
Σε μια ιδιαίτερα θερμή θεατρική βραδιά, εκπρόσωποι του πνευματικού, πολιτικού, δημοσιογραφικού και επιχειρηματικού χώρου, μαζί με φοιτητές Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, που μελετούν το έργο της συγγραφέως Naomi Wallace, παρακολούθησαν πριν από λίγες ημέρες την παράσταση «Πυρεξία – Τρία Οράματα για τη Μέση Ανατολή», σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.
Η παράσταση, βασισμένη στο βαθιά ανθρωποκεντρικό έργο της Naomi Wallace, άνοιξε έναν ουσιαστικό διάλογο γύρω από τη βία, τη μνήμη και τις διαχρονικές πληγές της Μέσης Ανατολής, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη του θεάτρου ως χώρου σκέψης, συναισθηματικής συμμετοχής και κοινωνικού προβληματισμού. Τα ολόθερμα και συγκινητικά σχόλια των θεατών συνέβαλαν σε μια βραδιά αληθινής ψυχαγωγίας, εποικοδομητική και λυτρωτική τόσο για το κοινό όσο και για τους καλλιτέχνες.
Στη βραδιά παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Υπουργός και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ Τάσος Γιαννίτσης, ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ ομότιμος καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης και ο ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ Γιάννης Ψυχοπαίδης με τις συζύγους τους, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ηλίας Κούβελας, οι πρέσβεις επί τιμή Γιάννης Ζέππος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος και Πάνος Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Νίκος Πιμπλής με τη σύζυγό του, ο καθηγητής Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Μπλατάνης, οι συγγραφείς Λένα Διβάνη και Ρέα Γαλανάκη, ο δημοσιογράφος Λάμπης Ταγματάρχης κ.ά.
Οι παραστάσεις της συγκλονιστικής «Πυρεξίας» συνεχίζονται στο Τρένο στο Ρουφ κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, προσκαλώντας το κοινό σ’ ένα απόλυτα επίκαιρο έργο με έντονη συγκίνηση, βαθιά ανθρώπινη ματιά και μοναδικές ερμηνείες των Φανής Γέμτου, Δημήτρη Γεωργαλά, Μιράντας Ζησιμοπούλου και Δημήτρη Τσιγκριμάνη.
Λίγα λόγια για την «Πυρεξία»
Το θεατρικό έργο της βραβευμένης Αμερικανίδας συγγραφέα και ποιήτριας Naomi Wallace, είναι ένα συναρπαστικό τρίπτυχο ιστοριών-οραμάτων, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και εξερευνά τα πανανθρώπινα θέματα της αγάπης, της απώλειας και του θανάτου μέσα σε ακραίες συνθήκες.
Η Wallace, στα τρία σύντομα πυρετώδη «οράματά» της, στρέφει τη ματιά της στην αδυσώπητη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής και ζωντανεύει επί σκηνής επτά ήρωες από την Παλαιστίνη, το Ισραήλ και το Ιράκ.
Σε έναν κόσμο εθισμένο και ανίκανο να αντιδράσει στη θέα της βαρβαρότητας, το Τρένο στο Ρουφ και η Τατιάνα Λύγαρη καταθέτουν μια καθηλωτική παράσταση – περιπλάνηση στη σκιά της Ιστορίας, με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο και με ζωντανή την ευχή και την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.
Εισιτήρια
– Ηλεκτρονικά: Πυρεξία – Τρία οράματα για τη Μέση Ανατολή | Εισιτήρια online! | More.com
– Τηλεφωνικά: 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-18:00)
– Φυσικά σημεία πώλησης more.com (Public, METRO-My Market, EKO/ΒP, Shell, Nova, Ευριπίδης)














