Απόψεις: Βαμπίρ & σαπουνόπερα

Η τραγική είδηση του θανάτου του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ, που βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του, συγκλόνισε τους πάντες. Από την οικογένειά του, την «πράσινη» οικογένεια κι όλους, όλους, όλους, φιλάθλους και μη.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Θλιβερό νέο, απαίσια είδηση. Ένα παλικάρι 30 ετών, αγαπητό σε όλους, με ένα μωράκι που θα τον δει μόνο από φωτογραφίες κι η ολική συντριβή της κοινωνίας. Στη χώρα μας, στη Μεγάλη Βρετανία, σε όλη την υφήλιο.

Κι ενώ οι πάντες κλαίνε ή έχουν ασήκωτο βάρος στο στήθος από την θλίψη, στον …θαυμαστό κόσμο του πρωινού του ΑΝΤ, ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας θεώρησε σκόπιμο να διανθίσει την είδηση με τοξική χρυσόσκονη σε κίτρινο ταμπλόιντ. Έκανε τον θάνατο σαπουνόπερα! Ο θάνατος συνοδεύτηκε με ρεπορτάζ για το πόσα τετραγωνικά ήταν το σπίτι, που έμενε ο Μπαλντοκ, πόσο πλήρωνε για ενοίκιο, για τα δωμάτια, την πισίνα… Με τίτλο που μόνο άθλιο μπορεί να τον χαρακτηρίσει κάποιος: « «Μέσα στο σπίτι που πνίγηκε ο Μπάλντοκ».

Η αλήθεια είναι ότι τον Λιάγκα και τον ΑΝΤ1 ακολούθησαν κι άλλοι οπαδοί του κιτρινισμού και της χυδαιότητας. Έβγαλαν μέχρι και τον μεσίτη του συγκροτήματος που ανήκει το σπίτι.

Καταλαβαίνετε; Δεν έκαναν είδηση τον θάνατο του παλικαριού που συγκλόνιζε τη χώρα, αλλά το σπίτι του! Έκαναν νέο την άνεση ή και τον πλούτο του κι όχι τη «φυγή» του σε άλλους κόσμους. Έκαναν είδηση την πισίνα που συνέβη το μοιραίο κι όχι το μοιραίο! Κι αυτό δεν ήταν ένα γεγονός που συνέβη εν τη ρύμη του λόγου, όπως θα μπορούσε να συμβεί. Έγινε συνειδητά, το θέμα ήταν στη σκαλέτα της εκπομπής του ΑΝΤ1, είχαν ετοιμαστεί κάρτες για την οθόνη (φωτό).

Χυδαία κι απάνθρωπη κλειδαρότρυπα. Που μέσα από την οπή της περνούν κίτρινες λεπτομέρειες και «δολοφονούν» κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δημοσιογραφία που προσβάλλει τη δημοσιογραφία. Χωρίς αξίες, χωρίς μέτρο, χωρίς αισθητική, χωρίς αιδώ!

Αναλογίζομαι, ότι με αυτά τα χαρακτηριστικά έχει κτιστεί και δομηθεί η πρωινή (κι όχι μόνο) ζώνη της τηλεόρασης. Ποιον απασχολεί;

Αναλογίζομαι και κάτι ακόμη: Ότι ο Λιάγκας έκανε ότι έκανε, αλλά ο ΑΝΤ1 είναι συνυπεύθυνος πια, αφού εξακολουθεί και «βγαίνει» στον αέρα του… Και μια απολογία ή μια συγγνώμη δεν αλλάζει, ούτε διορθώνει το γεγονός. Το οποίο δεν έγινε τυχαία αλλά συνειδητά…

« Αντιλαμβάνομαι το λάθος, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις» έγραψε ο Γιώργος Λιάγκας στο διαδίκτυο. Στη δε εκπομπή του χθες, ζήτησε συγγνώμη. Ε και; Αλλάζει κάτι αυτό;

Πάλι καλά που δεν κούνησε το δάκτυλό του σε όσους εξοργίστηκαν…

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα αρακά με πατάτες – Νόστιμη και θρεπτική
Επόμενο άρθροΝ. Δένδιας: Με τα σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα και τον αντιαεροπορικό και αντί-drone θόλο η Ελλάδα αποκτά άλλες δυνατότητες