ΠΑΟΚ: Τα ίδια Παντελάκη μου… – Γράφει ο Γιάννης Νικολάου

Εδώ και καιρό, όταν όλοι στη Θεσσαλονίκη βρίσκονταν στους επτά ουρανούς και κάποιοι έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει στον… τελικό του Europa League, συνιστούσαμε προσγείωση. Γράφαμε ότι οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη κι ότι η σύνεση κι η υπομονή είναι απαραίτητα συστατικά γι αυτό.

Η ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με την Ξάνθη, ασφαλώς οφείλει να κατεβάσει τα μυαλά στο έδαφος και να γίνει πάραυτα αφίππευση του καλάμου.

Φλύαρος, επιπόλαιος και με αρκετούς παίκτες χωρίς ουσιαστική προσφορά, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να νικήσει την καλά διαβασμένη Ξάνθη. Κι όταν, μάλιστα, χάθηκαν και τα εύκολα γκολ (Κουλούρης, Κάμπος, Ροντρίγκεζ), αυτό έγινε βεβαιότητα. Παρά, μάλιστα, το γεγονός ότι οι ακρίτες έπαιξαν με δέκα παίκτες (αποβολή Λάζιτς)σχεδόν για μισή ώρα.

Κάποιες παρατηρήσεις:

  1. Πόσες ευκαιρίες πρέπει να πάρει ακόμη ο Πέλκας για να αποδείξει ότι μπορεί να επωμιστεί τις ευθύνες αυτής της βαριάς φανέλλας;
  2. Πόσες ευκαιρίες πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να επιτυγχάνει γκολ;
  3. Τι σχέση έχει ο Ροντρίγκες με τα δίχτυα;
  4. Έχει θέση στον ΠΑΟΚ ο Τσίμιροτ που εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο παιγνίδι;
  5. Συνειδητοποιούν άραγε στην Τούμπα ότι ακόμη δεν μπορούν να βασίζονται στον Κουλούρη και ότι ήταν «έγκλημα» η μη απόκτηση σέντερ φορ;

Η ατομική κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ:

  1. Γλύκος: Ήταν «τζαμπατζής» θεατής του αγώνα.
  2. Μάτος: Χρειάστηκε να περάσει μισή ώρα παιγνιδιού για να κάνει το πρώτο του ανέβασμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε πολλές φορές, αλλά είχε αναποτελεσματικά και φλύαρα τελειώματα.
  3. Τζαβέλλας: Ο γνωστός, χωρίς υπερβάσεις αν και δεν είχε διόλου πίεση.
  4. Κρέσπο: Έπαιξε αντί του Βαρέλα ως δεξιό στόπερ και δεν αντιμετώπισε πίεση. Παρ’ όλα αυτά έκανε λάθη στις μεταβιβάσεις.
  5. Λέοβατς: Πρώτη του εμφάνιση και μάλιστα σε ρηχά νερά. Ακίνδυνος κι ανούσιος στην τελική προσπάθεια. Στο δεύτερο ημίχρονο είτε ήταν είτε δεν ήταν στο γήπεδο, ένα και το αυτό…
  6. Κάνιας: Προσπάθησε, είχε σίγουρες και σωστές ενέργειες κι έκανε μπόλικη κι αθόρυβη δουλειά.
  7. Τσίμιροτ: Ο χειρότερος του γηπέδου. Κι ίσως να γινόταν κι ο μοιραίος παίκτης του ΠΑΟΚ, με το πούλημα της μπάλας στο κέντρο δημιουργήθηκε η μοναδική και μεγάλη ευκαιρία που έχασε η Ξάνθη (Νιέτο).
  8. Μπίσεβαρ: Ξεκίνησε υποφερτά αλλά με το πέρασμα του χρόνου εξαφανίστηκε. Δεν πήρε πρωτοβουλίες, δεν μοίραζε σε σωστούς χρόνους τη μπάλα και γενικά ήταν ανύπαρκτος.
  9. Τζάλμα Κάμπος: Ήταν μονίμως εκνευρισμένος από την αρχή (ελέω και της σκληρότητας με την οποία τον αντιμετώπισαν οι παίκτες της Ξάνθης), κέρδισε φάουλ, έτρεξε, αλλά κι έχασε ένα…. άχαστο γκολ.
  10. Ροντρίγκες: Επικίνδυνος. Μα μέχρι εκεί. Κι είναι πια βέβαιο ότι κάθε φορά που θα επιτυγχάνει γκολ θα πρέπει…. να ψήνει αρνί και να κάνει… Πάσχα. Μοιραίος για τον ΠΑΟΚ, έκανε χιλιάδες κόσμο να τραβάει τα μαλλιά του από αγανάκτηση ή έστω απογοήτευση…
  11. Κουλούρης: Έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στην αρχή του παιγνιδιού, που αν γινόταν γκολ θα άλλαζε όλη η ροή του. Δεν έγινε ξαφνικά ο μεγάλος κι αναντικατάστατος παίκτης μετά τα γκολ στην Τρίπολη.

Οι αλλαγές:

  1. Πέλκας: Προσπάθησε να κάνει ότι δεν έκανε ο Μπίσεβαρ, έδωσε έτοιμο γκολ που έχασε ο Κάμπος, αλλά γενικά δεν είχε και πάλι καθαρό μυαλό και μεστές ενέργειες κι αποφάσεις.
  2. Αθανασιάδης: Είτε μπήκε (58) στη θέση του Κουλούρη είτε όχι, ένα και το αυτό. Οι Ξανθιώτες δεν κατάλαβαν καν ότι έπαιζε…
  3. Τιάμ: Αλλαγή απελπισίας (78). Είχε όρεξη, αλλά μέχρι εκεί…
Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Πρώτη χειροτονία Επισκόπου στη Σμύρνη μετά το 1922 – φωτο
Επόμενο άρθροΑνέκδοτο: Η αρμόζουσα απάντηση της συζύγου…