Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Οκτώβριος–Μήνας Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού: Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών...

Οκτώβριος–Μήνας Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού: Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη γυναίκα με δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης

Ο Οκτώβρης έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, κυρίως μέσω διεθνών και εθνικών πρωτοβουλιών υγείας και οργανισμών, με στόχο την ενημέρωση και την ενθάρρυνση των γυναικών να προχωρήσουν σε προληπτικό έλεγχο, για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, ώστε να προστατεύσουν την υγεία τους και να μειώσουν τις πιθανότητες σοβαρής νόσησης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γ.Ν. Γιαννιτσών διοργανώνει μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

📅 Δράσεις ενημέρωσης

  • Μπροστά στο Δημαρχείο

Στις 15.10.2026 και στις 22.10.2026, από 10:00 έως 14:00, μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης των Γιαννιτσών, θα βρίσκονται μαίες της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, οι οποίες θα ενημερώνουν για την πρόληψη, την αυτοεξέταση και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και για τις δυνατότητες που δίδονται για την πραγματοποίηση μαστογραφιών, ή κλινικών εξετάσεων. Ταυτόχρονα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

  • Στον Πεζόδρομο

Στις 17.10.2026 στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών (Πλατεία ΕΠΟΝ)  και κατά τις ώρες 10:00 έως 14:00, θα βρίσκονται μαίες της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, οι οποίες θα ενημερώνουν για την πρόληψη, την αυτοεξέταση και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και για τις δυνατότητες που δίδονται για την πραγματοποίηση μαστογραφιών, ή κλινικών εξετάσεων. Ταυτόχρονα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

🎗 Ειδική εκδήλωση & φωταγώγηση κτιρίου

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 στις 18:30, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, σε συνεργασία με τη Διοίκηση και τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου, θα φωταγωγήσει το κτίριο ΕΜΙΝ ΜΠΕΗ, παλαιό Νοσοκομείο Γιαννιτσών, στον Πεζόδρομο (το γνωστό ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ) σε ροζ χρώμα, ως ένδειξη συμμετοχής στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού. Ταυτόχρονα, στον αύλειο χώρο του κτιρίου οργανώνεται εκδήλωση με ομιλητές τον κ. Τσομπανίδη Απόστολο, Επιμελητή Α’ Ακτινολογίας, τον κ. Σοβατζίδη Απόστολο, Επιμελητή Α’ Χειρουργικής και τον κ. Λιάρα Νικόλαο, Επιμελητή Β’ Μαιευτικής-Γυναικολογίας.

🩺 Δωρεάν προληπτικός έλεγχος

Καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου, στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών θα πραγματοποιούνται μαστογραφίες και υπέρηχοι μαστών με προγραμματισμένα ραντεβού, για όσες γυναίκες επιθυμούν να συμμετάσχουν στον προληπτικό έλεγχο.

📞 Πληροφορίες & ραντεβού

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών στο τηλέφωνο 23823 50688.

Η πρόληψη σώζει ζωές.

Ενημερώσου – Εξετάσου – Προστάτεψε τον εαυτό σου.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής των Σερρών χρηματοδοτεί η Π. Κ. Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ-Μιλένα Αποστολάκη: «Τραπεζικός αποκλεισμός για εκατομμύρια πολίτες»