Αλεξάνδρεια: Ο ΛΟΝΑΠ στο διάβα της ιστορίας – Παρουσίαση ταινίας – 40 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό!

Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων ΄΄Το Ρουμλούκι΄΄ στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 40 ΧΡΟΝΙΑ (1976-2016) ύπαρξης και δραστηριότητας του, διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας μια εκδήλωση που αφηγείται την πορεία του Ομίλου στο πέρασμα των χρόνων μέσω της προβολής μια ταινίας-ντοκιμαντέρ.

dscn0531 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι σεβαστοί πατέρες της Εκκλησίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Μπρουσκέλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ναλμπάντης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ. Χρήστος Αλευράς, Όλγα Μοσχοπούλου και κ. Όλγα Καστανά, οι λαογράφοι: κ. Γιώργος Ντελίοπουλος και κ. Γιώργος Μελίκης, πρόεδροι  αθλητικών και πολιτιστικών φορέων και καθώς και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την ταινία με συγκίνηση.

dscn0539Την ταινία-ντοκιμαντέρ παρουσίασε ο κ. Μάκης Φιλιππόπουλος και προλόγισε ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Διονύσης Ματόπουλος. Πραγματοποιήθηκε ένα ταξίδι στο χρόνο, όπου παρουσιάστηκαν από την ημέρα ίδρυσης μέχρι και σήμερα τα σημαντικότερα γεγονότα του Συλλόγου μέσω πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού και συνεντεύξεις προσώπων ύψιστης σημασίας για την πορεία του.

dscn0536 Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1976, έχει έδρα την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και αριθμεί εκατοντάδες μέλη. Στους σκοπούς του Συλλόγου, εκτός από την εκμάθηση των χορών της περιοχής του << ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ>>, συμπεριλαμβάνονται η καταγραφή, η διάσωση, η διατήρηση και μετάδοση στις νέες γενιές της λαογραφικής παράδοσης. Έχει πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα με διοργανώσεις και συμμετοχές σε πολυάριθμες εκδηλώσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας, και του εξωτερικού, αναβιώνει κάθε χρόνο ήθη και έθιμα όπως τα Ρουγκάτσια, Σκότουρτα, Χριστόψωμο, Γουρουνοχαρά και προσφέρει πολιτιστική παιδεία και δημιουργική ψυχαγωγία στα μέλη του και τους κατοίκους της περιοχής.

dscn0497dscn0507dscn0513dscn0514dscn0516

Προηγούμενο άρθροΒέροια: Γιορτάστηκε με λαμπρότητα ο εορτασμός της απελευθέρωσης της πόλης.
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 17 Οκτωβρίου 2016 – Σημαντικά γεγονότα