ΕΝΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ: ”Συναντήσεις Γονέων” Εναρμόνιση Οικογενειακής-Εκκλησιαστικής Ζωής

Οι γονείς είναι οι πρώτοι σημαντικοί ενήλικες στη ζωή των παιδιών τους και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Μέσα από την αγάπη και τη φροντίδα για τα παιδιά τους, τα συνοδεύουν και τα στηρίζουν στο ταξίδι τους προς την ενηλικίωση. 

Ωστόσο η αγάπη και η φροντίδα δεν αρκούν, αν δε συνοδεύονται από τη θέσπιση σταθερών και ξεκάθαρων ορίων στη συμπεριφορά των παιδιών. Τα όρια φαίνεται να αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται η υγιής ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και ωρίμανση των παιδιών.

Οι ταχύτατες αλλαγές, που συντελούνται στη χώρα μας σε επίπεδο κοινωνικό, οικονομικό και τεχνολογικό σε συνδυασμό με τις παγκόσμιες συγκυρίες, φέρνουν στην επιφάνεια καταστάσεις  για την αντιμετώπιση των οποίων ο σύγχρονος γονιός χρειάζεται συνεχή ενημέρωση στήριξη

Δυστυχώς, οι πιέσεις και οι δυσκολίες της σημερινής εποχήςφέρνουν στην επιφάνεια καταστάσεις  για την αντιμετώπιση των οποίων ο σύγχρονος γονιός χρειάζεται συνεχή ενημέρωση στήριξη

Οι περισσότεροι γονείς βιώνουν έντονο άγχος και ανασφάλεια, γεγονός που γεννά περαιτέρω  δυσκολίες και συγκρούσεις στην καθημερινότητα και τις σχέσεις γονέων-παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ιερός Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου Πλατέος  διοργανώνει ”Συναντήσεις Γονέων” , με σκοπό να συμβάλλει και να συν-υποστηρίξει το έργο των γονέων στη σχέση τους με τα παιδιά τους.

Βασιζόμενες στην εναρμόνιση της εκκλησιαστικής με την οικογενειακή ζωή, οι εν λόγω συναντήσεις στοχεύουν τόσο στην ενημέρωση των γονέων, όσο και στην υποστήριξή τους.

Υπεύθυνη και αρμόδια του προγράμματος είναι η ψυχολόγος Δέσποινα Παπαδοπούλου

Ειδικότερα, οι γονείς:

  • Ενημερώνονται γύρω από θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των παιδιών τους.
  • Στηρίζονται στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης.
  • Μοιράζονται και ανταλλάσσουν σκέψεις, εμπειρίες, προβληματισμούς μαζί με άλλους γονείς.
  • Μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον και παίρνουν υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
  • Ασκούνται σε βιωματικές τεχνικές (παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις επικοινωνίας, ανοιχτές συζητήσεις, διοργάνωση δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή των γονέων).

            Ημέρα έναρξης του προγράμματος 6 Νοεμβρίου 2016 ώρα 6 μ.μ.

Για  πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα απευθυνθείτε  στο τηλ. του Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου : 23330 64100

Προηγούμενο άρθροΒέροια: Την Δευτέρα 24η Οκτωβρίου ο εορτασμός της ημέρας του ΟΗΕ
Επόμενο άρθροΚαταγραφή κυψελών διαχείμανσης για ένταξη στη δράση ενίσχυσης της νομαδικής μελισσοκομία στην Π.Ε Ημαθίας