Όλα σπάστα, όλα κάφ’τα», είπαμε… – Γράφει ο Δημήτρης Καπράνος

Βγαίνει, που λες, μια ώριμη (αρκετά ώριμη, μπορώ να πω) κυρία και δηλώνει: “Ξέρετε, όταν ημουν μικρή, τα είχα με τον Νταλάρα, αλλά δεν το λέγαμε γιατί εκείνος ήτανε τότε με την Βέρα Κρούσκα”.

Δημήτρης Καπράνος
Γράφει ο Δημήτρης Καπράνος

Και τα λέει αυτά-το εν λόγω άτομο, που υπήρξε σύζυγος σπουδαίου συναδέλφου μας- ενώ γνωρίζει ότι: η κυρία Βέρα Κρούσκα είναι μια χαρά στην υγεία τη και της στέλνει χαιρετίσματα.

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι πολλά χρόνια οικογενειάρχης , έχει και κόρη παντρεμένη και είναι παππούς δυο αγοριών!

Τι θες, κυρία μου, και λες αυτά που είπες; Για τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που έλεγε οι Αντυ Γουώρχολ;

Επειδή θελεις να “ξανακουστείς” ή επειδή “κάτι δεν πάει καλά”; Είναι δυνατόν να βγαίνει μια γυναίκα μεγάλης (σχετικά) ηλικίας και να ανακατώνει τρίτους ανθρώπους, να ταράζει τις ζωές τους επειδή , σε κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του καλλιτεχνικού της βίου της, ως χορεύτρια, η οποία , ενώ “τα είχε “ με τον χορευτή-παρτεναίρ της, αλλά “δεν τα πήγαινε καλά” τα “έφτιαξε” με τον Νταλάρα;.

Κι εμάς, κυρία μου, δεν μα σκεφθήκατε; Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που υπήρξαν ερωτευμένοι ,με την Βέρα Κρούσκα και αντιπαθούν τον Νταλάρα! Γιατί τους κάνετε την ψυχή μαύρη κι άραχλη στα καλά καθούμενα;

Μπορεί, πάλι, κάποιες κυρίες ή δεσποινίδες, να είναι -ακόμη- “τρελές” για τον Γιώργο και να μην χώνεψαν ποτέ την Βέρα. Γιατί τους θολώνετε την ”ιλουζιόν”, που είχαν για το είδωλό τους;

Μπορεί, πάλι, κάποιοι να πιστεύουν ότι εσείς, που προβήκατε στις …συγκλονιστικές ερωτικές αποκαλύψεις, έχετε κάποια προβλήματα. Γιατί τους δικαιώνετε, κυρία μου, και τώρα θα μας λένε “εγώ καλά σας τα’ λεγα;”…

Πριν είκοσι χρόνια, έγραψα το βιβλίο για την ζωή του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου, του θρυλικού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Πειραιώς, μέλους της θρυλικής “πεντάδας” των Ανδιανοπουλαίων, που ίδρυσαν την σπουδαία αυτή ομάδα… Όταν μιλούσα μαζί του, του είπα ότι γνώριζα για τον δεσμό που είχε, πριν πολλά χρόνια, με διάσημη Ελληνίδα ηθοποιό. “Σε παρακαλώ, μην γράψεις τίποτε. Η γυναίκα ζει και δεν είναι σωστό να την εκθέσουμε” μου είπε. Λίγο πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο, η σπουδαία ηθοποιός μας , έφυγε από την  ζωή. Ο Λεωνίδας με πήρε στο τηλέφωνο. “Τώρα μπορείς να το γράψεις. Ίσως να αρέσει και σε εκείνη, εκεί που είναι και με περιμένει” μου είπε. Κοιτάξτε την διαφορά συμπεριφοράς και την ευγένεια του ανθρώπου και συγκρίνετέ την με το “Όλα σπάστα-όλα κάφ’ τα” της προαναφερθείσης ιέρειας της Τερψιχόρης.

Τα πάντα είναι θέμα προσώπων ,αγωγής και νοοτροπίας. Οι κοινωνίες χτίστηκαν με βάση κάποια όρια, τα λεγόμενα “εσκαμμένα”. Δυστυχώς, τα έχουμε υπερβεί κατά κόρον. Και προκοπή δεν βλέπω…

Προηγούμενο άρθροΆκης Σκέρτσος: Δίκαιη και ισορροπημένη πολιτική, τα αφορολόγητα φιλοδωρήματα έως 300 ευρώ/μήνα
Επόμενο άρθροΈλλειψη εμπιστοσύνης προς κυβερνήσεις και επιχειρήσεις για θέματα ESG, δείχνουν παγκοσμίως οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα