή.

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου το πρόγραμμα του Υπουργού περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων και επαφών στο πλαίσιο της έκθεσης.

Στις 10:00, θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση της Γεωπονική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο «Γερμανός».

Στις 11:00, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και περιήγηση στα περίπτερα της έκθεσης.

Στις 13:00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με την Τράπεζα Πειραιώς, στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία θα τοποθετηθούν επίσης εκπρόσωποι της διοίκησης της τράπεζας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Στις 14:30, θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση της Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Επίσης, στις 18:30, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», ο Υπουργός θα απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση «Ελληνίδα Αγρότισσα – Η ψυχή της ελληνικής γης – της γης οι Καρυάτιδες», η οποία περιλαμβάνει δύο θεματικά πάνελ:

  • «Ισχυροποίηση του ρόλου της αγρότισσας»
  • «Γυναικεία επιχειρηματικότητα».

Η εκδήλωση αναδεικνύει τη συμβολή της Ελληνίδας αγρότισσας στην παραγωγή, την αγροτική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Agrotica 2026, θα πραγματοποιηθούν επίσης ενημερωτικές εκδηλώσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους εποπτευόμενους φορείς του.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνεται  η εκδήλωση για την αγροτική εκπαίδευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (13/3) στις 10:00, στο περίπτερο του ΥΠΑΑΤ, με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων, Αργυρώς Ζέρβα και Αντώνη Φιλιππή και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η εκδήλωση θα εστιάσει στον ρόλο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού αγροτικού τομέα.

“Ευρήματα της καθημερινότητας” της Μαρίας Λέτσιου: Έκθεση  στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και κεραμικών «Ευρήματα της Καθημερινότητας» της εικαστικού Μαρίας Λέτσιου στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026, ώρα 19:00.

Στο έργο της η Μ. Λέτσιου αντλεί έμπνευση από καθημερινά αντικείμενα, τα οποία μετασχηματίζει με πηλό ή ζωγραφική, μετατρέποντάς τα σε σύγχρονα «ευρήματα». Μέσα από αυτή τη διαδικασία, το οικείο αποκτά μια νέα αφηγηματική διάσταση και τα έργα συγκροτούν έναν φανταστικό αρχαιολογικό χώρο του παρόντος, ένα σύγχρονο «Δωμάτιο Θαυμάτων», που καλεί τον επισκέπτη να αναστοχαστεί τη σχέση του με τη μνήμη και την εμπειρία της καθημερινότητας.

Η Μαρία Λέτσιου είναι εικαστικός και Επίκουρη Καθηγήτρια Εικαστικής Αγωγής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγκαίνια: 16 Μαρτίου 2026, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 16 Μαρτίου – 20 Μαΐου 2026

Περισσότερες πληροφορίες:
www.maria-letsiou.com

Πληροφορίες:
📞 23310 29737 📧 efahma@culture.gr
🌐 www.aigai.gr

Μείνετε συντονισμένοι:
🔹 Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας – Facebook

“Χελιδόνια στις Αιγές” από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας υποδέχεται την άνοιξη με μια γιορτή αφιερωμένη στον ερχομό των χελιδονιών, που παραδοσιακά σηματοδοτούν την αναγέννηση της φύσης και την έναρξη της νέας εποχής του χρόνου.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 και ώρα 11:00 π.μ., στο Μεγάλο Αίθριο του Κεντρικού Μουσείου των Αιγών, θα αναβιώσει το πανάρχαιο έθιμο της Χελιδόνας, ένα ανοιξιάτικο λαϊκό δρώμενο με ρίζες στην αρχαιότητα, που συνδέεται με το καλωσόρισμα της άνοιξης και την ευχή για έναν καλό και γόνιμο χρόνο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Βεργίνας, Καψόχωρας και Ξεχασμένης.

Την εμψύχωση της δράσης θα αναλάβει ο παιδαγωγός και χοροδιδάσκαλος Σωτήρης Τσιρογιάννης, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν ενεργά στη γιορτή.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η ζυγιά των μουσικών Αλέξανδρου Πάτμου και Αλέξανδρου Γκιόνογλου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες:
📞 23310 29737 📧 efahma@culture.gr
🌐 www.aigai.gr

Μείνετε συντονισμένοι:
🔹 Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας – Facebook

Χελιδόνια στις Αιγές!

ἦλθ᾽ ἦλθε χελιδών

καλὰς ὥρας ἄγουσα,

καλοὺς ἐνιαυτούς…

Μεγάλο Αίθριο Κεντρικού Μουσείου Αιγών

Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 | 11:00

Ν. Ανδρουλάκης: “Ο αγώνας μας δεν είναι προσωπικός, αλλά αγώνας αρχών και αξιών, για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα”

Συνάντηση με την Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ, επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δεδομένης και της αποψινής συζήτησης  του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων στην Ολομέλεια.

«Από την πρώτη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκάλυψε αυτή τη νοσηρή υπόθεση του predator, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και εσύ προσωπικά, σταθήκατε στο πλευρό μου, στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στην κα. Πέρεθ.

Και συνέχισε: «Σε ευχαριστώ για την πρωτοβουλία σου να συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, που καταδίκασε τέσσερις ιδιώτες που παγίδευσαν τη μισή κυβέρνηση, πολιτικούς, αρχηγούς ενόπλων δυνάμεων, δημοσιογράφους αποδεικνύοντας ότι πίσω από αυτή την κατάσταση κρύβεται το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο Πρωθυπουργός.

unnamed 1 4

Ο αγώνας μας δεν είναι προσωπικός, ούτε καν κομματικός. Είναι ένας αγώνας αρχών και αξιών, για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πει την αλήθεια. Οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Από την πλευρά της η επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών σημείωσε ότι υποδέχεται τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε μια στιγμή «σημαντική και αποφασιστική για την αναγνώριση του έργου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, και ειδικότερα του έργου του Νίκου κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ευρωβουλευτή σχετικά με την υπεράσπιση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και την καταγγελία της υπόθεσης του Predator. Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπήρξε, όπως είπα, ένας μεγάλος υπερασπιστής του κράτους δικαίου, διότι η υπεράσπιση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα σημαίνει ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Συνάντηση Μπαρτζώκα – Χρυσοχοΐδη: Νέα παρέμβαση Μπαρτζώκα για Ίδρυση Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας τους για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την ενίσχυση των αστυνομικών υποδομών στην Ημαθία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τάσος Μπαρτζώκας επανάφερε για ακόμη μία φορά το ζήτημα της ίδρυσης Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Ημαθία, μια πρωτοβουλία που έχει καταθέσει εδώ και καιρό και επεξεργάζεται σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή για την πορεία της διαδικασίας και τις εξελίξεις που αφορούν την προώθηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε ότι η λειτουργία ενός εξειδικευμένου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και στην αποτελεσματικότερη επιτήρηση της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της καθώς η Ημαθία αποτελεί κομβικό σημείο διέλευσης με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πορεία υλοποίησης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στη Βέροια, ενός έργου που αποτελεί διαχρονικό αίτημα για την αναβάθμιση των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ημαθία. Όπως επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση, το έργο έχει πλέον εισέλθει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς έχουν προχωρήσει τα απαραίτητα διαδικαστικά βήματα και έχουν ξεπεραστεί οι εκκρεμότητες που υπήρχαν, ενώ μετά και την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα έργα για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στη Βέροια εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών, αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Ημαθίας.

Στη συζήτηση τέθηκε επίσης το ζήτημα της λειτουργίας της Ομάδας Πρόληψης και Διαμεσολάβησης (ΟΠΔ) στην Αλεξάνδρεια. Ο Τάσος Μπαρτζώκας μετέφερε στον Υπουργό το κλίμα που επικρατεί στην τοπική κοινωνία σχετικά με τη λειτουργία της νέας ομάδας και την ενίσχυση της παρουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πορεία και την αποτελεσματικότητα της δράσης της.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπαρτζώκας δήλωσε: «Με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μας συνδέουν, εκτός από τις στενές σχέσεις φιλίας και εκτίμησης και οι κοινές αγωνίες για το πώς μπορεί να πάει η Ημαθία μπροστά, πώς μπορούμε να πάμε τον τόπο μας πιο ψηλά.

Η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και η αναβάθμιση των αστυνομικών υποδομών στην Ημαθία αποτελούν σταθερή προτεραιότητα. Συνεχίζουμε με επιμονή τη συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προχωρήσουν σημαντικές παρεμβάσεις για τον τόπο μας, όπως η ίδρυση Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στη Βέροια. Πρόκειται για έργα που ενισχύουν την ασφάλεια, στηρίζουν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.»

Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξάνδρειας: Χωρίς νερό αύριο, Πέμπτη 12/3, το Βρυσάκι

Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξάνδρειας ανακοινώνει, πως για την αποκατάσταση έκτακτης βλάβης σε αγωγό του εσωτερικού δικτύου διανομής πόσιμου νερού, θα γίνει διακοπή ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Βρυσακίου, αύριο 12/03/2026 ημέρα Πέμπτη κατά τις ώρες από 900π.μ. μέχρι 1300μ.μ..

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Εκ της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Περνετζής Αργύριος

Αν. Γεν. Δ/ντής ΔΕΥΑ Αλ