ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 1-10-2026
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην Κρήτη προβλέπονται και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6, ενώ στα ανατολικά θα επικρατούν βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Για την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου βρίσκεται σε ισχύ Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ. Προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, κυρίως στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, καθώς και πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι νεφώσεις θα είναι κατά διαστήματα περισσότερες, χωρίς να προκύπτουν οργανωμένα φαινόμενα από τους χάρτες. Τη νύχτα θα παραμείνουν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: Στα ηπειρωτικά κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα θαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ισχυρότεροι, έως 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θράκη 14–22°C, Ανατολική Μακεδονία 11–23°C, Κεντρική Μακεδονία 12–25°C, Δυτική Μακεδονία 8–20°C.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Τη νύχτα ο καιρός θα παραμείνει χωρίς αξιόλογα φαινόμενα.
Άνεμοι: Βόρειοι έως βορειοανατολικοί, γενικά 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: 12–25°C.
ΗΠΕΙΡΟΣ – ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ
Καιρός: Κυρίως αίθριος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εμφανιστούν κατά τόπους στην Ήπειρο, χωρίς αξιόλογες βροχές, ενώ στα νησιά του Ιονίου θα κυριαρχήσουν τα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Άνεμοι: Ανατολικοί έως βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Ήπειρος 9–22°C. Νησιά Ιονίου 17–25°C.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Στα δυτικά και εσωτερικά τμήματα θα υπάρχουν μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην ανατολική Θεσσαλία και κυρίως προς τις Σποράδες αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών, οι οποίες θα επιμείνουν κατά διαστήματα έως το βράδυ.
Άνεμοι: Στο εσωτερικό βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες βόρειοι έως βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: 12–23°C.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Στη δυτική Στερεά θα επικρατήσει γενικά καλός καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες κατά διαστήματα και θα σημειώνονται τοπικές βροχές, με τα φαινόμενα να διατηρούνται και αργότερα μέσα στην ημέρα.
Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί έως βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι έως βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Δυτική Στερεά 13–25°C. Ανατολική Στερεά – Εύβοια 14–21°C.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα δυτικά θα υπάρχουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην ανατολική και νοτιοανατολική Πελοπόννησο οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειώνονται τοπικές βροχές, κυρίως μέσα στην ημέρα και κατά τόπους έως τη νύχτα.
Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί έως βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι έως βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Δυτική Πελοπόννησος 16–24°C. Ανατολική Πελοπόννησος 14–21°C.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες αναμένονται παροδικές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Στην Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονες. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη νύχτα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ γύρω από την Κρήτη θα πνέουν γενικά 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Κυκλάδες 19–21°C. Κρήτη 17–23°C.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν λίγες έως παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και αργότερα.
Άνεμοι: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι έως βορειοδυτικοί περίπου 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Νησιά Ανατολικού Αιγαίου 17–24°C. Δωδεκάνησα 19–26°C.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα. Κατά διαστήματα θα υπάρχουν ανοίγματα, ενώ τη νύχτα οι νεφώσεις θα παραμείνουν κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι έως βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, ισχυρότεροι στα ανατολικά.
Θερμοκρασία: 14–21°C.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-10-2026
Στη νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα διατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην Κρήτη τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6, ενώ στα ανατολικά θα είναι βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Με πληροφορίες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία