Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

 

Θέμα: Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μπήκαμε στο δεύτερο μήνα λειτουργίας των σχολείων και παραμένουν χιλιάδες τα κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας για νέο σύστημα αποτύπωσης των κενών και των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση, από το καλοκαίρι, έδειξαν τις βαθύτερες στοχεύσεις τους. Εκατοντάδες τμήματα σε όλη την χώρα είτε συγχωνεύτηκαν φτιάχνοντας τερατώδη τμήματα, εξαντλώντας το ανώτατο όριο των μαθητών με ταυτόχρονη παρουσία μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες, είτε καταργήθηκαν σε ΕΠΑΛ, ΓΕΛ αναγκάζοντας εκατοντάδες μαθητές να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα ή να αλλάζουν δήμο για να κάνουν μάθημα. Δυστυχώς, πήραμε μία γεύση από το νέο σύστημα υπολογισμού των αναγκών και κάλυψης των κενών.

Διανύουμε τον δεύτερο μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και χιλιάδες κενά παραμένουν ακάλυπτα, με βάση μάλιστα τα ίδια τα στοιχεία των Διευθύνσεων, που προφανώς δεν αποτυπώνουν τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των μαθητών αλλά είναι αποτέλεσμα των νόμων, που υπηρετούν τους δημοσιονομικούς κόφτες και όχι την αναβαθμισμένη εκπαιδευτική διαδικασία.

Πέρυσι, είχαν προσληφθεί παραπάνω από 52.000 αναπληρωτές, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 4.529 εκπαιδευτικοί. Οι μέχρι τώρα προσλήψεις αναπληρωτών, μετά και τη β’ φάση, προσεγγίζουν τις 37.083, μαζί με τις 10.000 μόνιμες προσλήψεις, παραμένουν χιλιάδες κενά ακάλυπτα σε εκπαιδευτικούς στην Γενική και στην Ειδική Εκπαίδευση,  ιδιαίτερα στην παράλληλη στήριξη αλλά και σε ειδικότητες, δηλαδή τα σχολεία αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία τους και έχουν χαθεί εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:

– Να καλυφτούν όλα τα κενά στην εκπαίδευση με άμεση προκήρυξη γ’ φάσης προσλήψεων. Να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται  στην εκπαίδευση.

– Να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις συγχωνεύσεων και να δημιουργηθούν τμήματα των 15 μαθητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 20 στη Δευτεροβάθμια.

Ο Βουλευτής

Δελής Γιάννης

Προηγούμενο άρθροΕμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας Ενότητα: Ανακοίνωση για την Παρασκευή 18/10/2024
Επόμενο άρθροΕυχαριστήρια επιστολή του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αλεξάνδρειας