
Περισσότερα από 7,4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) εντόπισαν αστυνομικοί σε δύο ταχυδρομικά δέματα που προορίζονταν για 16χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Η επιχείρηση οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, έπειτα από εισαγγελική έγκριση για ελεγχόμενη παράδοση δέματος. Ο ανήλικος ακινητοποιήθηκε τη στιγμή που παρέλαβε το πρώτο δέμα, το οποίο περιείχε τέσσερις συσκευασίες υδροπονικής κάνναβης, συνολικού βάρους 2 κιλών και 80 γραμμαρίων.
Από την έρευνα που ακολούθησε, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Vektor, εντοπίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο άλλης εταιρείας ταχυμεταφορών και δεύτερο δέμα, επίσης με παραλήπτη τον 16χρονο. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν ακόμη 5 κιλά και 410 γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας. Συνολικά κατασχέθηκαν 7 κιλά και 490 γραμμάρια skunk, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Για την υπόθεση συνελήφθη και η μητέρα του ανηλίκου, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής εισαγγελέα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 16χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ












