Μέτριοι ΠΑΟΚ και Ίβιτς, χρυσός ο βαθμός… – Γράφει Ο Γιάννης Νικολάου

Πριν από τα χθεσινά παιγνίδια των ελληνικών ομάδων, ο ΠΑΟΚ είχε θεωρητικά το πιο δύσκολο έργο, με αντίπαλο την Φιορεντίνα.

Μετά τα παιγνίδια, αυτή η θεωρητική άποψη επιβεβαιώθηκε πλήρως. Συνεπώς, ο βαθμός που πήρε ο δικέφαλος είναι χρυσός, στην προσπάθειά του να προκριθεί από τους ομίλους.

Ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος. Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε να είναι νικητής αν ο Σλοβένος διαιτητής καταλόγιζε το υπέρ του πέναλτι στο τέλος του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τη συνοχή που είχαν οι Ιταλοί, αλλά οφείλουμε να πούμε κάτι σημαντικό: Το σύστημα που παίζουν οι Ιταλοί (3-4-2-1) δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Παρ’ όλα αυτά ο Ίβιτς το είχε διαβάσει κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δέχθηκε τόσες φάσεις (δυο) όσες έκανε κι εκείνος στους αντιπάλους του. Κι αν κάπου πρέπει να σταθούμε για να αιτιολογήσουμε την μέτρια ημέρα του προπονητή του ΠΑΟΚ, αφορά τη χρησιμοποίηση του Πέλκα στην αρχική ενδεκάδα. Μια μάλλον εκτός λογικής ενέργεια, αφού ο παίκτης δεν έχει καταφέρει να πείσει κανέναν ότι μπορεί να δώσει περισσότερα. Εκτός φυσικά της υστέρησής του (φάνηκε χαρακτηριστικά χθες) σε σωματικά προσόντα.

Από την άλλη πλευρά, μια ομάδα που βλέπει το κεντρικό της αμυντικό δίδυμο (ειδικά τον Τζαβέλλα) να υποπίπτει σε πολλά αβίαστα λάθη, είναι δεδομένο ότι θα «φοβηθεί» και θα συρρικνωθεί στο γήπεδο. Κι αυτό συνέβη με τον ΠΑΟΚ. Πολύ περισσότερο αφού ο Ροντρίγκες, ο Λέοβατς κι ο Τζάλμα ήταν σχεδόν αόρατοι, ο Αθανασιάδης δεν έπαιρνε μπάλα κι ο Μάτος άντεξε μόνο ένα ημίχρονο. Κι ευτυχώς που ο Γλύκος ήταν σε καλή μέρα κι ο Κάνιας έκανε δουλειά για πολλούς.

Είπαμε στην αρχή ότι ο βαθμός είναι χρυσός. Θα αποτελεί πολύ μεγάλη έκπληξη αν οι άλλες ομάδες του ομίλου θα μπορέσουν να τον κατακτήσουν απέναντι σ’ αυτή τη Φιορεντίνα. Κι ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον εκμεταλλευτεί άριστα, ειδικά τώρα που ακολουθούν δυο εκτός έδρας παιγνίδια κι η χθεσινή ισοπαλία στο άλλο παιγνίδι του ομίλου ήταν μια βολική εξέλιξη.

Εν κατακλείδι: Η χθεσινή βραδιά της ομάδας ήταν μέτρια, αλλά έχουμε ξαναπεί ότι χρειάζεται υπομονή και παιγνίδια. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί παρά να βελτιώνεται συνεχώς, ειδικά αν βρει τους αυτοματισμούς της και μπορέσει να αξιοποιήσει τα ατομικά χαρακτηριστικά κάποιων παικτών της.

Αλλά, έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

 

Προηγούμενο άρθροΒέροια: Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην πόλη της Βέροιας την 17-09-2016, κατά την τέλεση του ποδοσφαιρικού αγώνα Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
Επόμενο άρθροΤο πρώτο «facebook» για άτομα με αναπηρία είναι ελληνικό