Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Η αναγνώριση της 47ης συνόδου της UNESCO αποτελεί ορόσημο για τον μινωικό πολιτισμό, την Κρήτη και εν γένει τη γέννηση του δυτικού πολιτισμού.

Η ένταξη των μινωικών μνημείων, παρά τη μακρά καθυστέρηση, έρχεται να προσδώσει τη σημασία και τη διαχρονική αξία των πολιτιστικών αξιών του ελληνικού πολιτισμικού ιδεώδους που οφείλουμε ως ελληνική πολιτεία και κοινωνία να προστατεύσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.

Η σημερινή, ωστόσο, ένταξη είναι και υπενθύμιση της χάραξης εθνικής στρατηγικής για τον πολιτισμό, όταν η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί αποσπασματικά χωρίς όραμα για τα πολιτιστικά αγαθά της χώρας. Δεν πέρασε πολύς καιρός που η Κνωσός είχε παραδοθεί στο έλεος των καιρικών φαινομένων με μεγάλες καταστροφές στο σύνολο του μνημείου.

Προηγούμενο άρθροΓΕΠΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας: 13-7-2025 Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης σε περιοχή της Πιερίας
Επόμενο άρθροΓΕΠΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας: 13-7-2025 Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία