Η απομάκρυνση της «ρωσικής απειλής» από τη Γροιλανδία «θα γίνει», διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε χθες Κυριακή να ασκεί πίεση για το ζήτημα της Γροιλανδίας, υποστηρίζοντας μέσω Truth Social ότι η Δανία δεν έχει κάνει «τίποτα» επί «20 χρόνια» για την απομάκρυνση της «ρωσικής απειλής» από τη νήσο που αποτελεί αυτόνομη περιοχή του βασιλείου και προσθέτοντας «τώρα είναι η ώρα», και «θα γίνει», προσθέτοντας τρία θαυμαστικά.

Ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας επαναλαμβάνει αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025 πως δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την «ιδιοκτησία» της Γροιλανδίας, παρά το ότι οι αρχές τόσο στη Δανία, όσο και στη Γροιλανδία αντιτείνουν πως η πελώρια αρκτική νήσος δεν διατίθεται προς πώληση και οι κάτοικοί της δεν έχουν καμιά πρόθεση ο τόπος τους να γίνει τμήμα των ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΣτις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Πιερρακάκης για Eurogroup και ECOFIN
Επόμενο άρθροΣτοχευμένες αστυνομικές δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία: Πραγματοποιήθηκαν 1.561 έλεγχοι οχημάτων και 1.984 έλεγχοι ατόμων-Συνελήφθησαν 10 άτομα για διάφορα αδικήματα-Βεβαιώθηκαν 454 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας