ΦΑΣ Νάουσα – ΠΑΣ Γιάννινα 0 -1. – Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο ΦΑΣ. – Βίντεο – Φώτο

Μια ήττα που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης γνώρισε ο ΦΑΣ Νάουσα, καθώς ηττήθηκε με 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο κατάμεστο ΔΑΚ Νάουσας, στο πλαίσιο της Γ’ Εθνικής. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική εμφάνιση, δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως πλήρωσαν την αστοχία τους και δέχθηκαν το γκολ στην πρώτη ουσιαστική επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο.

Περιγραφή: Βασίλης Σιμόπουλος – Κάμερα: Γιώργος Λεωνίδας Γκιώνης

Η ομάδα του Δημήτρη Βοτάρη μπήκε με αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψε στον ιστορικό αντίπαλό της να επιβάλει τον ρυθμό του. Αντίθετα, ήταν εκείνη που απείλησε περισσότερο στο πρώτο μέρος, χάνοντας μάλιστα σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο τερματοφύλακας Κολιοφούκας, ο οποίος στο 21ο λεπτό πραγματοποίησε δύο διαδοχικές εντυπωσιακές επεμβάσεις, αρχικά σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελευθεριάδη και στη συνέχεια σε κοντινό πλασέ του Κυριακίδη. Η Νάουσα συνέχισε να πιέζει, με τον Ελευθεριάδη να απειλεί ξανά στο 27’ και στο 37’, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΣ είχε τη δική του σημαντική στιγμή λίγο πριν από την ανάπαυλα, όταν ο Ζάχος απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Μπελεβώνη στο 45’.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Στο 49’ ο Κυριακίδης τραυματίστηκε και αποχώρησε, ενώ χρειάστηκε η μεταφορά του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, προκαλώντας έντονη ανησυχία και παγώνοντας την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 51’, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ζδράβος πραγματοποίησε σέντρα από τη δεξιά πλευρά και ο Μπαλλάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζάχου, διαμορφώνοντας το 0-1, σε μια φάση που ήρθε κόντρα στη μέχρι τότε εικόνα του αγώνα.

Η Νάουσα δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Ανέβασε τις γραμμές της, αναζήτησε την ισοφάριση και στο 64’ απείλησε με μακρινό σουτ του Σιδηρόπουλου, το οποίο μπλόκαρε ο Κολιοφούκας. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Λαφάρας βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του δεν είχε την απαιτούμενη δύναμη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει και πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Στο 84’ η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα των γηπεδούχων, καθώς ο Μακρίδης τραυματίστηκε στο πρόσωπο και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και στο 90’ έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Χάιδος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στερώντας από τον ΦΑΣ έναν βαθμό που, με βάση την αγωνιστική του παρουσία, άξιζε να διεκδικήσει.

Πέρα από το αγωνιστικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερη σημασία είχε η επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες του ΔΑΚ Νάουσας. Οι φίλαθλοι δημιούργησαν μια εξαιρετική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, θυμίζοντας εικόνες από άλλες εποχές και στηρίζοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μέχρι το τέλος.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και το ντεμπούτο του Γιώργου Τσιάμπα στο αρχικό σχήμα, ο οποίος αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή και έδωσε τις δικές του μάχες.

Η ήττα αφήνει ασφαλώς πικρία στη Νάουσα, ωστόσο η εμφάνιση και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας αποτελούν στοιχεία που μπορούν να κρατήσουν οι άνθρωποί της ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Το φιλμ του αγώνα

21’. Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τη Νάουσα. Ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε δυνατά απευθείας φάουλ, ο Κολιοφούκας απέκρουσε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Κυριακίδης επιχείρησε κοντινό πλασέ, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να πραγματοποιεί νέα σπουδαία επέμβαση.

27’: Κάθετη πάσα του Γιόνδη στην πλάτη της άμυνας, με αποδέκτη τον Ελευθεριάδη, όμως ο Κολιοφούκας βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε.

37’. Ο Ελευθεριάδης κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα, προχώρησε και επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντάς την λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

45’: Ο Ζάχος απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία το σουτ του Μπελεβώνη.

51’ (0-1).Ο Ζδράβος σέντραρε από δεξιά και ο Μπαλλάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

64’.Μακρινό σουτ του Σιδηρόπουλου, μπλόκαρε ο Κολιοφούκας.

69’:Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Λαφάρας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

84’:Ο Μακρίδης τραυματίστηκε στο πρόσωπο και αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή.

90’. Τελευταία μεγάλη στιγμή για τη Νάουσα, με τον Χάιδο να σουτάρει από θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής ο κος Τζίκας με βοηθούς τους κ.κ Τσεχελίδη, Γιατσίδη 

ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ (Δημήτρης Βοτάρης). Ζάχος, Χάιδος, Σιδηρόπουλος, Μακρίδης (85’ λ.τρ. Τσιακίρης), Κυριακίδης (49’ λ.τρ. Παντζαρτζίδης), Ασλαμπάλογλου, Τσιάμπας, Παπαδόπουλος (65’ Θεοχαρόπουλος), Γιόνδης (65’ Λαφάρας), Ελευθεριάδης, Γκούλα (46’ Λάμπογλου).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Χρήστος Ράπτης). Κολιοφούκας, Ζδράβος, Γιάκος (76’ Πάνος, 81’ λ.τρ. Γκόγκας), Πότσης, Λαζαρίδης, Φερεντίνος (46’ Ντεκουμές), Σίντος (73’ Κατερίνης), Μπελεβώνης, Τζοβάρας (46’ Μπαλλάς), Καφενζής, Κιτσάκης.

Δείτε στιγμιότυπα – γκολ του αγώνα στο βίντεο:

Φωτογραφίες:

20261108 142845 20261108 143042 20261108 143944 20261108 150017 20261108 150055 20261108 150524 20261108 150529 20261108 150535 20261108 150631 20261108 150633 20261108 150640 20261108 150757 20261108 150800 20261108 150807 20261108 150809 20261108 150815 20261108 1508156

Χαλκιδική: Στον Ταξιάρχη φωταγωγήθηκε έλατο 15 μέτρων – Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα

Στον Ταξιάρχη, στο χωριό που προμηθεύει με έλατα κάθε γωνιά της χώρας μας, φωταγωγήθηκε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα, ένα επιβλητικό έλατο ύψους 15 μέτρων, στολισμένο με χιλιάδες λαμπιόνια.

Ο Ταξιάρχης έδωσε και φέτος το «σύνθημα» για την έναρξη της πιο φωτεινής και μαγικής περιόδου του χρόνου με μια εντυπωσιακή γιορτή, γεμάτη μουσική και χριστουγεννιάτικη μαγεία το βράδυ του Σαββάτου, παραμονή της εορτής της Σύναξης των Αρχαγγέλων.
Η πλατεία του χωριού ήταν κατάμεστη από κατοίκους και επισκέπτες που δίνουν τα τελευταία χρόνια ραντεβού σε αυτή την ορεινή γη του δήμου Πολυγύρου από όπου αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα.
Φέτος, περίπου 32.000 έλατα από τον Ταξιάρχη θα ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μεταφέροντας τη μαγεία των Χριστουγέννων στα σπίτια χιλιάδων οικογενειών και στηρίζοντας παράλληλα την τοπική παραγωγή και τους ανθρώπους του τόπου.
«Ας κρατήσουμε μια εικόνα στο μυαλό μας. Ένα δέντρο από τον Ταξιάρχη, που φωτίζει μια πλατεία, ένα σαλόνι, ένα παιδικό βλέμμα, κάπου στην Ελλάδα. Αυτό είναι το δώρο του τόπου μας: λίγο φως, λίγη χαρά, λίγη ελπίδα, τη στιγμή που όλοι τα έχουμε ανάγκη», όπως είπε ο Αντιδημάρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Λελεγιάννης στον χαιρετισμό του. «Οι Αρχάγγελοι είναι οι αγγελιοφόροι του Θεού, αυτοί που φέρνουν το μήνυμα. Ίσως γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο χριστουγεννιάτικο φως της Ελλάδας ανάβει εδώ, στη Σύναξη των Αρχαγγέλων. Απόψε ο Ταξιάρχης γίνεται κι αυτός αγγελιοφόρος και στέλνει σε όλη τη χώρα το μήνυμα ότι έρχονται Χριστούγεννα. Καλές γιορτές, με υγεία, χαρά, αγάπη και δύναμη!»
Στην εκδήλωση για το πρώτο χριστουγεννιάτικο φως που «ανάβει» την σπίθα της προσμονής για τα Χριστούγεννα εκτός από τον δήμο Πολυγύρου συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιάρχη, ο Σύλλογος Νεολαίας Ταξιάρχη, ο Αθλητικός Σύλλογος «Χολομών», ο Σύλλογος Γυναικών Ταξιάρχη και ο Σύλλογος Απανταχού Ταξιαρχιωτών, «αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για τον τόπο και η διάθεση προσφοράς μπορούν να δημιουργήσουν ξεχωριστές στιγμές» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Πολυγύρου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευαγγελία Ασβεστά, οι Αντιδήμαρχοι Νικολέτα Διαμαντουλάκη, Λευτέρης Ταρκάσης, Γιάννης Λελεγιάννης και Βασίλης Φαρδογιάννης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ταξιάρχη, Γιάννης Ξάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού, Γρηγόρης Τάσιος, καθώς και ο Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Νίκος Μπλόσκας.

ΦΩΤΟ Δήμος Πολυγύρου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνελήφθη 15χρονος που οδηγούσε με 187 χλμ./ώρα στην Αθηνών-Λαμίας

Στη σύλληψη ενός 15χρονου για επικίνδυνη οδήγηση, προχώρησαν τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), στην Κηφισιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο ανήλικος εντοπίστηκε, στις 01:40, στο 23ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στο ύψος της Κηφισιάς, να οδηγεί ΙΧ αυτοκίνητο χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κινούνταν με ταχύτητα 187 χλμ./ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ήταν 90 χλμ./ώρα.

Για την υπόθεση συνελήφθη και η 42χρονη μητέρα του 15χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: 30χρονος έκλεψε φορητό υπολογιστή και επιχείρησε να τον πουλήσει στο διαδίκτυο

Ένας 30χρονος άνδρας συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χθες το μεσημέρι (07-11-2026), καθώς είχε αφαιρέσει έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή από αυτοκίνητο και επιχείρησε να τον πουλήσει με αγγελία στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο φερόμενος ως δράστης αφαίρεσε τον φορητό υπολογιστή σε προγενέστερο χρόνο, από ΙΧΕ αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στους Αμπελόκηπους, όπως και διάφορα προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη και στη συνεχεία δημοσίευσε αγγελία στο διαδίκτυο όπου διέθεσε προς πώληση τον φορητό υπολογιστή.

Ο υπολογιστής και τα προσωπικά αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων σε περιοχές του Λαγκαδά

Eιδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων και την αποτροπή κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών από αυτούς, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (08-11-2026) σε περιοχές του δήμου Λαγκαδά.

Έγινε έλεγχος συνολικά σε 74 ανηλίκους και δέκα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στόχος της δράσης, ή οποία σχεδιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.
Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
Ανάλογες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν, σύμφωνα με την γενική Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης 27.494 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω – Αυξημένη επιχορήγηση για γυναίκες και άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω

Ξεκινά αρχές της εβδομάδας η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που προβλέπει τη δημιουργία 27.494 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση για 12 μήνες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 30 ετών και άνω, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε κατηγορίες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες πρόσβασης και επανένταξης στην αγορά εργασίας.
Με συνολικό προϋπολογισμό 279,6 εκατ. ευρώ, η δράση καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και φιλοδοξεί να ενισχύσει ουσιαστικά τις δυνατότητες απασχόλησης, αλλά και να στηρίξει τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να διευρύνουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+, μέσω του προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027».
Ποιους ανέργους αφορά – Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν
Το πρόγραμμα εστιάζει σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα εμπόδια επανένταξης και ειδικότερα σε άνεργες γυναίκες ηλικίας 30 ετών και άνω και σε άνεργους άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω. Για τις δύο αυτές κατηγορίες προβλέπεται αυξημένο ποσοστό επιδότησης.
Το ύψος της επιχορήγησης διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του ανέργου, με στόχο την ενισχυμένη στήριξη των ομάδων στις οποίες εστιάζει η δράση.
Συγκεκριμένα, με βάση μοναδιαίο κόστος 1.313 ευρώ τον μήνα, η επιδότηση διαμορφώνεται ως εξής:
– Άνεργες γυναίκες ηλικίας 30 ετών και άνω και άνεργοι άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω: Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μοναδιαίου κόστους, φτάνοντας τα 984,75 ευρώ μηνιαίως.
– Άνεργοι άνδρες ηλικίας 30-49 ετών: Η επιχορήγηση διαμορφώνεται στο 50% του μοναδιαίου κόστους, δηλαδή στα 656,50 ευρώ μηνιαίως.
Με τον τρόπο αυτό, το πρόγραμμα ενσωματώνει αυξημένη επιδότηση για ομάδες που χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε σταθερές θέσεις εργασίας, ενθαρρύνοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό.
Η επιχορήγηση καλύπτει μέρος του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους της νέας θέσης για 12 μήνες πλήρους απασχόλησης. Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνονται οι μικτές μηνιαίες αποδοχές, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.
Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.
Βασική προϋπόθεση για την ένταξή τους στη δράση είναι να μην έχουν προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού τους κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο πριν από την οριστικοποίηση της αίτησης χρηματοδότησης.
Γιάννα Χορμόβα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στοχευμένες πρωτοβουλίες για την απασχόληση
Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την έναρξη του νέου προγράμματος, η διοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα, υπογραμμίζει τη στροφή της ΔΥΠΑ σε πιο στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης, επισημαίνοντας:
«Η έναρξη του νέου προγράμματος επιδότησης εργασίας για 27.494 ανέργους αποτυπώνει στην πράξη τη νέα σταθερή στρατηγική της ΔΥΠΑ: να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε πρωτοβουλίες απόλυτα στοχευμένες στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και της οικονομίας.
Αφήνουμε πίσω μας τις οριζόντιες πολιτικές του παρελθόντος. Σήμερα εστιάζουμε με μεθοδικότητα και αυξημένα κίνητρα στις ομάδες που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες πρόσβασης και επανένταξης στην αγορά εργασίας, όπως είναι οι γυναίκες και οι συμπολίτες μας άνω των 50 ετών.
Αφουγκραζόμενοι καθημερινά τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, σχεδιάζουμε ήδη τα επόμενα προγράμματα που θα ακολουθήσουν, προσφέροντας ευκαιρίες ποιοτικής απασχόλησης για όλους και στηρίζοντας στην πράξη την ελληνική επιχειρηματικότητα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λ. Τσαβδαρίδης: Συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης στον φιλανθρωπικό αγώνα της ομάδας της Βουλής στη Φλώρινα για την ενίσχυση της παιδικής προστασίας

Με κεντρικό μήνυμα την αλληλεγγύη και την έμπρακτη προσφορά, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, συμμετείχε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026 σε φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας.

Ο κ. Τσαβδαρίδης αγωνίστηκε με την ποδοσφαιρική ομάδα της Βουλής των Ελλήνων απέναντι στην ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν αποκλειστικά για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου παιδικής προστασίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Η δράση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ, κ. Σταύρου Παπασωτηρίου, και υλοποιήθηκε με την άμεση υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Φλώρινας, της ΕΠΣ Φλώρινας, καθώς και της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών.
Με αφορμή τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Χθες φόρεσα ξανά την αθλητική περιβολή και μπήκα στο γήπεδο σε μια ξεχωριστή “μάχη” προσφοράς. Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας, ο πραγματικός νικητής ήταν η αλληλεγγύη. Η πολιτική και ο αθλητισμός αποκτούν το βαθύτερο νόημά τους όταν ενώνονται για να προσφέρουν χαμόγελα και στήριξη στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον καλό συνάδελφο Σταύρο Παπασωτηρίου για την εξαιρετική πρωτοβουλία, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βρέθηκαν εκεί και ενίσχυσαν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια!»

Τάσος Μπαρτζώκας: Κυριακή στα Ασώματα – πάντα δίπλα στους ανθρώπους του τόπου του

Στα Ασώματα Βέροιας βρέθηκε σήμερα, Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ο Βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, με αφορμή τον εορτασμό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ο Βουλευτής παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του χωριού, μαζί με τους κατοίκους και τους πιστούς που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη σημερινή ημέρα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, να ανταλλάξει ευχές και να βρεθεί για ακόμη μία φορά κοντά στους ανθρώπους της περιοχής.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες, με υγεία, δύναμη και την προστασία των Αρχαγγέλων σε κάθε οικογένεια.

bartzokas aswmata9 bartzokas aswmata14 bartzokas aswmata13 bartzokas aswmata6 bartzokas aswmata10 bartzokas aswmata7 bartzokas aswmata4 bartzokas aswmata1 bartzokas aswmata12 bartzokas aswmata15

Ρ. Δούρου: Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκούμε προς την κυβέρνηση έρχεται από την κοινωνία για την κοινωνία

 Συνέντευξη της Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένας Δούρου, στο Super TV

“Δεν βρισκόμαστε στο νομό Κορινθίας για πρώτη φορά, ούτε γιατί πλησιάζουν εκλογές. Οι αγωνίστριες και αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκονται εκεί όπου πρέπει. Όχι πέριξ του Συντάγματος με διάφορους τεχνοκράτες συμβούλους. Και είμαστε σε θέση να πούμε και σε όσους μας παρακολουθούν αυτή τη στιγμή, ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκούμε εμείς προς την κυβέρνηση έρχεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο, από τους εργαζόμενους στο Εργατικό Κέντρο. Έρχεται δηλαδή από την κοινωνία για την κοινωνία”. Αυτά τόνισε η Ρένα Δούρου, Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλεύτρια B2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών στη συνέντευξή της στην εκπομπή «Η Πελοπόννησος σήμερα» του Super TV και τον δημοσιογράφο Θεοδόση Πιπέρη.

Η ίδια, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου, αναφέρθηκε στην απόσυρση του άρθρου 23 : “Χάρη στη φωνή που ύψωσαν οι δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση απέσυρε το άρθρο 23 που ουσιαστικά άφηνε περαιτέρω αβοήθητους τους δανειολήπτες απέναντι στα funds και στους servicers. Οι δικηγορικοί σύλλογοι ανά νομό δεν είναι απλά ένας σύλλογος προάσπισης των συντεχνιακών, μπορεί να πει κάποιος, κακόβουλα, δικαιωµάτων των δικηγόρων. Είναι λειτουργοί της δικαιοσύνης”. Παράλληλα μίλησε για την ενημέρωση που είχε σχετικά με τα ζητήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών, σε όλα τα δικαστικά μέγαρα, αλλά και τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές, «μαζί βέβαια με τα ζητήματα του τεκμαρτού της φορολόγησης τους, τα οποία δεν επιτρέπουν σε νέους δικηγόρους, άνδρες και γυναίκες να μπορούν να σταδιοδρομήσουν».

Για μια πραγματική Αυτοδιοίκηση και όχι ετεροδιοίκηση

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θεωρεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κάτι δευτερεύον. Αντιθέτως, όπως έλεγε και ο Μανώλης Γλέζος, δίνουμε μαζί τον αγώνα ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι μια πραγματική Αυτοδιοίκηση και όχι ετεροδιοίκηση. Αναδεικνύεται και εσείς στο κανάλι σας ότι ο ρόλος των δημάρχων του α’ βαθμού και του β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σπουδαίος, αλλά δεν είναι ούτε θεσμικά αυτόνομος ούτε οικονομικά αυτόνομος”.

«Μια σειρά αυτοδιοικητικών, ανδρών και γυναικών, χωρίς πόρους, χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, φέρουν αρμοδιότητες, που πολλές φορές, τους οδηγούν ακόμα και στο εδώλιο για ευθύνες που έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις», παρατήρησε, καυτηριάζοντας και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση βλέπει ακόμα και την ΚΕΔΕ.

Αντιμέτωποι με την ασφυξία Δήμοι και Περιφέρειες

«Ταυτίζομαι με την ασφυξία που έχουν πια οι Δήμοι και οι Περιφέρειες» εξήγησε, επικαλούμενη τη θητεία της για εννιά χρόνια στη δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μιλώντας για τα μεγάλα προβλήματα της περιφέρειας, εστίασε στα ζητήματα ενεργειακού κόστους και ύδρευσης, προσθέτοντας ότι σημαντικό είναι και το έλλειμα των εργατικών χεριών. Στο αγκάθι του «δημογραφικού» αναφέρθηκε η ίδια, στηλιτεύοντας την απουσία πολιτικής από την κυβέρνηση για την ουσιαστική ενίσχυση της περιφέρειας, πράγμα άρρηκτα συνδεδεμένο και με την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.

Συνεχίζοντας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά «με το νερό που φεύγει από τα χέρια του α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οδεύει προς την εμπορευματοποίηση, όπως έγινε άλλωστε και με τη ΔΕΗ». «Ο ρόλος των δημάρχων του α’ και β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σπουδαίος, αλλά δεν είναι ούτε θεσμικά αυτόνομος ούτε οικονομικά αυτόνομος» διαπίστωσε η Πρόεδρος της ΚΟ.

«Τον Αύγουστο του 2019 η κυβέρνηση ουσιαστικά νόθευσε τη λαϊκή εντολή των εκλογών που είχαν προηγηθεί, έτσι κατάργησε την απλή αναλογική, και τώρα έρχεται και λέει το εξής περίφημο: “Δεν θα υπάρχει δεύτερος γύρος εκλογών”. Και μάλιστα τι λέει προκλητικά μετά από επτά χρόνια; Ότι καταργεί τον δεύτερο κύκλο εκλογών για να σωθούν λεφτά…» ανέφερε η Ρένα Δούρου, απαξιώνοντας το άλλοθι της κυβέρνησης αναφορικά με την εξοικονόμηση χρημάτων: «Αν ξεκινήσουμε να λέμε ότι η δημοκρατία κοστίζει, τότε να καταργήσουμε και τις εθνικές εκλογές, να καταργήσουμε και τις ευρωεκλογές».

Επτά χρόνια αναθέσεων σε ημετέρους

Η Πρόεδρος της ΚΟ έκανε λόγο για μία κυβέρνηση που «τα τελευταία επτά χρόνια μετράει δεκάδες δισεκατομμύρια αναθέσεων στους “ημέτερους”. Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, βουλευτές και υπουργοί είναι μπλεγμένοι σε μια σειρά υποθέσεων που ζαλίζει ο αριθμός των νούμερων όταν τα μετράς».

Η ίδια επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και αναφορικά με την άνοδο της ακροδεξιάς, ειδικότερα στις νεότερες ηλικίες:  «Εξαιτίας αυτής της κυβέρνησης και εξαιτίας του κ. Μητσοτάκη που επιμένει στο “όλοι ίδιοι είμαστε”, νέα παιδιά χαιρετούν ναζιστικά και θεωρούν ότι η λύση για τα προβλήματά τους μπορεί να είναι από έναν αποφυλακισμένο νεοναζιστή εγκληματία».

Αναφέρθηκε στον ρόλο των Δήμων για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς : “ο α’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα και με το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι η εξουσία που είναι εγγύτερη στον πολίτη. Γι’ αυτό και στα ζητήματα της ακροδεξιάς και του προσφυγικού μεταναστευτικού το Συμβούλιο της Ευρώπης εδώ και χρόνια έχει γνωμοδοτήσει για το τι σημαίνει για τη δημοκρατία, ιδίως στην Ελλάδα που τη γέννησε, να έχεις δημάρχους οι οποίοι εφοδιασμένοι με πόρους, εφοδιασμένοι με ανθρώπινο δυναμικό θα δώσουν τη μάχη πολυεπίπεδα”.

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου

  • Πριν δυο μήνες, όταν προτείναμε την Έλενα Ακρίτα για τη θέση της Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατορθώσαμε να αθροίσουμε 119 ψήφους, κατορθώσαμε για την πρόταση για την Εξεταστική Επιτροπή για το ιδιωτικό χρέος να μαζέψουμε 19 ψήφους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκτά αξιοπιστία και δείχνει ότι μπορεί να είναι εγγυήτρια δύναμη για να φέρει τις προοδευτικές δυνάμεις κοντά, σε ένα τραπέζι, αλλά όχι επί των προσωπικών, επί των πολιτικών.
  • Αρχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους να παίζει τον ιστορικό του ρόλο που ήταν να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι να υπηρετεί τον πολιτικό βιοπορισμό, ακόμα και προσπορισμό θα έλεγα, δια της βουλευτικής αποζημίωσης κάποιων στελεχών του.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει κλειδώσει την είσοδό του στη Βουλή.
  • Η μικρομεσαία επιχείρηση  και η μικροϊδιοκτησία στην Ελλάδα είναι πάντα στο στόχαστρο της κυβέρνησης.
  • Aν δεν υψώσουμε τη φωνή μας και το ανάστημα μας και αν στις επόμενες εκλογές δεν ανατρέψουμε την πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο άσχημα.
  • Ο ιστορικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι να ανταποκριθεί στον πολιτικό βιοπορισμό κάποιων στελεχών του.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διμέτωπο αγώνα απέναντι σε επικίνδυνες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και απέναντι στο να ανατάξει την αξιοπιστία του αλλά και την αξιοπιστία του κοινοβουλευτισμού.
  • Ο νέος φορέας είναι γεμάτος αντιφάσεις: 13ος μισθός, 13η σύνταξη, Παλαιστινιακό, ιδιωτικά πανεπιστήμια…
  • Επιτέλους η κυβέρνηση βρήκε χρήματα για τα προϊόντα περιόδου, για τις γυναίκες. Δύο χρόνια παλεύαμε με την Έλενα Ακρίτα γι’ αυτό.
  • Το 2027 είναι η χρονιά των γερμανικών επανορθώσεων. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πήρε τη σκυτάλη από τον Μανώλη Γλέζο, που έλεγε “και ένα μάρκο να ήταν…”, θα πρωτοστατήσει όπου χρειαστεί, ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες γιατί είμαστε ένα κράτος που δεν διεκδίκησε ποτέ τις επανορθώσεις από τους ναζί.

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: «Το δίκαιο φορολογικό σύστημα που προτείνουμε υπέρ των πολλών, προϋποθέτει φορολογικές υπηρεσίες με διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία»

Κοινή ανακοίνωση του Υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Οικονομικών, Π. Κουκουλόπουλου, και του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του «Χωριάτικου» και τις πιθανές διασυνδέσεις επιχειρηματικών συμφερόντων με στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) φέρνουν στο επίκεντρο τη λειτουργία και την αξιοπιστία των φορολογικών ελεγκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε κατασχεθέντα έγγραφα στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας φέρεται να περιλαμβάνεται κατάλογος περίπου 25 στελεχών της ΑΑΔΕ, με αναφορές σε χρηματικά ποσά και παροχές. Μεταξύ αυτών φέρονται να βρίσκονται πρόσωπα που κατέχουν ή κατείχαν θέσεις ευθύνης σε κρίσιμες φορολογικές υπηρεσίες.

Προφανώς η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου, όπου το τεκμήριο αθωότητας είναι απολύτως σεβαστό. Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, αυτή θα αποφασίσει για την υπόθεση και θα κρίνει εάν οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι είναι τελικά αθώοι ή ένοχοι. 

Στην περίπτωση που η Ελληνική Δικαιοσύνη τελικά καταδικάσει στελέχη της ΑΑΔΕ, τότε θα πρέπει να απαντηθεί σειρά ερωτημάτων για τα κριτήρια και τις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησής τους, για την εποπτεία τους, για το εάν είχαν προηγηθεί σχετικές καταγγελίες και για τις ενέργειες που έγιναν επί αυτών. 

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ έχει καθοριστικό θεσμικό ρόλο στην επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων, ακόμη και σε κρίσιμες ελεγκτικές υπηρεσίες, ενώ η διαδικασία επιλογής προβλέπει τη δυνατότητα ειδικής αιτιολογίας για αποκλίσεις από τη βαθμολογική κατάταξη των υποψηφίων.

Είναι αυτονόητο ότι η Φορολογική Διοίκηση σωστά απαιτεί από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις απόλυτη συμμόρφωση, αλλά ταυτόχρονα οφείλει να διασφαλίζει τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των δικών της στελεχών.

Είναι, επίσης, γνωστές οι διαχρονικές θέσεις και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την ανεξάρτητη λειτουργία της ΑΑΔΕ, την οποία υπενθυμίζουμε πως θέσπισε η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα το 2016 (νόμος 4389/2016). Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι η ανεξαρτησία δεν μπορεί να λειτουργεί ως ασπίδα αδιαφάνειας ούτε να σημαίνει απουσία λογοδοσίας. Το δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο αποτελεί προμετωπίδα στο εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησής μας υπέρ των μικρομεσαίων και των μη προνομιούχων συμπολιτών μας, προϋποθέτει φορολογικές υπηρεσίες με διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία.