Μελίκη: Ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας για το παιδί». (Φώτο – βίντεο )

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Μελίκης στην ενημερωτική εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας για το παιδί» που σκοπό είχε να ρίξει φως σε σημαντικά κοινωνικά θέματα που αφορούν την φροντίδα και την προστασία παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο.

meliki-ekdi-1Η πρωτοβουλία για το παιδί εργάζεται εχέμυθα και αποτελεσματικά κινητοποιώντας μεγάλο αριθμό εθελοντών, εφαρμόζοντας καινοτόμους μεθόδους ανίχνευσης της κακοποίησης , δίνοντας έμφαση στην πρόληψη ενώ παρέχει εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα στα παιδιά και στους νέους που προστατεύει

meliki-ekdi-2Ο Οργανισμός της Πρωτοβουλίας για το Παιδί περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τις εξής δομές : Κέντρο Ημερήσιας φροντίδας στη Βέροια που παρέχει σίτιση ,ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημιουργική απασχόληση, νομική υποστήριξη κ.α.

Σπίτι της Βεργίνας :ξενώνας φιλοξενίας οικογενειακού τύπου.

Συμβουλευτικό Κέντρο στήριξης οικογένειας στη Βέροια :ενημερώσεις κοινού με διαλέξεις και ημερίδες.

Πολλαπλές δραστηριότητες από το FRONT της Βεργίνας.

meliki-ekdi-3Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στο έργο που παράχθηκε κατά τα έτη 2010 – 2015 δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν με το σύνολο να είναι 180.

meliki-ekdi-4Στην συνέχεια το λόγο πήρε η Διευθύντρια του Σπιτιού της Βεργίνας, κοινωνική λειτουργός κα Έλλη Καραβασίλη, η οποία τόνισε ότι το Σπίτι της Βεργίνας είναι ένας ξενώνας φιλοξενίας οικογενειακού τύπου, ούτως ώστε τα παιδιά να αισθάνονται οικεία και να βρίσκουν την θαλπωρή και την ζεστασιά που τους λείπει.

meliki-ekdi-5Στην συνέχεια οι δύο ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΤΚ Μελίκης και στον πρόεδρο της Αλέξανδρο Ακριτίδη για την πρωτοβουλία που πήρε για την διοργάνωση της ενημερωτικής εκδήλωσης για την κακοποίηση και την παραμέληση των παιδιών.

Δείτε το βίντεο:

Προηγούμενο άρθροCooking recipes: Cinnamon cookies
Επόμενο άρθροΈρχεται στην Αθήνα αύριο Τρίτη ο Μπαράκ Ομπάμα