Γροιλανδία: Υπουργός εξαίρει την αντίδραση ευρωπαϊκών χωρών στις απειλές για την επιβολή δασμών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ — φωτο γροιλανδια

Μια από τις πιο γνωστές υπουργούς της κυβέρνησης της Γροιλανδίας, η Νάγια Νατάνιελσεν, εξήρε χθες Σάββατο την αντίδραση ευρωπαϊκών χωρών τις οποίες αφορούν οι νέες απειλές για την επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας των διαφωνιών για το μέλλον της πελώριας νήσου, αυτόνομης περιοχής της Δανίας.

«Είμαι κατάπληκτη για τις πρώτες αντιδράσεις των χωρών που μπήκαν στο στόχαστρο. Είμαι ευγνώμων και γεμάτη ελπίδα πως η διπλωματία και οι συμμαχίες θα υπερισχύσουν», ανέφερε η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας μέσω LinkedIn.
Ο αμερικανός πρόεδρος απείλησε να προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών στα εισαγόμενα αγαθά από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες—πρόκειται για τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία—οι οποίες ανέπτυξαν στρατιωτικούς στη Γροιλανδία, την οποία ορέγεται ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γιόνας Γκαρ Στέρε, χαρακτήρισαν «απαράδεκτες» τις απειλές αυτές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε εναντίον «επικίνδυνης» εξέλιξης των σχέσεων.
«Οι χώρες αυτές, οι οποίες παίζουν πολύ επικίνδυνο παιγνίδι, αύξησαν το επίπεδο κινδύνου σε απαράδεκτο επίπεδο», έκρινε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Truth Social, απειλώντας να προχωρήσει στην επιβολή νέων δασμών 10% από 1ης Φεβρουαρίου και 25% από 1ης Ιουνίου αν στο μεταξύ δεν έχει επιτευχθεί «συμφωνία για την πλήρη αγορά» της νήσου από τις ΗΠΑ.
Αφότου επέστρεψε στην εξουσία, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναφέρεται συχνά στην επιθυμία του η Ουάσιγκτον να «πάρει τον έλεγχο» της τεράστιας αρκτικής νήσου, μέρος του βασιλείου της Δανίας, για να αντιμετωπιστούν αυτές που χαρακτηρίζει προωθήσεις της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή της Αρκτικής.
Η κ. Νατάνιελσεν δήλωσε ότι ενημερώθηκε για τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ όταν επέστρεψε από διαδήλωση στη Νούουκ, την πρωτεύουσα της Γροιλανδίας, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόκτηση του ελέγχου της νήσου από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, που είδε το φως της δημοσιότητας αυτόν τον μήνα, το 85% των Γροιλανδών εναντιώνεται στην προσάρτηση του νησιού στις ΗΠΑ. Μόλις το 6% τάσσεται υπέρ της ιδέας.
Η Γαλλία, η Σουηδία, η Γερμανία και η Νορβηγία, μαζί με την Ολλανδία, τη Φινλανδία, τη Βρετανία και τη Σλοβενία, έστειλαν αυτή την εβδομάδα στη νήσο στρατιωτικό προσωπικό για αποστολή αναγνώρισης, που εγγράφεται στο πλαίσιο άσκησης της Δανίας, που βαφτίστηκε «Arctic Endurance», κι οργανώθηκε σε συνεργασία με συμμάχους της Κοπεγχάγης στο NATO.
Ειδικοί σχολίασαν πως είδαν στην ανάπτυξη ευρωπαίων στρατιωτικών «στρατηγικό σινιάλο» της Ευρώπης στις ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕKT: Γιατί επιμένει ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ευρώπη – Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυξήσεις τιμώ

Ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ευρωζώνη διατηρείται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την περίοδο πριν τον κορονοϊό, κυρίως λόγω των αυξήσεων στις διεθνείς τιμές ορισμένων προϊόντων, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο γενικός δείκτης τιμών τροφίμων διαμορφώθηκε στο 2,9% σε μέσα επίπεδα το 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2025, υψηλότερα από τον μακροχρόνιο μέσο όρο πριν από την πανδημία (2,2%), με αιχμή τις αυξήσεις στο κρέας, τον καφέ, το τσάι, το κακάο, τη σοκολάτα και τα γλυκά. Οι μεγάλες ανατιμήσεις στα προϊόντα αυτά εξηγούν πάνω από το 50% της αύξησης του ετήσιου πληθωρισμού τροφίμων, παρά το ότι ο συντελεστής στάθμισής τους στον σχετικό δείκτη είμαι χαμηλότερος από 25%. Σε αντίθεση με τα προϊόντα αυτά, οι αυξήσεις στα υπόλοιπα τρόφιμα έχουν σε γενικές γραμμές ομαλοποιηθεί μετά την εκτίναξη τη διετία 2022-2023, με αποκορύφωμα τον Μάρτιο του 2023 που ο γενικός δείκτης τροφίμων εκτινάχθηκε 15,5% σε ετήσια βάση.
Οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές των τροφίμων είχαν ξεκινήσει από την περίοδο της πανδημίας, εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, ενώ εντάθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τότε οι αυξήσεις αφορούσαν περισσότερο στο σιτάρι και τα δημητριακά, τη ζάχαρη, τα αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Στη συνέχεια είχαμε την αύξηση στις διεθνείς τιμές του ελαιόλαδου, λόγω της μειωμένης παραγωγής των μεσογειακών χωρών που είναι οι κύριοι παραγωγοί , ενώ την τελευταία διετία είναι το κρέας, η σοκολάτα, το κακάο και ο καφές που επιβαρύνουν ιδιαίτερα τους καταναλωτές.
Οι διεθνείς τιμές του καφέ είχαν υπερδιπλασιαστεί στις αρχές του 2025 σε σχέση με τις αρχές του 2024. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Trading Economics, υποχώρησαν κατά 28% από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο του 2025, για να αυξηθούν ξανά περίπου 40% έως τον Νοέμβριο και να μειωθούν στη συνέχεια. Η μελέτη της ΕΚΤ σημειώνει ότι οι μεταβολές στις διεθνείς τιμές των τροφίμων περνούν με χρονική καθυστέρηση στις τιμές καταναλωτή, όπως είχε υπογραμμίσει και παλαιότερη έρευνα του ΔΝΤ, γεγονός που σημαίνει ότι και οι μειώσεις στις διεθνείς τιμές εμφανίζονται μετά από κάποιο χρονικά διάστημα στις τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές.
Η εκτίναξη της διεθνούς τιμής της σοκολάτας είχε ξεκινήσει από δεύτερο εξάμηνο του 2023 και κορυφώθηκε τον Απρίλιο του 2024, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε αλλά κινείται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με το Trading Economics.
Οι αυξήσεις στο κρέας αφορούν βασικά το μοσχάρι, με τις τιμές παραγωγού στην Ευρώπη να αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 28% στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μετά τη σταθεροποίησή τους τον Οκτώβριο, οι τιμές επανήλθαν στην ανοδική τάση τους σε ιστορικά υψηλά επίπεδα «λόγω της διαρθρωτικά περιορισμένης διαθεσιμότητας ζώων και της ισχυρής παγκόσμιας ζήτησης». Στο πρώτο 9μηνο του 2025, η παραγωγή στην ΕΕ μειώθηκε κατά 3,7% σε ετήσια βάση, με σημαντική υποχώρηση σε χώρες που είναι μεγάλοι παραγωγοί, όπως τη Γερμανία (-6,8%), τη Γαλλία και την Ισπανία (-2,8% και οι δύο). Η μείωση της παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση των εισαγωγών βόειου κρέατος κατά 14,2% (στο πρώτο 8μηνο του 2025).
Την αύξηση των διεθνών τιμών στο βόειο κρέας καταγράφει και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), ο οποίος σημειώνει ότι ο δείκτης τιμών κρέατος αυξήθηκε κατά 5,1% το 2025. Ωστόσο, αναφέρει ότι οι τιμές του βόειου και του πρόβειου κρέατος αυξήθηκαν απότομα σε ετήσια βάση, λόγω ισχυρής ζήτησης για εισαγωγές και περιορισμένης διαθεσιμότητας εξαγωγών. Αντίθετα, οι τιμές για το χοιρινό κρέας μειώθηκαν, καθώς εξασθένησε η παγκόσμια ζήτηση για εισαγωγές, ενώ οι τιμές για το κοτόπουλο μειώθηκαν λίγο λόγω μεγάλης προσφοράς.
Η ανάλυση του πληθωρισμού στα τρόφιμα με βάση μοντέλο που χρησιμοποίησαν οι αναλυτές της ΕΚΤ έδειξε ότι στις αυξήσεις των τιμών συμβάλει και η αύξηση των μισθών στον τομέα λιανικών πωλήσεων. Τα τελευταία στοιχεία για τις αμοιβές ανά εργαζόμενο σε διάφορους κλάδους της οικονομίας έδειξαν ότι οι αυξήσεις μισθών στο εμπόριο, τις μεταφορές και τα καταλύματα παρέμειναν υψηλές το 2025 σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.
Η ΕΚΤ αναμένει, πάντως, ότι ο πληθωρισμός τροφίμων θα μειωθεί σημαντικά το 2026, υποχωρώντας κοντά στο 2% στα τέλη του έτους, καθώς θα εξασθενήσει ο αντίκτυπος από προηγούμενες αυξήσεις στις διεθνείς τιμές τους έως το καλοκαίρι.

'Ακης Χαραλαμπίδης / ΑΠΕ-ΜΠΕ

MedNutrition: [Δωρεάν Ebook] Έχει κολλήσει ο μεταβολισμός σου; Μάθε τι πραγματικά συμβαίνει

Έχετε νιώσει ποτέ ότι «έχει κολλήσει ο μεταβολισμός μου»; 

Αναρωτιέστε γιατί, παρά τις προσπάθειες, δεν χάνετε εύκολα βάρος; Ή μήπως πιστεύετε ότι ο μεταβολισμός σας «sabote-άρει» τη σωματική σας προσπάθεια;

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ EBOOK

– Τι ακριβώς εννοούμε με το «κόλλημα» του μεταβολισμού;
– Πώς λειτουργεί πραγματικά ο μεταβολισμός μέσα στο σώμα σας;
– Και — το πιο σημαντικό — πώς μπορείτε να τον ενισχύσετε με ασφαλείς και επιστημονικά τεκμηριωμένους τρόπους;

Το e-book μας είναι εδώ για να σας δώσει καθαρές απαντήσεις!
«Μεταβολισμός: Γιατί κολλάει ο μεταβολισμός σου;» είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν, και μέσα σε λίγες, εύκολες αναγνώσεις θα μάθετε:

-Τι είναι ο μεταβολισμός
-Πώς λειτουργεί και ποιοι παράγοντες τον επηρεάζουν
-Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε ότι «ο μεταβολισμός κολλάει»
-Ποια είναι η σχέση του μεταβολισμού με το βάρος του σώματος
-Πώς μπορείς πρακτικά να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου με έξυπνες και βιώσιμες αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σου (medΝutrition)

! Κατέβασε τώρα το e-book και άρχισε να κατανοείς πώς λειτουργεί πραγματικά ο μεταβολισμός σου — και όχι τι πιστεύουν οι μύθοι!

βΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Μαριλένα Πετράκου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με επιμορφωτική εκπαίδευση στην εξατομικευμένη και στην κλινική διατροφή. Συνεργάζεται ανεξάρτητα με το medNutrition και διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο Κερατσίνι. Μέσα από το e-book αυτό, συνομιλεί μαζί σας με απλή και ξεκάθαρη γλώσσα, αποδομώντας διατροφικούς μύθους και δίνοντάς σας πρακτικά εργαλεία για την καθημερινότητά σας.

Ελπίζουμε αυτός ο οδηγός να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το ρόλο του μεταβολισμού στη διατροφή και την ευεξία σας — και να κάνετε μικρές αλλαγές που θα έχουν μεγάλο αποτέλεσμα.

Αν πιστεύετε ότι μπορεί να ενδιαφέρει και κάποιον φίλο σας, μη διστάσετε να το προωθήσετε.

Καλή ανάγνωση!

Πάρης Παπαχρήστος,
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Ιδρυτής του medNutrition

Εν σώματι Υγιεί: 1η & 3η θέση για τον Πετράκη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ParaSnowboard της Αυστρίας

1η & 3η θέση για τον Πετράκη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Para Snowboard της Αυστρίας

Εξαιρετικές εμφανίσεις από τον πρωταθλητή μας

Πετράκης Κωνσταντίνος

   Άκρως επιτυχημένη κρίνεται η συμμετοχή του αθλητή παρα χιονοσανίδας του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας Πετράκη Κωνσταντίνου, στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου που διεξήχθησαν στο Κιουχτάι της Αυστρίας το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου 2026. Οι αγώνες που εντάσσονται στην προετοιμασία της προ-παραολυμπιακής ομάδας συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα στο Λενκ της Ελβετίας.

   Στο αγώνισμα του Banked Slalom στην κατηγορία SB-UL η έκπληξη είχε γαλανόλευκο χρώμα! “Ένας τύπος από την Ελλάδα” όπως ανακοίνωσε ο εκφωνητής των αγώνων, ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κατέκτησε την 1η θέση την πρώτη ημέρα των αγώνων, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου. Ο Πετράκης στην πρώτη από τις δύο κούρσες τερμάτισε με τον καλύτερο χρόνο τον οποίο κράτησε μέχρι το τέλος και έτσι κατέλαβε την 1η θέση για πρώτη φορά σε αντίστοιχο αγώνα! Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, ο Πετράκης κάνοντας ίδιο σχεδόν χρόνο με την πρώτη μέρα, κατέκτησε την 3η θέση. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία τόσο του ίδιου όσο και της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να “κλειδώσει” μια θέση για τρίτη φορά σε χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες! Επόμενος σταθμός το Λενκ της Ελβετίας, όπου η ελληνική αποστολή θα μεταβεί απευθείας από το Κιουχτάι για ναα αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου από τις 21 ως 23 του μήνα.

https://r4rehab.blogspot.com/2026/01/1-parasnowboard.html

Σωκράτης Φάμελλος: «Η κυβέρνηση πλήττει τους Δήμους με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών – Να σταματήσει να υποκρίνεται ο κ. Μητσοτάκης»

«Η κυβέρνηση πλήττει τους Δήμους με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών – Να σταματήσει να υποκρίνεται ο κ. Μητσοτάκης»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος σήμερα το πρωί παρέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου, κ.κ. Γρηγορίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου και Πολιούχου του Περιστερίου.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη και με αντιδημάρχους της πόλης.

«Η Αυτοδιοίκηση, ενώ είναι πυλώνας δημοκρατίας δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, πλήττεται και πιέζεται από την κυβερνητική πολιτική» επεσήμανε και έκανε λόγο για «κυβερνητικούς εκβιασμούς» εις βάρος της Αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας ότι πλέον «προϋπόθεση για την ενίσχυση του εκάστοτε Δήμου είναι η γονυκλισία των Αυτοδιοικητικών σε κάποιο γαλάζιο υπουργικό γραφείο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το σχέδιο της να καταργήσει τις σχολικές επιτροπές και στους μεγάλους Δήμους. «Με μεγάλη ανησυχία ενημερώθηκα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα ένα πλήγμα, με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών στους μεγάλους Δήμους, το οποίο το θεωρώ απαράδεκτο. Το σημαντικό είναι να υπάρχουν σχολικές επιτροπές σε όλους τους Δήμους. Για να λειτουργούν σωστά τα σχολεία. Γιατί τα παιδιά θέλουν πρώτα απ’ όλα σχολείο και το σχολείο είναι η αρχή της ζωής, της Παιδείας και της δημοκρατίας. Είναι δικαίωμα συμμετοχής στη ζωή» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε την ανάγκη άμεσης συσπείρωσης και κοινής πορείας των προοδευτικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και πως απαιτείται αξιόπιστη κυβερνητική εναλλακτική για τον ελληνικό λαό.

«Είναι κοινωνική και δημοκρατική ανάγκη στην Ελλάδα είναι να υπάρξει προοδευτική συνεννόηση. Δεν χρειαζόμαστε ούτε καλύτερο δεύτερο, ούτε καλύτερο τρίτο κόμμα. Πρέπει ο λαός να έχει λύση. Κι εμείς είμαστε η Αριστερά που αποφάσισε εδώ και πολλά χρόνια να δίνει λύσεις»

Αναφέρθηκε στον κίνδυνο για την άνοδο της ακροδεξιάς και της αντιπολιτικής, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα αδιαφάνειας και τα βαθιά σκάνδαλα που τη βαραίνουν, για την επιχείρηση ενίσχυσης του δόγματος «όλοι ίδιοι είναι», το οποίο οδηγεί στην απαξίωση της πολιτικής, καθώς και για την ακρίβεια και τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.

«Η Αριστερά είναι το “εμείς” της κοινωνίας και του λαού – Ο κ. Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη της ΔΕΗ, των τραπεζών και των γαλάζιων ακρίδων»

Στη συνέχεια, ο Σωκράτης Φάμελλος περιόδευσε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπου συνομίλησε με εμπόρους και καταναλωτές.

«Είμαστε σήμερα στο Περιστέρι, γιατί αυτόν τον λαό και αυτήν την κοινωνία εκπροσωπούμε. Ήρθαμε να ακούσουμε από τους εργαζόμενους, από τους καταστηματάρχες, από τον Δήμο ποια είναι η πραγματική ανάγκη της κοινωνίας. Και σήμερα αυτό που φαίνεται ως πρώτη προτεραιότητα, είναι να μπορεί να βγει ο μήνας. Και εδώ λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να αμύνεται υποκριτικά, να δώσει τον 13ο και 14ο μισθό. Να προστατεύσει και να ενισχύσει τις συλλογικές συμβάσεις, να δώσει τη 13η σύνταξη. Γιατί υπάρχει μια μεγάλη κοιλιά σήμερα στην αγορά και ο κόσμος δεν χαμογελάει» είπε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά: https://syriza.gr/sokratis-famellos-apo-peristeri-i-aristera-einai-to-emeis-tis-koinonias-kai-tou-laou-o-k-mitsotakis-exasfalizei-mono-ta-yperkerdi-tis-dei-ton-trapezon-kai-ton-galazion-akr/

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνόδευσε η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Β´ Αθηνών Ρένα Δούρου, η αν. γραμματέας της ΚΕ Αναστασία Σαπουνά, ο πρώην υπουργός και μέλος της ΚΕ Πάνος Ρήγας, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και τοπικά στελέχη του κόμματος.

ΣΦάμελλος Περιστέρι1.jpeg

Κάντε κράτηση για μια και μοναδική παράσταση με την Κατερίνα Βρανά Comedy Night για καλό σκοπό

Σε μια σπάνια σύμπραξη όπου η καινοτομία συναντά την κοινωνική προσφορά, η κορυφαία stand-up κωμικός Κατερίνα Βρανά ανεβαίνει στη σκηνή του Κινηματοθέατρου «Κολοσσαίον» την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης

 

Η εκδήλωση «Comedy Night», η οποία τελεί υπό τη συνδιοργάνωση του καινοτόμου διαδικτυακού καναλιού ka-Business.gr και του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, δεν αποτελεί απλώς μια πολιτιστική πρόταση. Πρόκειται για την κορύφωση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε με τη μεγάλη 6η Μαραθώνια Εκπομπή για την Κοινωνική Ευθύνη τον περασμένο Δεκέμβριο και συνεχίζεται τώρα, με στόχο την έμπρακτη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η δημοσιογράφος και δημιουργός του καναλιού, Ραλλιώ Λεπίδου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τόνισε ότι η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στερούνται νοήματος αν δεν συνοδεύονται από τη στήριξη στον συνάνθρωπο.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, Νικόλαος Πέντζος, υπογράμμισε το πολυεπίπεδο έργο του φορέα, ο οποίος λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνικής ανάγκης, καλύπτοντας τομείς από την υγεία και την παιδεία μέχρι τα συσσίτια και την ασφάλεια.

📍 Θεσσαλονίκη – Θέατρο Κολοσσαίον
📅 Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026

*Όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Δικτύου

Η Κατερίνα Βρανά, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπημένες παρουσίες της ελληνικής stand-up comedy, ανεβαίνει στη σκηνή για μία και μοναδική παράσταση, γεμάτη αιχμηρό χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αλήθειες που μας ενώνουν — αυτή τη φορά, για έναν πολύ καλό σκοπό.

 

Η συνεργασία μας με το ka-business.gr, που εδώ και 15 χρόνια αναδεικνύει ότι η καινοτομία και η ανάπτυξη δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς κοινωνικό πρόσωπο, έρχεται ως φυσική συνέχεια της κοινής μας φιλοσοφίας.

Με αυτή την παράσταση, ξεκινάμε το 2026 με χαμόγελο, αλληλεγγύη και συλλογική προσφορά.

Κλείστε έγκαιρα τη θέση σας και γίνετε μέρος μιας βραδιάς που αποδεικνύει πως το γέλιο μπορεί να γίνει δύναμη προσφοράς.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

https://www.more.com/gr-el/tickets/standupcomedy/stand-up-comedy-1/

 

Οι ευρωπαϊκές χώρες που απειλούνται με δασμούς από τον Τραμπ επιδεικνύουν την ενότητά τους

Οι οκτώ ευρωπαϊκές χώρες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των απειλών για αύξηση των δασμών που διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λόγω της αντίθεσής τους στα σχέδιά του για τη Γροιλανδία «θα παραμείνουν ενωμένες» στην απάντησή τους, δήλωσαν σήμερα σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού.

«Οι απειλές για δασμούς υποσκάπτουν τις διατλαντικές σχέσεις και ενέχουν τον κίνδυνο να οδηγήσουν τις χώρες σε μια επικίνδυνη πορεία. Θα συνεχίσουμε να παραμένουμε ενωμένοι και συντονισμένοι στην απάντησή μας. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας», δηλώνουν η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ως μέλη του ΝΑΤΟ, είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε την ασφάλεια στην Αρκτική, ένα κοινό διατλαντικό συμφέρον», υπογράμμισαν οι οκτώ χώρες σήμερα στην κοινή ανακοίνωσή τους.

«Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις υπό τη Δανία «Αρκτική Αντοχή», που διεξάγονται με τους Συμμάχους μας, απαντούν σε αυτήν την αναγκαιότητα. Δεν αποτελούν καμία απειλή για κανέναν», τονίζουν.

«Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας προς το βασίλειο της Δανίας και τον λαό της Γροιλανδίας…. Είμαστε έτοιμοι να εμπλακούμε σε έναν διάλογο που θα βασίζεται στις αξίες της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας που προασπιζόμαστε σθεναρά», συμπληρώνουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Πιερικός 2-0. Σπουδαία νίκη για τους πράσινους – Βίντεο – φωτό

Μεγαλειώδης νίκη για την 16η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της Γ Εθνικής πέτυχε η ΑΕ Αλεξάνδρειας, υποτάσσοντας τον ισχυρό Πιερικό με σκορ 2-0.

Περιγραφή: Βασίλης Σιμόπουλος – Κάμερα: Γιώργος Λεωνίδας Γκιώνης

Η ομάδα του Μιχάλη Σαλέπη άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε παίζοντας έξυπνα στην επανάληψη να πετύχει δύο γκολ σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Κορυφαίας κλάσης όλη η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων με εξέχουσα μορφή τον γκολκίπερ Τσανασίδη που έσωσε βέβαια γκολ σε 4-5 κλασσικές ευκαιρίες του Πιερικού. Επιθετικά ξεχώρισε η παρουσία του Σωτηριάδη που πέτυχε δύο γκολ και ήταν διαρκής κίνδυνος για την άμυνα του Πιερικού. Στο 67′ η Αλεξάνδρεια κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Δημόπουλου εντός περιοχής. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Σωτηριάδης ανοίγοντας το σκορ. Και ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση, ξανά ο Σωτηριάδης σε μιά υποδειγματική αντεπίθεση στο 89′ σφράγισε τη νίκη γράφοντας το 2-0.

Διαιτητής ο Κώστας Δημαράς, βοηθοί οι Δημήτρης Δίχρης και Αντώνης Τσακνάκης, όλοι του ΣΔ Λάρισας.

ΑΕ Αλεξάνδρειας (Μιχάλης Σαλέπης): Τσανασίδης, Μαυρογιάννης, Καραγιάννης, Παπαδόπουλος, Χατζόπουλος, Σωτηρόπουλος, Στύλλα (80′ Κίτσας), Κουλούκατσης (80′ Νικόπουλος), Λιόλιος (89′ Παπαδόπουλος Θ.), Δημόπουλος, Σωτηριάδης.

Πιερικός (Ανδρέας Παντζιαράς): Βόνιερ, Κανταρτζής, Κολέτσι (61′ Αντωνιάδης), Τσάνι, Μάρκου (73′ Κιτσούλης), Σενγκιέργκης, Μαυρίδης, Κούλαλης, Μπαλικτσής (71′ Δαλαμήτρας), Μπατσαράς, Μπούσιος.

Δείτε στιγμιότυπα – γκολ του αγώνα στο βίντεο:

Εξαιτίας τεχνικού προβλήματος το πρώτο γκολ δεν μαγνητοσκοπήθηκε.

Φωτογραφίες:

P1020929 1 P1020930 P1020931 P1020932 P1020933 P1020936 P1020938 P1020939 P1020940 P1020941 P1020942 P1020943 P1020944 P1020945 P1020946 P1020947 P1020948

Επιμελητήριο Ημαθίας: Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση για διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Βουκουρέστι

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση για διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Βουκουρέστι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ IMATHIA QUALITY

 

Παρουσία του Τάσου Μπαρτζώκα στους εορτασμούς του Πολιούχου της Βέροιας, Οσίου Αντωνίου του Νέου

Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου το πρωί, η Βέροια τίμησε με λαμπρότητα τον Πολιούχο και Προστάτη της, Όσιο Αντώνιο τον Νέο. Στους πανηγυρικούς εορτασμούς παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, συμμετέχοντας μαζί με πλήθος πιστών στις εκδηλώσεις τιμής και ευλάβειας.

Στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Παραμυθίας κ. Σεραπίωνος, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, καθώς και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας μετά το πέρας των εκδηλώσεων δήλωσε:

«Ο Όσιος Αντώνιος ο Νέος αποτελεί διαχρονικό σύμβολο πίστης, προσφοράς και πνευματικής δύναμης για τη Βέροια και τους ανθρώπους της. Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά στον Πολιούχο μας και σε όλες τις Βεροιώτισσες και τους Βεροιώτες, με υγεία, ενότητα και ευλογία για κάθε σπίτι».

bartzokas ag 5 bartzokas ag 6