Ο Ανδρουλάκης, ο Κασσελάκης και ο Σειρηνάκης(;) – Γράφει ο Γιάννης Καφάτος

Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σου. Ο «Σειρηνάκης» στον τίτλο μπορεί να παραπέμπει σε παραγωγή αισθησιακών/πορνό ταινιών – προσφάτως με δαγκωμένο πωπό πρωταγωνιστή από χελώνα στην Ανάβυσσο, δεν έχει όμως καμία σχέση με τα όσα θέλω να μοιραστούμε με αφορμή τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη και την δισ-αποπομπή, το ξεπαρεού, του Στέφανου Κασσελάκη.

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

(τώρα αν κάποι@ θέλει να κανει προβολές και αναγωγές, δεν είμαι τροχονόμος των συνειρμών…)

 Τρεις μήνες αγωνίας, δηλώσεων, ρεπορτάζ και αντεγκλήσεων, υποσχέσεων, τικ-τοκ, αναρτήσεων και ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει να είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ενωμένο και δυνατό, λέει ότι θέλει να αντιμετωπίσει στα ίσα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να έρθει και πάλι στην εξουσία.
Οι πληροφορίες ότι ο Χάρης Δούκας έβγαλε τη δημοτική αστυνομία στους δρόμους πέριξ της Χαρίλαου Τρικούπη για να «γραψουν» πρόστιμα στον «μεθυσμένο ήλιο» της νίκης Ανδρουλάκη ελέγχονται ως απολύτως ανακριβείς.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης νίκησε, ο Χάρης Δούκας έχασε αλλά δεν παύει να είναι πλέον ο δεύτερος πόλος στο ΠΑΣΟΚ με το 40% που πήρε, ο Παύλος Γερουλάνος αναβαθμίστηκε, η Άννα Διαμαντοπούλου δεν έπεισε ότι είναι ακόμη ΠΑΣΟΚ, η Νάντια Γιαννακοπούλου έχασε και ο Μιχάλης Κατρίνης άρθρωσε έναν ήπιο λόγο που λίγους κέντρισε – πάντως ανέτειλε κι αυτός έστω και λίγο πλάι στον λαμπερό πράσινο ήλιο που τον έκαψε.
Το θέμα είναι η «επόμενη μέρα» και τι θα τους κάνει όλους αυτούς τους δελφίνους με τα ποσοστά που κατέγραψαν, ο νέος-παλιός Πρόεδρος.
Εδώ να είμαστε να δουμε. Και θα δούμε άμεσα γιατί δεν έχει περιθώρια αναμονής ο νέος-παλιός Πρόεδρος!

Η αστυνομία λοιπόν παρενέβη στο λόμπι του Συριζοξενοδοχείου το Σάββατο καθώς ο πολιτικός διάλογος που διεξήχθη άψογα στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ μύριζε τον ιδρώτα των ρινγκ! – Για να αλλάξουμε θέμα, κόμμα και χρώμα!
Με κάθε τρόπο το κόμμα λέει ξεπαρεού στον κύριο Κασσελάκη που δε φαίνεται να το αποδέχεται.

Πλέον η κατάσταση είναι άρρωστη, αστεία, γελοία, γκροτέσκα, θλιβερή και το πιο πιθανό είναι ότι θα οδηγήσει στην αδιαφορία όσων έμειναν να πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το θέμα είναι θα τολμήσουν να φύγουν, σε ενδεχόμενη διάσπαση, οι 4-5 βουλευτές (Κασσελακικού περιβάλλοντος) που αν το κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την θεσμική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (με τα κοινοβουλευτικά προνόμια και την αντίστοιχη επιχορήγηση);
Θα μου πεις αυτή είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. (και ο μόνος που ξέρω να το διαθέτει με βάση το πόθεν έσχες – που γενικώς μιλώντας είναι κυρίως έσχες στην πολιτική και ουδείς ασχολείται με το πόθεν – είναι ο κ. Κασσελάκης)

Και όλα τα παραπάνω έγιναν σε ένα σαββατοκύριακο που η θάλασσα θύμιζε καλοκαίρι κι ας οδεύουμε σε έναν βαρύ πολιτικά και οικονομικά χειμώνα. Ας ελπίσουμε, ειλικρινά το λέω, ότι οι οπαδοί των κομμάτων που βλέπουν κριτικά αυτά που συμβαίνουν να παραμείνουν στα κόμματα τους και να μην επιλέξουν τις παραλίες ή τα σαλέ το χειμώνα, γενικώς να αντέξουν και να επιλέξουν την πολιτική από την απάθεια. Η απάθεια άλλωστε ευνοεί πολλά και πολλούς αλλά όχι τη Δημοκρατία και την ενεργή κοινωνία.

 

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΦθηνότερο από ό,τι το 2022-2023 το πετρέλαιο θέρμανσης – Στο 1,15-1,17 ευρώ/λίτρο αναμένεται η μέση τιμή στην Αττική
Επόμενο άρθροΟι γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι το 95% του ωοθηκικού αποθέματός τους έχει χαθεί έως την ηλικία των 35 ετών